Frukost

Idag blev det frukost på K. Inte riktigt meningen att det skulle bli frukost, men morotskakan hägrade och Sebbe tyckte inte att det var lönt att dela morotskakan i två portioner så jag fick hela istället. Mycket gott och näringsrikt (morötter är ju nyttigt).
För övrigt var jag uppe tidigt idag och kollade ventilationen hos grannen tillsammans med kille från EVU. Än har vi inte hittat några konstigheter, men har tre lägenheter kvar att besöka. Sen har jag även hunnit med att sprita porttelefonen med Björn (eller han spritade och jag kollade), den blev marginellt bättre kom vi fram till. Men vad gör det om Svensk Direktreklam inte kommer in, reklam i pappersform är djävulens påfund (tillsammans med uppsatser).
Idag (de senaste tre dagarna) har min tanke varit att komma igång med uppsatsen. Det har gått sådär. Har läst en halv artikel idag, men det är ungefär så långt jag har kommit. Vad jag har gjort istället vet jag inte riktigt.
Jo, jag har faktiskt varit lite duktig ändå. I onsdags spenderade jag 3 h med att sortera och skriva ut mail ang knäppa grannen. Vi har numera en pärm med allt samlat. Jag skrev även ut en kallelse samt bilagor och delade ut den till alla 48 lägenheter. Just det, jag hämtade 100 kilo Cashewnötter med jalapeno som Melker ska mata vildsvinen med också. Undra hur de mår efter det.
Igår strök jag tvätt (vilket jag har undvikit sedan jag tvättade för typ 2 veckor sedan), vek strumpor, bakade Astrids bröd (min gamla dagmamma), fikade med min mentor och var på Temakväll med Moderaterna. Sofia Arkelsten som sitter i miljö- och jordbruksutskottet höll en intressant föreläsning. Hon har även en bra blogg som man kan läsa om man är intresserad av miljöpolitik. Men kan iofs läsa den annars också eftersom Sofia är rolig tjej som skriver om "livet, riksdagen och shoppingen".

Val & Kampanj och uppsatsstatus

Idag har jag varit på Val & Kampanj möte med Moderaterna. Sjukt långtråkigt, bara bittra och sura gubbar som skulle klaga på allt och alla. Jag tycker att kampanjandet är det roligaste inom politiken och det jag vill lägga mest tid på, men orkar definitiv inte med mer möten av detta slag. Jag är nog i allmänhet lite för rastlös för politik, jag vill ha action och inte långa utdragna diskussioner som inte leder någonstans. Det finns dock potential i Helsingborg, många unga och drivna människor som faktiskt vill påverka och utveckla politiken.
Nu till uppsatsen. Idag har inte varit en produktiv dag. Kom igång alldeles för sent och slutade alldeles för tidigt, däremellan gick det visserligen rätt bra. I morgon måste jag med andra ord producera! Måste skriva klart analys och slutsatser så att jag kan skicka in skiten igen. Känns dock rätt bra denna gång, även om jag inte är jättemotiverad är jag ändå mer motiverad än sist jag skrev. Känner att jag har fått struktur och faktiskt kan lämna in en hyfsat bra uppsats.
I morgon är det uppsatsskrivning som gäller. Får även besök till morgonkaffet och ska på Afterwork på kvällen. Är till och med dubbel-afterwork-bokad, men hinner förhoppningsvis med båda två.
Melker är förresten i Riga med sin pappa för tillfället och kommer hem på lördag om någon undrar. På lördag bär det av till Växjö för släktkalas och sedan till Sävsjö för att förhoppningsvis åka lite längdskidor. Ska även träffa mina högstadiebrudar.

Nyhetsmorgon direkt

Nu när man är hemma och skriver uppsats brukar Nyhetsmorgon åka på till frukosten. Deras direkt inslag är helt underbara. Till exempel detta nedan där de besöker "Sveriges mest ambitiösa fågelmatare". Härom dagen visade de även ett inslag från renoveringen av Stockholms Storkyrka som var sjukt roligt, men det har de tyvärr inte lagt upp. Kan inte vara lätt att vara kameraman i dessa inslag..

