Moln

Ibland när vi har lite tråkigt på jobbet dyker intressanta diskussioner upp. Dagens diskussionsämne är moln.

Visste ni till exempel att Moln är iakttagbara ansamlingar av små vattendroppar eller iskristaller eller bådadera i jordens eller någon annan himlakropps atmosfär. Mer formellt kan moln definieras som en hydrometeor som svävar fritt i atomosfären och normalt ej når marken.

Och att moln klassificeras i olika familjer. Och att det finns ett moln som heter cirrocumulus men som även kallas för makrillmoln. Och på huvudmolnklassen kan man lägga till ett artnamn, till exempel mediocris (med)  vilket innebär ett cumulus med måttlig vertikal utsträckning.

Och på detta finns det olika specialformer: perlucidus (pe) - "tilåtande ljus att träng igenom (mellan molnsegmenten)", moln i vidsträckta flak, men med tydliga luckor. Och som om inte detta räcker så finns det också följemoln som till exempel mamma (mam) - "juverformad", "påsig", nedhängande juver- eller bröstliknande utväxter.

Ja, det här med moln är intressant. Moln är också en dikt skriven av Karin Boye.


Gårdagens nöje

Blev ingen boxning för mig igår. Fick ont i huvudet i tisdags eftermiddag och det har fortfarande inte släppt. Istället för boxning blev det styckning av hare. Melker, Axel och Johannes sköt varsin i söndags.




Müsli

Ska ta tag i mig själv och göra müsli nån dag. Hittade ett bra recept:

5dl boveteflingor
0,5 dl solroskärnor
1 del sesamfrön
1 dl cashewnötter
1 dl valnötter
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
1 dl hyvlad kokos
4 msk kanel
0,5 dl rapsolja
1,5 dl vatten
1 msk honung
5 st torkade aprikoser
5 st torkade fikon
0,5 dl goijibär

Gör så här

1/Blanda alla torra ingredienser, utom den torkade frukten i en skål. Olja, vatten och honung blandas separat i en annan skål. Blanda sedan ihop innehållet i de båda skålarna.
2/Bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Rosta i ugn på 175 grader i 30 minuter, rör om då och då.
3/När müslin svalnat, blanda i den torkade frukten som du klipper ned i bitar. Förvara müsliblandningen i en burk.
4/Vill du ha sötare smak så kan du droppa i 1-2 droppar stevia. En droppe motsvarar cirka en sockerbit.

Fast nu när jag tänker efter är det samma sak med detta som alltid när jag ska baka eller laga mat. Det är för mycket ingredienser och va fan är goijibär? Recept och bild kommer från Allt om Mat (fast de hör inte ihop)


Till mig

Själv skulle jag vilja ha denna:
 
Eller denna:

Doppresent

På söndag ska jag och Melker gå på dop. Melkers officerkompis son är det som ska döpas. Till Alfred. Lite roligt är att jag gissade rätt namn på första försöket. Fick ledtrådarna att han var stor när han föddes och mamman kommer från Småland.

Vad tror ni om en streamliner i doppresent?


Uttråkad

Idag händer inte mycket på jobbet. Dök upp ett stort problem igår eftermiddag, så att jag fck ringa o störa projektledaren halv tio på kvällen på hans första semesterdag. Men nu kan vi inget mer än att avvakta.

Mina gamla projekt är halvdöda, i det nya bara avvaktar vi att beslut ska bli tagna och i det nyaste projektet händer inget än så länge.

Så idag sitter jag och kollar på såna spännade saker som när vägpilar blir målade.


Borde ta tag i min insändare som ska vara inlämnad på torsdag. Men har ingen inspiration den här gången heller. Orkar liksom inte bli upprörd över Mona Sahlin eller över skolmaten. Tror att jag ska skriva om försvaret. Läser "Insats & Försvar" och försöker bli inspirerad, än så länge har det inte hjälpt.

I eftermiddag blir det Thaiboxning.

Ännu ett rekord

I fredags slog vi rekord på bloggen igen. Hela 14 besök. Verkar dock inte som så många fortsatt läsa, senaste dagarna har läsarantalet legat på en stadig fyra. Det innebär ju iofs att vi ökat snittet eftersom det tidigare legat på 2 besök (antagligen jag och Melker). Så välkommen kära läsare.

