Film

Snabba Cash
Precious
Crazy Heart
Sherlock Holmes

Vi är lite efter på filmfronten. Någon som sett dem och kan betygsätta?

Lebanon

Igår kollade jag och Melker på den israeliska filmen "Lebanon", en krigsfilm som utspelar sig helt o hållet i en stridsvagn. Man får följa fyra israeliska killar på uppdrag i Lebanon och de få gångerna man får se något annan än dessa killar i sin stridsvagn är när chefen hoppar in med jämna mellanrum, när det slängs in ett lik för förvaring tills en helikopter kan hämta det, när det slängs in en krigsfånge, samt när man får se världen utanför genom stridsvagnens skytts kikarsikte.

Svårt att säga vad jag egentligen tyckte om filmen. Den var rätt bra, men samtidigt jädrigt jobbig. Alla skriker konstant och beter sig helt irrationellt. Man förstår inte heller vad de egentligen pysslar med då det inte avslöjas vad de ska göra och varför de åker runt i sin stridsvagn. Enligt Melker är filmen också helt orealistisk då insidan på stridsvagnen är för stor, det ser för jävligt ut där inne, soldaterna springer hela tiden framför stridsvagnen så att skytten inte kan utföra sitt jobb (dvs. skjuta fiender) och skytten kollar hela tiden på allt annat än det han ska. Han riktar exempelvis ofta kikarsiktet mot chefen, mot andra soldater, mot civila och följer dem under långa perioder istället för att kolla runt efter fiender. Han trycker heller aldrig av i tid, vilket leder till att både civila och soldater dör. Hela filmen är helt enkelt sjukt störig. Men ändå sevärd. Kul också att se en israelisk film, det gör man ju inte direkt så ofta.

Betyger bli efter noga övervägande en 3:a.


Helg

I fredags blev det ännu mera grillning och efter det blev det spontan-bio. Melker drog till Hyltåkra och jag, Jocke och Kristin gick och såg den tredje Twilight filmen Eclipse. Bäst av Twilight filmerna hittills tyckte vi allihop.
Mupparna Melker & Kristin

Tanken var att åka antingen till Ven eller Gilleleje på lördagen, men då vi skulle få ännu mer besök samt eftersom vädret var sådär åkte vi på loppisrunda istället. Var på en riktigt bra loppis där jag inhandlade en potatispress, en visp, en potatisstöt, en tillbringare, en skjorta och en ljuslykta. Jocke och Kristin köpte massa glas samt en lacoste-skjorta till pappa. Vi hade alla kunnat handla betydligt mer, till exempel en jättefin bröllopsklänning, men man kan ju inte handla allt..



Efter första loppisen kom Marcus och Danne som fick följa med till loppis nummer 2, som inte alls var lika bra som den första. Blev inget inhandlat för någon av oss. Killarna ville visserligen köpa en docka av Arnold Schwarzenegger i Terminator i naturlig storlek, men priset samt placeringssvårigheten fick dem att ångra sig.



Sen blev det lunch på La Pizza och kaffe på ett nytt franskt café på drottninggatan. Mycket trevligt ställe med bra kaffe och supergoda kakor!





Kvällen tillbringades på balkongen med att spela kort och tärningsspel. Tror dock att det tog större delen av kvällen för oss att reda ut vilka regler som egentligen gällde för det tyska tärningsspel som vi försökte oss på. De andra åkte ner till stan och Tivoli vid två-tiden, men pensionärsalex stannade hemma och tänkte på morgondagen. Lite tråkigt kanske, men sjukt skönt idag. Sanningen är faktiskt att jag följde med ner på stan, men bröt ihop när Tivoli helt plötsligt slutat ta kort i inträdet och när bankomaten vägrade ge mig pengar. Kändes lite för sent att gå in på ett uteställe kvart i tre..
Mojitos i Jocke och Kristins nyinköpta glas
Kristin håller på att åka dit i skitgubbe ännu en gång (tredje)
Nyinköpta ölglas
Tärningarna skickas vidare

Mer besök

Igår var Pär och Malin (från Avesta) på besök och Jocke och Kristin har vi fortfarande inte blivit av med ;) Vi grillade hemmagjorda hamburgare och drack massa vin på balkongen (nej, vi grillade inte på balkongen. Då hade nog grannen dött). Mycket trevligt. Missade att ta kort på Malin dock..


Pär och Melker


Jocke och Kristin


Ursäkta min franska (engelska)

Går igenom guidelines för skeppning till en fransk operatör och förundras över deras underbara formuleringar (översättning inom parentes):

"...let appear the label parcel" (boxetiketten ska vara synlig)

"filmed and strapped with plastic" (ska vara sträckfilmad)

"The lock of the box-pallet is realized by plastic straping" (Boxens förslutning säkerhetsställs genom sträckfilmning)

"can entail an problematic operation of IMEI reading bar code" (Kan göra det svårt att läsa IMEI streckkoden)

En kväll på Gröningen

Igår var Jocke och Kristin och hälsade på. Eftersom som det (som vanligt nu för tiden) var riktigt fint väder ville vi sitta någonstans i solen o käka middag och eftersom Helsingborg har brist på uteserveringar i solen beställde vi pizza på La Pizza och gick ner till Gröningen. Även om jag bott i Hbg i åtta år så har jag nog inte varit på Gröningen en enda gång, men igår var det riktigt trevligt. Känns lite som att vara utomlands då det är många invandrarfamiljer som håller till där och grillar, röker vattenpipa, spelar fotboll och umgås.








