Att jobba eller inte jobba. Det är frågan.

Nu har jag "haft semester" i snart två månader och jag har inte varit uttråkad många sekunder av denna tid. Jag börjar mest fundera över hur jag egentligen ska ha tid att jobba. Det finns ju så mycket annat att göra. Människor att träffa, möten att gå på, bostadsrättsförening att ta hand om, skåp att städa, bröd och kakor att baka, foton att sortera, böcker att läsa.
Har under den här tiden kommit fram till att jag inte är en sån person som som behöver ett jobb för att känna att jag gör något betydelsefullt, eller för att träffa folk, eller för att..ja, vad det nu mer kan finnas för anledningar. Det finns så mycket annat man kan göra, som inte har med jobb att göra. Synd bara att man inte får betalt för det.
Snart måste jag dock hitta ett jobb igen. Förhoppningsvis ett där jag i alla fall känner att jag inte slösar bort min tid. Och förhoppningsvis ett som är välbetalt så att jag snart kan ta semester igen :)
Inte för att det alltid kändes som jag jag slösade bort tiden på Sony Ericsson, ibland var jobbet kul och där fanns ju många trevliga arbetskamrater att fika med! Men all pendlings-tid i bilen och all dö-tid då projekten var i lugna faser längtar jag inte direkt tillbaks till.

Sävsjö igen

Mycket Sävsjö har det blivit den sista tiden. För två veckor sedan var det lite mer action än den senaste då jag var sjuk nästan hela tiden.
Bilder från besök hos Frida:
Och så besök hos Becca och Linn:

Mera Söder


Vem vill du åka på semester med?

Får nyhetsbrev från Ticket och fick för mig att svara på en enkät för att ha chans att vinna presentkort. Blev lite förvånad när jag kom till frågorna nedan, vad hade ni svarat?

17. Besök på Disney World i Florida









18. Safari i Tanzania/Serengeti









19. Festcharter till Cypern









20. Shoppingweekend i London









21. Fotbollshelg i Barcelona









22. Kryssning i Karibien








Söder

Var på en liten fototur på Söder i förra veckan, här kommer de första bilderna (orkar inte vända på dem).

Älgjakt

Förra söndagen jagade vi älg. Eller Melker jagade, jag tog sovmorgon och gick sedan ut till honom på hans pass när jag vaknade. Det var dock fullt tillräckligt. Höll på att förfrysa fötterna trots mina varma raggsockar. Kan iofs berott på att jag fick snö i hela stöveln som smälte och sedan frös till is igen. Ingen älg sköts, men ett vildsvin blev nedlagt.
Jag roade mig med att fota stubbar:

fikabilder

Det var ju inte så längesedan jag var i Sävsjö sist. Även då var jag och fikade hos Frida. Den gången var Sanna & Elli och Thes & Simon där också:

En vecka med mig

I förra veckan hände faktiskt ganska mycket. Vi var i Hyltåkra på måndagen och jag slipade och spacklade ett fönster som sedan ska målas. I tisdags var vi med Melkers pappa på Hotell & Catering mässa i Herninge i Danmark. Fanns en del att provsmaka, men eftersom det inte var en renodlat bagerimässa samt pga massa skolklasser som var i vägen överallt var det inte lika skoj som förra mässan vi var på (i Malmö). I onsdags sökte vi jobb och jag sorterade alla mina bilder vilka var i en gigantisk röra. Köpte också en ny hårddisk för att använda som backup. I Torsdags var jag på styrelsemöte med Mellersta, ett av våra mer givande möten måste jag säga. Ser fram emot året och alla kampanjer (om jag nu är kvar i Hbg). I fredags var jag på Marknadsföreningen med Maina. I övrigt gjorde vi nog inte sådär mycket förutom att storhandla och hämta Årsredovinsningar på HSB (samt dela ut till alla lägenheter). Gjorde hemmagjord pizza på kvällen och kollade på 4 avsnitt av vår nya favvo-serie Vampire Diaries (jag älskar som de flesta vet tonårsserier och är det vampyrer inblandat blir det ännu bättre. Nu verkar det som jag även lyckats få Melker att se storheten i detta koncept :)). Tidigt lördag morgon åkte Melker till Sinclairsholm för att jaga och jag fixade bilder fram tills jag skulle ner på stan för den numera traditionsenliga lördagsfrukosten på Chateau Foret. Denna gång med Maina, Johnny och Andreas.

Sävsjö

Har varit i Sävsjö sedan i lördags kväll. I söndags var vi (jag, Kristin & Jocke) ute och hälsade på Frida, Sam och Line och sedan blev det häng i familjen Magnussons soffa nästan hela eftermiddagen. Igår åkte jag längdskidor och fick skoskav (pjäxskav?) och sen var jag på gymmet för första gången på typ ett år. I övrigt så var mamma också ledig igår så vi gjorde lite müsli och lagade lasagne och sen kom mormor och åt. Fick hennes gamla guldklocka som hon inte längre kan använda då hon ser för dåligt. På tal om den så borde jag lämnat in den idag för att korta armbandet. Den är inte batteridriven, så den måste dras upp med jämna mellanrum vilket jag så klart kommer glömma..men, men den är snygg i alla fall!
Idag hade jag planerat att vara duktig och ta tag i min uppsats igen. Dock har det inte gått så bra, har verkligen inte någon motivation. Skulle behöva nån som läser igenom den och berättar för mig vad som behöver göras. Det är endast under såna här dagar då jag känner att det inte är skoj att inte jobba...när man planerar att göra något och så bara skjuter man på det hela tiden och surfar och gör annat som man inte borde göra. Då känns ledigheten helt plötsligt som bortkastad tid. Har dock åkt lite längdskidor idag med och läst en bok (Mannen i mina drömmar-Curtis Sittenfeld) och ikväll ska mamma och jag till badhuset för att simma och basta lite.
Imorgon ska jag träffa Rebecca och Linn och sen ska jag äta lunch på nya Stures med mormor. Måste ju testa nya stället i Sävsjö, inte jätteofta nån öppnar något nytt. På kvällen bär det av till Hbg igen för att träffa Melker och på torsdagen har jag lunch med MSH (Moderata Seniorer) inplanerad.

RSS 2.0