Helgen

Det var egentligen meningen att jag skulle skriva massa roliga saker i helgen. Men har bara inte blivit så. Jag är antagligen för lat. Så här kommer en liten snabbsammanfattning så får vi se om det kommer mer senare:

Fredags: I fredags tog vi det lugnt. Handlade på Willys, käkade fajitas, kollade på Idol och somnade till "Man on Fire" som för övrigt är en väldigt bra film.

Lördags: Gjorde megafrukost med pannkakor, bacon och ägg. Sen åkte vi till Lund, jag för att boxas och Melker för att skriva tenta (som gick bra). Efter boxningen gick jag och Jocke ner till stan för att shoppa lite. Kom dock inte ner förrän 15.30 då affärerna snart skulle stänga, men lyckades ändå handla en jacka och ett par jeans till Jocke. Sen mötte vi upp Melker och fikade lite. Vid 19.30 infann jag mig hos Mia för lite tacos och mingel och senare på kvällen blev det en helkväll på Harrys.

Söndags: Något bakfull, men vaknade ändå vid halv tio-tiden. Gick och köpte frukost som jag och Jocke käkade och sen kom Marcus och fikade. Spenderade sedan någon timme med att städa/kolla på Greys Anatomy. Hade lovat Jocke och Marcus att ha maten klar vid fyra och ungefär då kom även Melker (som varit o jagat hare). Potatis- och purjolökssoppa med vitlöksbröd stod på menyn, samt äppelpaj till efterrätt. Kvällen tillbringades i soffan.

Veckans to do

Måndag: Melker har föreläsning till 20.00, Alex jobbar över
Tisdag: Alex fikar med Eva, sen Hbg
Onsdag: Alex boxning 19.00, Melker ska stycka hare
Torsdag: Alex har middag med *superpärlorna, Melker ska träffa med Tobbe och William
Fredag: Alex har möte på Sigma 10.00, Inga kvällsplaner
Lördag: Städdag med Visitören
Söndag: Dop för Alfred i Staffanstorp

*Superpärlorna är tjejerna under 30 år som deltar i Framtidens ledare. Jag har inte kommit på namnet.

Träningsvärk

Sist jag tränade 2 ggr på samma vecka var nog typ 3 år sedan. Sist jag tränade överhuvudtaget innan jag var på BT'n på jobbet var nog ungefär lika längesedan (om man inte räknar badminton). Så ni kan kanske lista ut att jag har liite träningsvärk idag. Närmare bestämt överallt.

Ovansidan på handen
Fingrarna
Triceps
Undersidan på underarmen
Biceps
Axlar
Skuldror
Bröstmuskler
Hela ryggen
Rumpan
Yttersida lår
Insida lår
Höfter
Vader
Skenbenet (eller musklen där rättare sagt)

Enda stället jag har förvånande lite träningsvärk är magen. Ändå körde vi ganska mycket magträning på boxningen. Har jag en vältränad mage?

Rekord

Igår hade vi rekord på bloggen. Hela 4 läsare tittade in. Jippi!

Kanske skulle ta o ragga lite läsare. Typ mamma och pappa...

Fin himmel

Kass bild, men cool himmel. Idag på morgonen på väg till jobbet. 


Frukost

Vi har frukost med avdelningen varje fredag. Idag var det Tomas tur att ta med sig och då slog han till med smörgåstårta. Lyxigt klockan 08.30.

Snabblagad mat

Igår innan jag skulle boxas var vi tvungna att snabbt som fasen fixa ihop något att äta. Efter en runda på Willys kom vi hem med färsk pasta, "creme fraiche gourmet med kantarell och cognac", champinjoner och broccoli. Bacon hade vi i frysen.

Så här enkelt kan man fixa en god och mättade måltid:

1. Koka pastan, skölj med kallt vatten
2. Knaperstek bacon, lägg på papper
3. Stek champinjonerna
4. Blanda allt i stekpannan (inkl. pastan)
5. Servera med lättkokt broccoli eller annan grönsak


Hittade ingen bild på Arlas, men denna går säkert lika bra.

Jiali

Kan ju tyckas att den här bloggen har ett lite märkligt namn. Jiali, vart kommer det ifrån liksom?