Uppsats och tekakor

Idag ska jag inte gnälla så mycket, det går faktiskt framåt med uppsatsen. Jag förstår ungefär vad handledarna menar och har börjat strukturera upp det hela ganska bra. Tror faktiskt att inlämning till handledarna på fredag kan vara ett ganska bra tidsmål. Jag kommer ju garanterat få tillbaks kommentarer på ändringar, men förhoppningsvis inte lika många denna gång.
Idag är Jocke hemma och skriver på sin uppsats också, känns lite mindre tråkigt då och eftersom vi skriver om ungefär samma ämne kan vi diskutera en hel del. Fast nu har jag precis tvingat honom att göra att litet fys-pass eftersom han hade överskottsenergi. Han höll på att avlida säger han.
Idag har jag även satt igång en sats med detta bröd från Linnéas Skafferi, får hoppas att det blir bra. Eftersom jag inte kan ladda upp mina egna bilder så lånar jag denna från hennes blogg:

framåt?

Idag tror jag att det har gått lite framåt i alla fall. Jag har skrivit lite på metodkapitlet, filat på inledning och strukturerat om. Den mesta texten har jag egentligen, det gäller bara att få den berömda röda tråden och lite struktur. Måste dock bli lite mer disciplinerad och action-jobba med uppsatsen, annars kommer jag få sitta här i flera veckor. Målet är att lämna in uppsatsen till handledarna igen på fredag. Vill ju inte tillbringa all min lediga tid med att skriva uppsats ju.
Har även silat lite flädersaft idag. Hittade fläder i frysen när jag frostade av den i förra veckan och blandade ihop lite saft (ni vill inte veta hur mycket socker en liter saft innehåller). Nu har den stått i kylen i fem dagar (och förflädrat alla andra matvaror) och idag är den silad och upphälld i flaskor. Dock är den inte provsmakad ännu.

Det går INTE framåt

Det går inte framåt med uppsatsskrivandet. Jag förstår nu ungefär vad mina handledare menar och jag vet väl ungefär vad som behöver göras, men jag kommer verkligen inte igång. Jag har ingen som helst motivation till att skriva massa blaj bara för att jag måste. Men det hade onekligen varit skönt att få helvetet klart.
Idag har jag istället för att skriva uppsats kollat på massa tråkiga bloggar och fört över bilder från mobilen till datorn. Jag har även fixat lite med min google calender, fört ett samtal om rullatorer med Jocke B på Facebook (vi ska ha en metallic-blå Karl-Oskar med dubbdäck) och funderat en del på vad jag skulle kunna göra istället för att sitta här och glo på uppsatsen.
Vi kan väl iallafall konstatera att det kommer komma en hel del fler meningslös blogginlägg som detta inom den närmsta tiden.

Slut på soffliggandet

Nu är det dags att ta tag i de projekt som är planerade för uppdragslösheten. Projekt ett är ju (den där helvetesjävlarskitfan) uppsatsen. Så idag har jag spenderat några timmar med att glo på uppsatsen och försöka tyda de kommentarer som jag fick mail-ledes av min handledare sist jag gjorde något åt uppsatsen, vilket var i slutet av maj 2009. Vad jag har lyckats tyda hittills är att de tycker att min problemformulering och mitt syfte är lite för flummiga, jag måste med andra ord skriva om dessa. Jag bör även skriva om mitt metodkapitel samt analysera mera. Ska ska tydligen också referera mera till Sofies (min före detta medskribent) uppsats samt framhålla samarbetet med densamma.
Ojojoj vad fönsterputsning helt plötsligt kändes som en god idé att tillbringa denna måndag med.

Söndag

Ännu en dag i uppdragslöshet har passerat. Jag har kommit fram till att jag inte skulle ha några problem alls med att vara hemmafru. Finns mängder av saker att pyssla med och förkovra sig i.
Idag har jag oljat bord, knivskaft, skärbräda och köksbänk. Mycket nöjd med resultatet faktiskt, bordet är som nytt (förutom en liten fläck som jag verkar ha missat) och bänkskivan var verkligen i behov av olja. Har även satt upp ett nytt duschdraperi och mätt ut gardiner till köket och det lilla rummet som mamma och jag ska sy nästa vecka.
Förutom pysslet ovan har jag haft besök av mamma, pappa, Bosse och Birgitta samt av Björn. Björn och jag löste Sverigekrysset i HD och har även skickat in det till tidningen så att vi kan vinna 25 triss-lotter.

