Midsommar 2010 planerat


Vegetariska kor



"Människor är inte byggda för att smälta vissa grönsaker-som till exempel kor eller andra vegetariska djur (är)."


Dåligt med vatten

Jag är kanske lite knäpp, men jag älskar när sånt här händer. Jordbävningar, vattenläckor, snöstorm..fast det ska ju så klart vara lite lagom, människor ska ju helst inte dö eller få sina liv förstörda. Men det är på något sätt spännande och det händer liksom något. Ett avbrott från vardagen...

 


Mot Sävsjö

I eftermiddag bär det av mot Sävsjö. Jag ska hämta upp Melker i Hyltåkra och sedan ska vi åka och hjälpa till med auktionen i Torset skola. Mamma och pappa är på semester så jag har lovat att hjälpa till istället.
I helgen ska vi även hinna med att kolla hur Karin har det på Lönns, träffa Sanna, Frida och Thes med barn och män, hälsa på mormor, baka pepparkakor och söka jobb. Både jag och Melker måste ju hitta något att pyssla med till årsskiftet. Jag hade väl iofs kunnat tänka mig att vara lite ledig i januari, men man måste ju börja kolla!
Nu måste jag packa, bör vara iväg om en halvtimme och ska ha packat innan dess!

Jobb och rörmokare

Idag jobbar jag hemma. Har haft rörmokare här på morgonen för att fixa en hel hög med grejer åt Bostadsrättsföreningen. Jag har äntligen fått tillbaks mitt element i badrummet efter nästan ett halvår. Ett av uppdragen var också att mäta temperatur hos grannen som har anmält oss till miljöförvaltningen för ett antal grejer och däribland för låg temperatur. Allt som anmäls till miljökontoret är offentliga handlingar, så detta får jag skriva om. Jippi!

Grannen har anmält att hon endast har 17-18 grader i sin lägenhet och nu var vi där och mätte och gissa vilken temperatur hon hade i sitt vardagsrum (där det var som kallast)...jo, 21,9 grader. Inte det minsta för kallt med andra ord. Nu hoppas jag att hon också godtar denna mätning och lägger ner ärendet hos miljökontoret.
Hon hade även anmält oss för att vi inte gjort något åt hennes stopp i avloppet, men det hade "helt plötsligt" försvunnit..

Julpyntat på jobbet

Förra året bestämde vi oss för att göra en insamling och åka och köpa julpynt. Detta resulterade i en cerise julgran för halva priset inklusive julpynt och slinga från Rusta. Denna julgrn blev förra årets samtalsämne på Sony Ericsson och alla kineser blev helt till sig. I måndags åkte julgranen upp igen samt lite annat smått och gott.




Födelsedagsfika och snö

I söndags hade jag födelsedagsfika. Bakade blåbärspaj och chokladbollar och bjöd på årets första glögg (nästan, fuskade ju på lördagkvällen). Chokladbollar var det nog första gången jag bakade sedan jag gick på högstadiet, lite nostalgi :). Fick "instant snow" i födelsedagspresent och det var vi ju självklart tvungna att testa:







Blev tyvärr lite suddiga bilder, men snön blev cool. Ser ut som riktig snö, men känns lite som sånt där slime som man köpte när man var liten. Har dekorerat min ljusstake med det, men har inte testat att tända den ännu...

Malmö och Allianskampanj

Tiden går för fort. Nu har ännu en vecka passerat utan att jag hunnit skriva något. I veckan har jag iaf hunnit med att fylla år. Fick frukost på sängen, tårta på jobbet och middag när jag kom hem :)

I fredagas var jag hos Epsilon (konsultbolag) på mingel med Bond tema. Lite förfest hemma hos en kollega och sedan drinkar och black jack på Epsilonkontorert i Malmö. Vi körde på Bondbruds tema och jag fick vara Sylvia Trench från Dr No och From Russia with Love. Har inte sett någon av filmerna och är inget Bond fan, men nån var man ju tvungen att välja. Ser ni likheten? ;) Tyvärr går sista tåget hem vid 01, så jag kunde inte följa med ner till Glasklart som är ett uteställe som ligger i samma byggnad som epsilon-kontoret.



I lördags kampanjade jag med Allians för Helsingborg. Vi var ute på stan och frågade folk vilka de tyckte var de största utmaningarna för staden i framtiden. Jag blev förvånad över hur nöjda alla var och hur lite de hade att klaga på. Så klart kom nedläggningen av Systembolaget på Söder upp, men det kan vi ju tyvärr inte göra så mycket åt, men annars var de som sagt väldigt nöjda. Efter kampanjen blev det ett glas vin på Café le fil du Rasoir.

På lördag kvällen bar det av mot Malmö igen för att äta middag med Melkers barndomskompis och hans flickvän, som även är kollegor till mig, samt hennes kusin med pojkvän. Efter middagen blev det en sväng till Fagans (en irländsk pub) och sedan hem till kusinen för att dricka glögg och spela Buzz (frågespel på Playstation). Dit kom även några andra kompisar som vi inte sett på länge. Mycket trevligt det hela!


RSS 2.0