Dialling eller dialing

Vi hade en lång diskussion om hur man stavar till "ringer"" på engelska, dvs dialling eller dialing. Slutsatsen blev att dialling är amerikansk engelska och dialing är brittisk engelska. Hur som helst så nördar vi ner oss rejält i grejer vi diskuterar och gårdagens diskussion ledde till mycket informationsutbyte om det engelska språket. Denna mycket beskrivande dikt hittades bland annat:

I take it you already know
Of tough and bough and cough and dough?
Others may stumble, but not you
On hiccough, thorough, slough, and through.
Well don't! And now you wish, perhaps,
To learn of less familiar traps.
Beware of heard, a dreadful word
That looks like beard but sounds like bird.
And dead: it's said like bed, not bead,
For goodness sake don't call it deed!
Watch out for meat and great and threat
(They rhyme with suite and straight and debt).
A moth is not a moth as in mother
Nor both as in bother, nor broth as in brother,
And here is not a match for there,
Nor dear and fear, for bear and pear.
And then there's dose and rose and lose--
Just look them up--and goose and choose
And cork and work and card and ward
And font and front and word and sword
And do and go, then thwart and cart,
Come, come! I've hardly made a start.
A dreadful Language? Why man alive!
I learned to talk it when I was five.
And yet to write it, the more I tried,
I hadn't learned it at fifty-five.

Dagens diskussion är för övrigt: Dog någon under inspelningen av Sagan om Ringen så att de fick hitta en ny skådespelare?

Vad jag har kommit fram till hittills så är svaret nej. Det var i Harry Potter som nån dog. Någon som vet mer?


Bokrean

Igår tvingade jag och Melker oss iväg till bokrean som började 00.00. Bokrea är ju alltid trevligt, men vi var trötta och kön var lång. Dock lyckades vi ändå ta oss hem med typ 15 böcker. Melker handlade mest historiska fackböcker och jag inhandlade:

Kafka på Stranden av Haruki Murakami
Tysk-Svenskt lexikon
Krig och Fred av Leo Tolstoj
Under Valnötsträdet (kokbok)

Och en faktabok av Dick Harrisson om Maria Magdalena med flera.

Verkar som det blir en liten sväng på bokrean idag också, så får se om jag hittar något mer skoj. Ska kolla lite på Bokhorans (en blogg om böcker) lista och se om jag hittar något av intresse.


Vecka 9

Måndag: KF möte 18.00, Bokrea
Tisdag: Fika med Cezanne 17.30, Äta semlor hos Mia 19.00
Onsdag: Årsmöte Visitören 19.00
Torsdag: Fika med Sofia 17.15
Fredag: After Work med Epsilon på Glasklart
Lördag: Alex & Melker ska på utflykt
Söndag: Skriva upsats!!

Om SAAB

Nu blev den här bloggen plötsligt ganska politiskt, men det är väl kanske ganska naturligt med tanke på att politiken numera tar en ganska stor del av min fritid. Här kommer lite läsning om SAAB:

Maud Olofsson i Aftonbladet

Anna König Jerlmyr

SAABs historia, DI

Folket stödjer regeringen

Johan Norberg


Barcelona

Mamma och jag planerar att åka någonstans efter påsk. Vi har inte riktigt bestämt vart, vill egentligen åka någonstans där vi inte har varit förut, men Barcelona lockar lite för mycket..längtar riktigt mycket efter frukost på haket utanför hotellet och de där så jädra goda fajitasen på restaurangen på hörnet.

Så bara för att jag längtar efter sol, god mat och Barcelona så kommer här ett litet resereportage, hm eller mest bilder. Tyvärr har jag inga orginal på denna dator så det blir kopior på bilderna som ligger ute på Facebook, men tror inte att kvalitetsskillnaden syns på bloggen ändå.

När mamma och jag skulle åka till Barcelona förra gången letade vi som alla andra turister först efter hotell i stadsdelen Barri Gothic. Av en slump hamnade vi istället på hotell La Terassa i El Reval, på andra sidan "Las Rambles". Och tur var väl det, Barri Gotic kändes turistiskt och ganska trist med dyra restauranger och hippa ställen medan El Reval hade alla trevliga små spanska restauranger och knappt en enda turist. Precis som det ska vara.



Precis utanför vårt lilla hotell låg exempelvis detta underbara frukosthak. Caffe con leche och massor av trevliga mackor, juicer och smoothies. Och på kvällen drinkar i massor. Mojitos, Cosmos, Daquaris.



Hotellet ligger också bara några minuter från Marcat la Boqueria, Barcelonas största saluhall där man kan inhandla allt inför en trevlig picknick eller en helkväll på hotellrummet.