Jo, här på SE har vi ju kodnamn på telefonerna innan de fått kommersiella namn (sifferbeteckningarna) och Jiali var kodnamn för en av de telefoner som jag jobbar med. Hm, hoppas inte det där var hemligt...

Jiali är ett kinesiskt namn och idag fick jag för mig att jag skulle ta reda på vad det betyder. Har kommit fram till att det är 2 olika ord Jia (Jah) och Li (Lee) och att de tillsammans betyder "en skönhet".

Så nu vet vi det, den här bloggen heter "En skönhet".


Tror att det är de två främsta tecknen som betyder JiaLi..

Innebandy

Idag ska jag spela innebandy, för första gången på typ 6 år. Detta ska bli synnerligen intressant, speciellt eftersom Melker ska vara med och spela. Han har ju då tränat innebandy tills ganska nyligen och kommer gå inför att tackla mig in i ribbstolarna eller nåt annat ont.

Vi ska spela med samåkar-Daniel och hans kompisar, på nån skola. Är det nån som är sugen på lite innebandy är det bara att höra av sig!

Boxningen

Igår var ju som sagt jag och Eva på boxning. Jag blev ännu en gång förvånad över hur likt det var filmstereotypen. Boxningslokalen låg en trappa ner, lite inklämd under läktaren till en sporthall liksom. Direkt när vi kom dit blev vi uppmötta av en liten söt gubbe som hette Kurt. Han hade ett litet kontor inklämt i ett hörn och jag skulle tro att han tillbringar större delen av sin tid i den där lokalen. När Kurt upptäckte att vi var nybörjare drog han med oss in i ringen och körde lite basicträning med oss. Helskön gubbe, måste ta en bild på honom nästa gång.

Jag upptäckte att det är jävligt skoj att boxas. Riktigt bra träning och man blir av med aggressionerna. Så nu blir det boxning minst en gång i veckan. Tyvärr är det på lördagar också och det passar ju sådär bra.

Styrelseuppdraget

För övrigt blev jag inte invald i styrelsen utan det blev istället en 68-årig gubbe. Mycket fin meritförteckning hade han, men han verkade något gaggig och pratade i slowmotion. Tycker lite synd om styrelsen, mötena kommer bli dubbelt så långa nu när han är med.

Idag ska jag boxas. Eva ska börja på boxning och jag har lovat att följa med. Den här gången är det riktig boxning, med hjälm och tandskydd. Ska bli intressant.

Idag har jag även haft ett möte med min kontakt på Sigma, han skulle kolla runt efter nya uppdrag. Även detta ska bli intressant.

Axel

Axel var lite ledsen att han inte fick vara med på någon av bilderna från älgjakten, så här kommer ett helt inlägg tillägnat denna stiliga jägare.







Axel är en trevlig man i sina bästa dar. Han har varit yrkesmilitär, men sadlat om och jobbar numera med tegel. Han har en egen lägenhet, en bil och en hund. På fritiden sysslar han med jakt. Han har även musikaliska talanger. Rosa bandet har han köpt dels på grund av den fina färgen och dels på grund av att han gillar bröst. Ett riktigt kap med andra ord. Om ni är intresserade av en dejt med denna man, skriv en kommentar så kontaktar vi er.

Älgjakten

Kanske skulle ta och berätta lite om älgjakten. Det var min första älgjakt, trots att jag är uppväxt i skogen. Det kändes lite som att vara med i filmen "Jägarna", lite halvbuttra män i gröna/bruna jaktkläder. Trodde faktiskt inte att det skulle vara så mycket "jägarna" över älgjakt, men det var det. Väldigt macho.

Det var dock skoj. Roligt att få ett drevpass utdelat och gå där i skogen och göra sig så högljudd som möjligt. Spännade att sedan träffa gubbarna vid mötesplatsen och lyssna i radion: "Hunden har trängt in en ko och två kalvar, de är på väg mot skytt på pass 25". Det roligaste var "jag kunde inte skjuta, drevkedja i vägen" och sen kom älgen springande mot oss.