Sävsjö


Utsikt från huset


Mamsen och papsen vid båthuset


Mamma grillar


Pappa inspekterar minigolfbanans ny attraktion


Fynd från Erikshjälpen


Melker åker ring


Melker är trött


Redo för minigolf


Erik in action


Kristin och Jocke på pizzerian i Moheda


På Östregårds antik och loppis i Moheda


Zorro


Smultron!


En snigel?


Grillat är gott


Ute på sjön med lilla båten


O nu med den stora

Ännu en kampanj


Om konsten att tillreda en måltid

Försökte lägga upp dessa bilder i förra veckan, men blogg.se vägrade samarbeta så de kommer nu istället. Tobbe var och hälsade på oss i tisdags/onsdags och i onsdags lärde han Melker att göra stekt fläsk, pressad potatis och löksås.


Tobbe instruerar i hur man skär en lök


Så gör man löksås


Panering av fläsket


Resultatet


Iphone4 vs HTC (eller valfri annan telefon)


Lästips

Läs (som vanligt) Johan Norberg. Länk.

Citat

Di.se har publicerat en lista på de bästa citaten under Almedalen. Har inte alls haft koll på talen, men roligast måste ju ändå första delen av Göran Hägglunds citat (på åttonde plats) vara: "I det rödgröna laboratoriet ägnar sig språkrör, provrör och andra sin tid åt att fundera ut bästa sättet att trycka tillbaka kreativitetskaviar i välfärdstuben..."



Insekter och värmebölja

Helgen har spenderats i Hyltåkra bland diverse otäcka och bitade småkryp. Har lyckats få 18 blinningbett (för er som inte är insatta i insekternas terminologi kommer här en länk) varav ett precis under ögat vilket har resulterat i en blåtira. I övrigt har två fästingar klättrat omkring på mig, dock utan att bita sig fast. Tror inte att de gillar mitt blod, är faktiskt ganska övertygad om detta efter 6 somrar på kyrkan utan en enda fästing. Har även varit uppvaktad av diverse flugor, spindlar och andra småkryp. Dock inte en enda geting eller mygga.

I övrigt har vi badat en massa, klippt gräs, rensat land, målat, trimmat gräs, hällt flädersaft på flaskor.  


Ögat igår, nu har det börjat neutralisera sig lite..


Hemmaodlade jordgubbar








fy fan

700 spänn. 2 min. Fy fan. Parkeringsvakter står inte högt i kurs just nu kan jag säga.

London dag 4

Dag 4 åkte vi hem från London. Var tvungna att checka ut från hotellet redan vid tio så vi satte oss o käkade frulle i Earls Court (där vi även bodde) och sedan tog vi suben till Victoria Station för att sätta Tobbe på tåget till Gatwick. Jag, Melker och Olof skulle flyga hem från Stansted och åkte därav vidare till Liverpool street för att försöka bli av med väskorna och gå o kolla lite på sunday market på Brick Lane. Att bli av med väskorna var dock inte det lättaste då det inte fanns några förvaringsskåp, så det blev en kort runda på marknaden och sedan häng på en restaurang tills det var dags för fotbollen. Tyskland-England. Engelsmännen är verkligen tokiga i fotboll, som tur väl är hade vi ett gäng tyskar på samma pub så vi vågade heja på Tyskland.
Tvärgata till Brick Lane
Torg i närheten av Brick Lane
I väntan på fotbollen
TV utomhus gillar vi!
Kristin, Fanny & Mathilda
Jag och Kristin

Olof och Melker ska lämna tillbaks korten till tunnelbanan

Tyskland-Spanien

Inget roligt alls! Tyskland skulle ju vinna VM och Klose skytteligan. Och jag skulle vinna alla pengar från betting poolen på jobbet. Men istället vinner Spanien..



Kollade på matchen på Harrys. Helt klart det bästa stället om man ska kolla på sport utan att trängas. Innan dess grillade vi, diskuterade den knäppa grannen med Sven och Hanna och power umgicks med Marika på vägen ner till stan.


London dag 3, del 2

Efter marknaden knallade vi vidare mot Tower Bridge och Towern. Vi kände oss dock för trötta och varma för att turista på riktigt så vi kollade bara utifrån och sen åkte vi in till Oxford Street för att hämta en jaktväst som Melker hade lagt undan. Efter en timmes springade fram och tillbaks för att hitta rätt bakgata där affären låg kände vi oss matta och slog vi oss ner utanför en pub. Helt omöjligt att hitta uteserveringar, så det fick bli direkt på gatan. Dag 3 hann vi även med lite shopping, italiensk mat och en runda till Camden för att träffa Jocke, Kristin, Fanny, Angelica och Mathilda.