Precis utanför marknaden (inte las Rambles sidan såklart) ligger också vårt andra favoritfrukosthak. Underbar Cava, färskpressad apelsinjuice och gudomlig tortilla med tomatbröd och serranoskinka.



Las Rambles är också självkart värt ett besök. Gillar man att shoppa finns där alla stora kedjor och lyxmärken, men eftersom shopping inte är en hobby för min del så går jag dit för att kolla på folk och på alla intressanta gatumusikanter och artister. När det är dags att äta drar jag mig dock tillbaks till bakgatorna i El Reval igen.





När man är i Barcelona måste man självklart också besöka Gaudís alla skapelser, bland annat Casa Milá, Casa Batlló, La Sagrada de Familia och min favorit Park Güell.


Utsikt från taket på Casa Milá


Sagrada Familia från Casa Milá


Uppe i Sagrada Familia

I Park Güell är det tyvärr oftast lite för mycket folk, men där finns mycket intressant att kolla på och utsikt över hela Barcelona! Ta metron hit, turistbussarna är bara trånga, tidsödande och dyra.



 

I örvrigt är det ju alltid trevligt att gå ner till havet och stranden, går man på smågatorna innanför stranden kan man även hitta lite trevliga små tapasrestauranger. Billigare och definitivt trevligare än turistrestaurangerna vid havet.



Så varför gillar jag Bercelona? Jo, svaret stavas MAT och så förstås atmosfär, massa underbara människor, CAVA, mysiga restauranger, uteserveringar, hav, stad, kultur. Man behöver liksom inte göra så mycket i Barcelona, det räcker med att gå runt och kolla på folk, förflytta sig mellan olika uteserveringar och äta massa god mat!


Pirate Bay

Tror att de flesta vet vart jag står i fildelningsfrågan. För er som är intresserade kommer här annars lite ledtrådar samt lite intressant läsning om Pirate Bay och fildelning. Oscar Swartz länkar vidare till mängder av annan läsning.

Mymlan

Oscar Swartz

Wired


Vecka 8

Måndag: Kolla Love & Light Festival med Melker
Tisdag: Styrelsemöte Visitören 19.00
Onsdag: Boxning 19.00
Torsdag: Tvätta 17.00, Badminton någon??
Fredag: Ev. Sävsjö
Lördag: D-uppsats, ev. Sävsjö annars spelkväll hos Björn & Maina
Söndag: D-uppsats, ev. Sävsjö

Stortorget just nu

Så här ser det ut på Stortorget i Malmö just nu. Snöflinga på kameran eller snöstorm?


Dagens dilemma

Ska jag tacka ja till att bli nominerad till ett styrelseuppdrag som ser jädrigt bra ut i CVt men som låser mig till Helsingborg fram tills typ januari 2011?

Beslutsångerst.

Snöstorm på ingång?

Just nu sitter vi här på jobbet och följer snöstormens framfart. Majbritt bor i Köpenhamn och vill köra innan bron stängs och Tomas cyklar (i typ 1 h) hem och måste ju också åka innan snön kommer. Så Sydsvenskans webkamera över Malmö är poppis, samt DMI's hemsida där man kan följa nederbörden.


Troligtvis kommer det bli en liten löjlig snöstorm och ett par centimeter snö i Skåne. Detta kommer dock leda till inställda tåg, massa bilar som kör av vägen och allmänt kaos. Som alltid när det snöar i Skåne.

Dunkers

Jag och LB gick förbi Dunkers för att värma oss lite med en kaffe igår och fick den äckligaste latten jag druckit på länge. Smakade som de tagit lite bryggkaffe och hällt i lite lättmjölk. Ok, de hade försökt skumma mjölken, men inte direkt lyckats så bra. Det var liksom inte skum, bara lite "fluff" på toppen. Gårdagens lärdom: Beställ inte en latte på Dunkers

Eller rättare sagt, beställ inget på Dunkers. Skitställe är vad det är ju för tiden. Synd. Med det läget har de ju grym potential.

Helgen i punktform

Fredag:
-Trerätters hemlagat med Melker
-På spåret
-Dark Knight

Lördag:
-Uppsats
-Middag på Ichiban med LB
-Bishop Arms, O'learys
-Snöstorm

Söndag:
-Framtidens ledare
-Promenad+Dunkers med LB
-Lund
-Defiance

Veckans to do v7

Måndag: Skicka uppsats till handledarna (usch)
Tisdag: Tvätta 17.00
Onsdag: Boxning 19.00
Torsdag: Handledning 08.00 , kolla Sofies opponering 09.15, Badminton 21.00?
Fredag: Ingen aning
Lördag: Skriva uppsats, Middag med Melker
Söndag: Skriva uppsats

Väldigt händelselös vecka, men det behövs. Jag ska gå och lägga mig innan 22 varje kväll (troligt?)!