Första drevet hann vi inte ens gå ut innan älgen blev skjuten. Andra drevet hann vi gå hela vårt pass och sen stå och lyssna i radion. Tredje drevet var det bara jag och gubbarna. Hanna och Marika gav upp, vilket var ett mycket klokt beslut. Tredje drevet var inte roligt alls, det var totalt oigenomtränglig terräng. Det började med ett oröjt björksnår, sen kom jag till massa sankmark och efter sankmarken var det dags för massa diken. När jag kom till sista diket tänkte jag att det här ser inte så djupt ut och testade att köra ner stöveln. Det var djupt. Jag sjönk ner till höften i lera och hade jag inte fått tag i en gren hade nog hela jag legat i det där diket. Efter det var jag omåttligt omotiverad till att följa den väg jag borde gått och försökte bara hitta ut ur skogen.

I det stora hela tycker jag att det var en bra jakt. Vädret kunde varit lite bättre bara. Började med en fin höstdag och slutade i spöregn.


To do

Måndag: Alex KF-möte, Melker plugga
Tisdag: Alex möte med Mellersta, sen badminton. Melker har tenta.
Onsdag: Alex ska kanske börja boxas (riktig boxning), Melker ska plugga
Torsdag: Ev. Innebandy för både Alex och Melker
Fredag: Inga planer
Lördag: Alex PARTY, Melker tenta
Söndag: Inga planer

Ingen älgjaktsbeskrivning idag

Hinner inte skriva om älgjakten nu, för snart komer Jocke och mamma och hämtar mig. Ska ta lite ledigt idag för mamma är och hälsar på eftersom hon ska på konferens i Malmö imorgon. 

Ikväll är det KF-möte med Moderaterna, då får vi se om jag blir invald i den där styrelsen eller inte.

Älgjakt för känsliga läsare











Obs. Ej för känsliga läsare


Jag och Melker redo för jakt



Drevlaget inväntar order


Roland vann pris för snyggast klädsel


Första älgen skjuten


Hanna önskar att det var hon som sköt


Älgen måste ju transporteras


Och sen hängas


Fika innan andra drevet


Duvdamen från Ensam Hemma 2?


Älgen flås


Ja då var det dags

Om det blir tyst på bloggen framöver vet ni vad som har hänt. Antingen har jag gått vilse och trillat ner i nån myr nånstans eller så var det nån jägare som inte såg skillnad på mig och en älg.

Alternativt så återkommer jag på söndag, förhoppningsvis med lite trevliga bilder från ett höstligt Småland.

Fin radio

Den här fina radion ärvde jag av gubben som hade lägenheten innan mig. Hans son orkade inte rensa ur vindsförrådet så vi fick lägenheten billigare om vi gjorde det. Där fanns ganska många spännande saker. Vi har sparat en dammsugare, en TV, en kavaj från flottan, massa snygga galgar (hm, hur stavar man till det), ja och så denna fina radio. Allt från 60-talet nån gång.

LP-skivan har jag fått av mormor. Den innehåller massa fina tyska hits. Vi brukade alltid lyssna på den hos mormor, men sen slängde hon ut skivspelaren.


Älgjakt!

Jaha, då var det dags för älgjakt. Jag, Melker och Axel åker till Hyltåkra ikväll och imorgon komma Hanna och Marika. Jag börjar bli lite nervös för att gå i drevet. Svärmor upplyste om att det har ju hänt att skyttarna inte ser skillnad på en bil och en älg och mamma tycker att jag behöver kompass så att jag inte går vilse. Har heller inte fixat gummistövlar, så kommer bli blöt om fötterna.


Så här ser det ut när jag jobbar hemma


Älgmiddag


I söndags hade vi älgmiddag. Vi lagade älgstek, älggulasch och hargryta. Fy fan vilken tid det tog. Vi hade hittat diverse köttbitar i frysen i Hyltåkra, men när vi tinade upp dem visade det sig inte vara riktigt så bra bitar som vi ville haft. Steken hade ett stort ben i sig, haren var flådd men inte styckad och soppköttet var ett ben med lite kött på. Så vi satte igång med att först ta reda på hur fan vi skulle göra. Sen insåg vi att köttbenet var för stort för vår största gryta, så vi var tvugna att såga i tur det, Som tur väl är har vi resurser hemma. Sen fick jag stycka den stackars lilla haren. Jag kan meddela att rått harkött luktar sjukt äckligt. Kom på den briljanta idén att stoppa öronproppar i näsa, det funkade rätt bra mot lukten men fick istället problem med att andas. Till slut blev han iallfall uppstyckad och hela middagen blev mycket lyckad! Tror dock att jag spenderade 6 h i köket...