Cykel

Min bror tog cykeln till Knutpunkten när han skulle till Indien i början av november utan att berätta detta för mig. Någon gång i mitten på december skulle jag använda cykeln (jag cyklar i princip aldrig) och upptäckte att den inte var på sin plats. Funderade dock inte så jättemycket på detta och några dagar senare gick jag förbi knutpunkten och såg att cykeln stod där, orkade dock inte ta med den hem eftersom den var låst. Sen glömde jag helt bort cykeln tills för några dagar sedan och skickade Jocke för att kolla om den stod kvar. Och det gjorde den! Jag har alltså haft en cykel stående på knutpunkten i över 2 månader. De flesta i Hbg klagar konstant över stulna cyklar och då placerar de cyklarna på betydligt säkrare ställen än knutan. Mycket märkligt det hela tycker jag, men bra så klart så att jag slipper köpa ny cykel :)

Bordet och kakorna

Blev visst bara bordet (på fel håll) eftersom min kära blogg inte ville ladda upp den andra bilden.

Fortfarande uppdragslös

Blev inget nytt uppdrag, inte precis nu i alla fall. Mitt CV kom av okänd anledning på villovägar vilket gjorde att konsultbolaget trodde att jag inte var intresserad och skickade en annan på intervjun. Känner dock inte att det gör jättemycket, vill ju vara ledig och uppdraget var inte klockrent. Bättre betalt, men inte tillräckligt för att vara i Köpenhamn och inte jättestimulerande arbetsuppgifter. Hade dock varit kul att testa att jobba i Köpenhamn ett tag.
Min blogg jävlas förresten med mig och plockar bort mellanrummen mellan styckena, så texten ser konstig ut. :(
Idag har jag varit duktig och slipat mitt köksbord. Behövdes verkligen, köpte det på loppis för 200 spänn och lacken var lite kass så det har samlat på sig massa fläckar. Hela bordet är dock i massivt trä, så nu när jag slipat och oljat det kommer det bli fint! Just nu har det dock en gammal vaxduk på sig eftersom pappa kommer med oljan i helgen.
Har även fått ett litet bakryck. Bakade bröd och chocolate chip cookies igår och knäckflarn och kolakakor idag. Nu gäller det bara att få in allt i frysen (som förresten avfrostades igår). Sen gäller det även att hitta någon som vill äta upp allt. Melker är värdelös på att äta kakor. Fast antar att du löser det Björn ;)
Om blogg inte hade vägrat att ladda upp bilder just nu hade ni kunnat få bildbevis.

Arbeitslos

"För er som inte har koll på läget så tog mitt uppdrag på Sony Ericsson slut 31/12-09. Jag har inte direkt kollat efter något nytt, så man kan väl kalla mig frivilligt uppdragslös. Jag ska dock börja kolla runt nu och under tiden ska jag vara ledig och göra allt som man inte har tid med annars. Som till exempel skriva klart den där helvetes uppsatsen.
Funderar även på att ta jägarexamen, eller iaf läsa böckerna och göra fina anteckningar så att jag kan skriva och skjuta upp vid tillfälle.

Jag har redan fått en hel del saker gjorda som jag inte haft tid och ork att göra innan. Jag har till exempel äntligen tvättat klädseln till soffan."
Skrev början (ovan) till ett inlägg i förrgår, men hann aldrig skriva klart det då. Nu ser det dock inte ut som jag får så mycket ledighet. Igår ringde Sigma och undrade om jag kunde tänka mig ett uppdrag i Köpenhamn på tre månader med start asap. Inget är klart ännu, men det troliga är att jag kommer börja jobba inom kort igen. Så får vi väl hoppas att jag kan ha lite ledigt i april istället då, så jag hinner göra allt som jag tänkt göra.
Igår var vi förresten i Köpenhamn vilket var mycket trevligt. Hängde på mitt favoritcafé, gick i second hand affärer och käkade italienskt. Synd bara att allt är så dyrt.