Tower Bridge



London Tower




Här ska man sy upp sina kostymer


En pub i Soho


Käkar Tobbes serranoskinka för 20 pund hektot


Soho


Kristin och Fanny i Camden


Jocke, Melker och Tobbe i Camden


Olof och Jocke i Camden






London dag 3, del 1

Dag 3 var en dag i sightsingens tecken. Vi började med en göra en omväg via St Pauls Cathedral, Millenium Bridge, Tate, Shakespeare Globe innan vi anlände till vårt egentliga mål Borough Market där vi hade bestämt oss för att äta frukost. Spenderade några timmar på marknaden med en Tobbe i extas över alla fina råvaror samt med att dricka kaffe och äta supergoda hamburgare (favorit i repris sedan förra gången i London). Borough Market är verkligen värt ett besök om man är det minsta matintresserad, trots att det är en turistattrktion känns den väldigt genuin och tror att många Lonodonbor också gör ett o annat besök där. Kvalitet är ledordet. Öppet torsdag till lördag.


Utanför hotellet


Utanför hotellet


I väntan på tåget


St Pauls Cathedral


Millenium Bridge


Shakespeare Globe


Borough Market




Tobbe köper Serranoskinka














Tobbe köper en av varje


Fortsättning följer...

Dagens gärningar

Idag har jag äntligen sått gräs på de delar av rabatten som inte ska vara rabatt. Den kanske inte ser så mycket ut för världen nu, men den kommer bli snygg när växterna växt till sig lite! Passade även på att plantera lite växter i korgarna som jag köpte igår samt köpa en obelisk till en klematis som bara låg o skräpade på gräsmattan. Nu fattas bara nya trädgårdsmöbler till bakgården och till min balkong.
Rabatten
Den nya obelisken
Fjärilslavendel
Kryddträdgården (som ska fyllas på), växten från Ikea fick också åka ner

Gårdagens inköp

Kampanjade innan HIF matchen igår, lite mer än 80 påsar med info o godis gick åt på 5 min. Nästa gång får vi ta med minst ett par hundra. Eftersom kampanjen gick så fort hann jag, Janna och My med en shoppingrunda till Väla också. Två "korgar" i återvunnit gummi från Rusta och en växt på rea på IKEA. Ikväll ska jag inhandla jord så jag kan plantera.



London dag 2

Dag 2 var konsertdag, så det var inte mycket mer än det som hanns med. Speciellt inte eftersom jag glömde mitt bankomatkort hemma (som jag var tvungen att ha för att hämta ut biljetter) och fick åka tillbaks hem och hämta det. Hann dock med ett glas vin med brorsan, Kristin, Fanny och Angelica.
Och så två bilder från Hardrock Callings hemsida:

London dag 1

London dag 1 började med att Melker och jag tog en promenad medan vi väntade på att Tobbe och Olof skulle bli klara. Vi gick upp mot Kensington Gardens och hamnade till slut i Notting Hill och på Portobello Road där vi inmundigade en fin frukost på Charlies, ett ställe som jag spanade ut men aldrig hann gå på sist jag var i London.


Svanar i Kensington Gardens


Någon lämnar Kensington Palace i helikopter


På Charlies


Kaffe Latte


Salami baguette på Charlies

Tobbe och Olof var klara lagom till lunch då Tobbe och Melker skulle käka på Gordon Ramsey i Chelsea. Eftersom Tobbe och Melker inte besitter lokalsinne vad gäller storstäder så satte vi oss allihop på suben för att åka till Chelsea. Efter att ha lett Tobbe och Melker till restaurangen tog jag och Olof en buss till Victoria Station för att åka vidare mot Camden och marknaden Camden Lock.


Redo för restaurangbesök


Utanför restaurangen


Marknad i Camden


Camden

Efter Camden mötte vi upp Tobbe och Melker igen för att kolla på Danmark-Japan matchen på en pub. Så här glada var japanarna efter matchen:


Telefonjävel

Egentligen skulle här vara en bild från Borgeby Fältdagar där Melker delat ut munkar i två dagar nu. Var på en liten visit efter jobbet idag. Men när jag skulle föra över en bild med min bluetooth app låste sig hela telefonen och nu vägrar SIM-kortet att fungera. Jädra skit. Så nu lägger jag upp en bild från förfest innan bussresa till Jönköping för några helger sedan.
Ska försöka lägga upp lite bilder från London snart, men tänkte göra det från jobbdatorn eftersom jag redan sorterat ut bra bilder på den.
Veckan har i övrigt bjudit på en väldigt lugn måndag, Val & Kampanj, Tacos med Melker samt pimpning av kansliet. Helgen verkar bli rätt lugn, förutom att jag av någon konstig anledning åkte på att skjutsa Melker till Klippan kl halv sex på morgonen på lördag. Annars är planen att ta det lugnt och sola lite. Kanske till och med ta mig till en strand.
Hanna, Mickan, Kristin & Hanna

EDIT: NU vägrar mellanrummen att funka igen också, därför texten är lite för kompakt.

RSS 2.0