 
Melker sågar i benet


Hare luktar äckligt!


Vi lyckades få in ett långbord i lägenheten


Menyn (orkar inte vända på bilden, vänd på huvudet)


Köpenhamn

I lördags var vi i Köpenhamn. Mest för att Köpenhamn är trevlig, blev inte mycket shopping. Jag inhandlade dock en väska på en second hand affär och två stolar på loppis som jag sedan tvingade Melker att bära hem. Tvingade ju så klart honom att posera på diverse olika ställen med dem också. 

Mitt på torget hade de värsta legobygget. Massa vitt lego som alla fick komma och bygga vad de ville av. Vi fattade inte riktigt varför, men det fanns säkert nån bra anledning. Lego är ju kul!

Ibland undrar jag varför jag inte bor i Danmark istället för i Sverige. Massa små mysiga affärer, second hand, caféer, torghandel med mera. Fattar inte heller varför Sverige inte tar efter mer...kanske är vi för pedanta i Sverige, allt ska vara perfekt? Blev riktigt sugen på att öppna nåt "en trappa ner" hak...ett café eller en liten affär eller nåt. Frågan är ju bara hur det ska gå runt.










Bilder från Sävsjö

Blev inte mycket bilder från Sävsjö, men här kommer några få:

Mamma och pappas nya hus


Zorro

Vallsjö Gamla Kyrka

To do

En lite försenad to-do lista:

Måndag: Melker föreläsning till 20.00 (som vanligt), Alex ska hänga med brorsan
Tisdag: INGA PLANER, förutom att Melker ska plugga då
Onsdag: Alex möte med Calle om dagvattenanslutningar, Melker ska plugga i Lund
Torsdag: Alex styrelsemöte Brf, Melker ska plugga
Fredag: Hyltåkra
Lördag: Älgjakt i Hyltåkra
Söndag: Melker ska plugga i Lund, Alex har inga planer

Så skönt att jag nästan inte har några planer denna veckan. Mötet imorgon ska vara avklarat på 30 min och styrelsemötet på torsdag på max 15. Ska ta beslut om att binda om lånen eller lösa dem. Sånt spännande sysslar jag med på min fritid.

Har lite saker jag borde ta tag i så får väl använda veckan till att:
-Skriva en insändare till Framtiden Ledare
-Maila massa saker till Björn som är administrator för Visitörens hemsida
-Förbereda mig inför KF-möte på måndag då jag ev. ska bli invald som suppleant i en styrelse
-Söka kurser (fan det måste jag göra idag!)

Melker  har tenta på tisdag och nästa lördag så det kommer bara bli plugg för hans del.


Skrivbordsdekoration

Tänkte bara dela av mig av min otroligt stilrena skrivbordsdekoration. Vi fick varsin av chefen i julas och typ hälften hamnade av någon konstig anledning i mitt fönster.



I bakgrunden ser ni också den vackra utsikten över en rondell. Kan vara ganska händelserikt ibland. Förra veckan trodde vi att en traktor skulle köra ut på E22an, det gjorde den dock inte. Vi har även haft en bil som backade upp från motorvägsuppfarten samt ett antal trafikstockningar. Mycket spännande.

Thaiboxning

Idag ska jag Thaiboxas med killarna på mitt jobb. Mina övriga kollegor tror inte att jag kommer överleva detta.

Ylva: Du har väl gjort klart presentationen?
Jag: Nej, inte riktigt..vadå?
Ylva: Jo, du lär ju inte kunna göra klart den efter thaiboxningen.
Jörgen (chefen): Nej, det var därför hon var tvungen att göra klart Functional Description idag.


Mitt fina skrivbord

Veckans to do

Måndag: Alex KF-möte 18.00 (Moderaterna)
Tisdag: Melker föreläsning till 20.00, Alex Styrelsemöte Brf 19.00
Onsdag: Melker ska skjuta in bössan 13.00
Torsdag: Melker ska på Kick off med iMentor (prel.)
Fredag: INGA PLANER
Lördag: Köpenhamn
Söndag: Middag med Julia & Alex (o kanske några fler) 18.30

Vad har annars hänt i helgen?