London dag 1

Har ju inte lagt upp några bilder från London ännu, så här kommer första omgången.
Första dagen i London spöregnade det i princip hela dagen. Vi bestämde oss ändå för att trotsa vädret och bege oss ut på lite sightseeing. Vi hann med Big Ben, Westminister Abbey, Picadilly Circus, Covent Gardens, Oxford Street och Soho och säkert något mer som jag glömt. Vi hann då även att fika och käka en hel del också.
Beställde in Irish Coffee på ett ställe och när servitrisen hällt whiskey och socker (inte farinsocker) i glaset säger hon att hon inte har någon grädde och undrar om det går bra med mjölk. Vi hade ju inte så mycket val och fick till slut in något som liknade latte med whiskey och som inte smakade speciellt bra.

Julfika hos Sanna

Lördagen efter auktionen var vi och julfikade hos Sanna i deras nybyggda hus i skogarna utanför Myresjö.

Lucia

Jag och Melker fick ju som sagt rycka in och hjälpa till med auktionen i Torset skola (första helgen i december) eftersom mamma och pappa var på semester i US & A. Riktigt svettigt blev det för min del eftersom jag fick bestämma vad som skulle säljas och sedan springa ut med grejen samt hämta pengar och tillbaks med växel. Melker fick vara stand-in för pappa och bjuda där det behövdes för att få upp priserna. En och annan smäll fick vi ju ta också, en granbock, en grankrans, en låda björkved, lite müsli, limekola och hemstöpta ljus kom vi hem med. Luciatåget kan man inte direkt kalla välstämt, men väldigt sött.


Jul med familjen Wikström

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Mycket som har hänt sen dess, men vi tar lite i taget och börjar med julen som i år för första gången så länge jag kommer ihåg inte följde traditionen.

Familjen Wikströms jul börjar alltid med att vi går upp relativt tidigt, äter frukost och öppnar varsin julklapp (som man inte får välja själv). Sen är det påklädning och tillfixning för mig, pappa och Jocke för vid tio-tiden är det dags för julblomsutdelningen, mamma får då vara hemma och fixa allt som ska fixas inför julfirandet. Jag, pappa och Jocke packar in oss i bilen och åker runt till grannar och lite annat folk med julblomma. I vanliga fall brukar det bli en hel del choklad och ett par whiskey (för dem som inte kör), men i år klarade vi oss ifrån och choklad på de flesta ställen och blev istället bjudna på glögg samt köttbullar! I år fick vi även träffa en 3 dagar gammal liten kille :) Julblomsrundan brukar vara avklarad runt halv ett och då åker vi hem och hämtar mamma/gör oss redo för att ta emot gästerna.
Vi firar alltid jul först med pappas släkt och sedan med mammas. Pappa har tre bröder, två som vi firar jul med och vi alternerar mellan de olika hemmen. Vart tredje år är vi hos oss och då är även mammas släkt med redan från början. Vi brukar anlända runt klockan ett och strax efter det serveras det julbord. Efter julbordet är det mingel och Kalle Anka och sedan serveras ostkaka och kaffe. Efter ostkakan brukar vi oftast fortsätta till mammas släkt, men i år bröts denna tradition och istället hämtades mormor till kaffet och hon fick sedan följa med oss hem på paketöppning medan firandet med resten av släkten blev uppskjutet till juldagen. Vanligtvis är det paketöppning samt gröt och skinkmacka hos mammas släkt som gäller.
Gillar inte riktigt det här med att bryta traditioner och hoppas att det återgår till det vanliga till nästa år!
Kul är dock att en annan gammal tradition som har varit död i några år verkar ha återuppstått, nämligen middag hos farbror Bo efter jul. Enligt traditionen ska denna middag egentligen vara på annandagen, men det får väl duga med andra helgen i januari som det blir i år.
Hur firar ni jul?

RSS 2.0