Konstnärsmodell någon?

Ännu en annons från ams.se:

Konstnärsmodell

STUDIEFÖRBUNDET VUXENSKOLAN

Publicerad: 2009-02-03, Annons-ID: 1483621

Lund (Kommuninformation), 3 platser
Sista ansökningsdag: 2009-04-01

Vi söker Dig som vill arbeta som nakenmodell några kvällar per termin i våra målningskurser bl.a kroki, oljemålning mm.

Vi ser gärna sökande med viss erfarenhet men även Du utan erfarenhet är välkommen att söka.

OBS! Arbetet kommer att kräva att du är naken!

OBS! Endast seriösa sökanden!

Ännu en dag

Ännu en riktigt tråkig jobbdag. 3 mail tror jag att jag har fått sammanlagt :( Har dock fått tummen ur röven och sökt ett jobb idag. På ett tyskt transportföretag i Hbg. Jobbet i sig kanske inte verkar jätteskoj, men det är ett vikariat och det finns utvecklingsmöjligheter. Och så är det i Hbg, vilket hade varit riktigt skönt!

Igår skickade jag iväg min första faktura till Sigma. Nu är det bara att hoppas på att den kommer fram samt att jag har skrivit allt rätt. 60 dagar har de tyvärr på sig att betala, så det får bli vatten och bröd framöver.

Nu är det snart dags att ge sig av härifrån så att jag hinner till Årsmötet på Rådhuset vid kl 18. Tror dock att det var mingel och lite mat med de andra föreningarna först så lite sen skadar nog inte.

Sjukt tråkigt inlägg, men händer inte mycket just nu.

Bra dag vs dålig dag

Igår var en bra dag på jobbet. Två möten och lite annat att pyssla med. Idag är det en dålig dag. Mailboxen gapar tom och inte ett möte i sikte. Har försökt kolla lite på uppsatsen, men inte så lätt att skriva något när man inte har några böcker i närheten. Släpade hit en artikel igår och i förrgår, men idag lämnade jag ju den naturligtvis i bilen. Har för övrigt fortfarande djup ångerst över det där jädra metodavsnittet. Eller rättare sagt ångerst över vad jag ska skriva om Costa Rica för att SIDA inte ska kräva tillbaks pengarna. Ska diskutera saken med mina handledare nästa torsdag, då jag även ska gå på Sofies presentation.

Idag blir det boxning. Är sjukt trött och orkar egentligen inte, men ska fan tvinga mig dit. Först ska jag dock hem till Melker och laga tomatsoppa och skriva lite uppsats (artikeln i bilen).

Gårdagen blev ganska hektisk. Hann med en runda till Willys och att slänga in en kyckling i ugnen (som Jocke fick ta hand om) innan styrelsemötet vid sju. Vi brukar samordna styrelsemötet med det öppna mötet (där boende får komma och prata med oss) pga att ingen brukar komma ändå. Igår, bara för att jag hade lite bråttom, kom det 3 boende. En riktig gnällspik som påstod att jag hade sagt att han inte behövdes i styrelsen förra året. Yeah Right. Som tur väl är blev det ett relativt snabbt styrelsemöte därefter så jag hann med badminton med Patrik, Björn och Maina vid 21.

Morgondagen blir nog tyvärr inte mindre hektisk. Årsmöte med Mellersta där jag ska väljas in i styrelsen. (Fan, varför låter jag mig alltid övertalas?) Vice Ordförande verkar det bli där också. Tror dock att det kan bli ganska roligt då i princip hela styrelsen kommer bytas ut från 60+ till 30-. Efter mötet ska jag till Marika där det är middag för Mange som är på besök från Shanghai.



Veckans to do v 6

Måndag: Dejt med Melker
Tisdag: Styrelsemöte med Bostadsrättsföreningen
Onsdag: Boxning
Torsdag: Årsmöte med Mellersta
Fredag: Inga planer
Lördag: Skriva uppsats
Söndag: Framtidens ledare

Tillbaks till verkligheten igen

Jaha, då var man tillbaks på jobbet igen. Uppsatsskrivningen har gått relativt bra, snart är det dags att börja med analysen. Nu gäller det bara att orka ta tag i det. Skriva uppsats varje helg ska ju bli sådär kul kan jag säga. Dock mycket skönt när det är klart.

I helgen har det inte blivit så mycket pluggande. Kände att jag fick en liten överdos av uppsats i förra veckan. Åkte ner till Hbg lördag eftermiddag. Jag, Jocke och Kristin käkade räkor, drack massa vin och hamnade på Wallmans där vi röjde till massa schlagermusik. Stackars DJn fick skäll (av mig och Kristin) så fort han visade minsta tendens till att vilja spela något annat. :) Wallmans schlagerbar är underskattat.

RSS 2.0