Melker åkte till Hyltåkra i fredags, men innan dess hann vi med att afterworka lite på Utposten. Maten var dock riktigt kass tycker jag. Beställde en Club Sandwich och fick in en hög med isbergssallad, lite kyckling och 1(?) baconskiva och så en liten skiva rostat bröd då.

I lördags hade jag sovmorgon, gick upp ur sängen vid tio. Vid elva infann jag mig på Mäster Palms plats för att deltaga vid Mellerstas "bokbord". Var så djävulskt kallt och blåsigt som alltid vid den här tiden i Helsingborg. Fick gå in på Åhlens och inhandla en mössa (den jag har på mig på översta bilden i förra inlägget). Var heller inte många som stannade och pratade med oss och de som gjorde det var jävligt skumma.

Efter bokbordet drog jag med brorsan och Jocke B till Helsingör. Käkade kylling och pommes och hängde på en pub. Tog massa coola kort. Mycket trevligt hade vi.

När jag kom hem var meningen att jag snabbt skulle skriva ihop en insändare till Framtidens ledare och sedan käka middag hos Marika. Dock gick det inte så jävla snabbt att skriva insändaren, hade noll motivtion och kom inte på ett skit att skriva om. Slutade med att jag fick ihop en halvkass insändare och att klockan blev typ elva.

Söndag morgon var jag tvungen att gå upp kvart i sju och bege mig iväg till Framtidens ledare vid åtta. Vet inte om jag tycker att det är så givande faktiskt,  hade det inte varit så att hela min politiska karriär går åt pipan om jag gör det så hade jag hoppat av. Trivs inte med människorna och känner att jag inte har tid och ork till hemuppgifterna.

En konstig sak är att jag under min tid på Framtidens ledare har fått blackout 2 ggr. Inte kommit på ett jävla skit att säga. Har aldrig hänt förrut, men antar att det är för att jag känner mig som en total outsider i gruppen pga att jag har lite annat att tänka på än politik.

Efter framtidens ledare däckade jag i soffan med datorn. Kollade på 2 avsnitt av Prison Break innan jag var tvungen att ta tag i mig själv och åka till Hanna på söndagsmiddag. Mycket god lax bjöd hon på.

Bilder från Helsingör

Jag, Jocke och Jocke B var i Helsingör i lördags. På båten lekte vi med kamerorna och hittade en sjukt rolig funktion på Jockes kamera. Man ställer in kameran på en färg och sen blir allt annat än den färgen svartvitt. Sjukt coolt. Tyvärr tror jag att Jocke B fick med sig kameran till Sävsjö så jag får nöja mig med de bilder som han lagt upp på facebook. Den bästa bilden är tyvärr inte med, får se om jag kan fixa fram den.










Affärsidé

Jag har kommit på en affärsidé. En riktigt bra sådan tror jag, fast den är nog inte speciellt lukrativ. Jag kommer inte bli rik på den med andra ord. Men det kan nog vara en bra inkörsport till eget företagande. Det som är bra är att det kommer inte kosta mig mycket att starta upp den och den kan börja ge avkastning ganska omgående om jag sköter mina kort rätt.
Jag kan avslöja att den har med bloggar att göra. Mer info kommer när jag kommit lite längre med idén.

Jag=klantig

Verkar som jag råkat radera en mapp med bilder från Taiwan. La över alla bilder på jobbdatorn från minneskortet i Taiwan. Sen när jag kom hem förde jag över allt till Macen, trodde jag. Igår när jag skulle kolla lite på bilder så hittar jag inte mappen med alla bilder från vår utflykt i Taiwan. Dvs. typ alla bra bilder vi tog i Taiwan. Faaan säger jag om det.

Kan dock finnas en utväg, men vet ej om det funkar. Jobdatorn gör en backup mot servern typ varje gång jag loggar på och av så bilderna borde finnas nånstans på SE's server. Frågan är bara hur jag får tag på dem och om nån vill hjälpa mig med det. Lite pinsamt att ringa helpdesk för en sån sak. Jävla helvete.

RSS 2.0