Bloggtorka

Ojojoj vad dålig jag har varit på att blogga. Får väl skylla på att jag har börjat jobba.

Skrev ett långt inlägg i början på förra veckan som jag glömde att publicera och det verkar som det försvunnit från utkast också :( Berättade om förra helgen som var en ganska aktiv helg med slottstur, Hyltåkra, besök av föräldrarna med Turning och bilmässa på Sofiero och utgång på Tivoli. Skrev också två matrecensioner; Cucina Antica och Aurora (båten) men även det är försvunnet.


Pappa på båten


Kristin och mamma på Classic Cars på Sofiero


Familjen på Sofiero


Jobb

Tredje dagen på jobbet. Båda mina kolleor är hemma idag, den ena sjuk och den andra vabar, och chefen är på konferens. Inte mycket att göra med andra ord, har inte direkt hunnit lära mig tillräckligt mycket för att ta tag i något själv. Har dock på eget initiativ börjat på en User Guide då det inte finns någon. Förstår mig inte på företag som inte har User Guides och working instuctions, såå myket lättare för nya att komma igång om man vet exakt hur jobbet går till. Man kan ju iofs inte täcka alla eventualiteter i en User Guide, men har man grundstommen är prolem lättare att hantera. Som ni märker är jag ett stort fan av processer och dokumentation!

I övrigt känns det lite konstigt att vara tillbaks på SE. Konstigt dels pga att så många har blivit uppsagda och jag som konsult har fått börja och konstigt för att det känns som man bara varit på semester. Inte mycket som har hänt här. Ny våning, ny plats, men annars är allt detsamma! Har till och med fått tillbaks min gamla dator och fina röda tangentbord i gummi :)

Roligast har varit att träffa alla gamla kollegor och alla andra som man har jobbat med och träffat dagligen under 2 år. Ingen fick veta i förväg att jag skulle komma tillbaks så det är många förvånade miner och än så länge har jag bara fått positiv respons!




En politisk dag

Dagen har ägnats åt politiska göromål. Började ju dagen med att kampanja lite. Har även kollat på partiledardebatten i Agenda från igår och på Överdos-en film om nästa finanskris som bygger på Johan Norbergs bok En Perfekt Storm. Rekommenderar både boken och filmen till alla som är det minsta intresserade av vad som händer i världen.
Resten av dagen har tillbringats på balkongen med Reinfeldt Ensamvargen och snart är det dags för nästa utbildningstillfälle med Team 2010.

Kafé Knutpunkten!

Idag hade vi extra-insatt Kafé Knutpunkten med MQ (Moderatkvinnorna) om RUT-avdraget. Vi fick förstärkning av tre riksdagsledamöter; Mats Sander, Ann Charlotte Hammar och Marie Weibull Kornias.

Mer vår

Fast idag är det blåsigt och kallt :(

Veckan som gått

Ännu inget svar angående uppdraget. Börjar bli rätt trött på dem nu, så sökte typ 10 jobb i onsdags-tordags och redan 2 st som har hört av sig. En intervju och den andra tyckte att jag var en bra kandidat, men att jag måste vara säker på att vilja flytta till Sthlm om han ska intervjua mig (tanken var att pendla från Västerås om Melker får jobbet som han har på gång). Tyvärr så blir man ju lite kräsen när man har ett så bra erbjudande som uppdraget...bara de kan ta och bestämma sig nån gång!!
I måndags var det ju deklarationskampanj och sedan styrelsemöte med Brf, med planering inför städdagen på lördag. Enda problemet är att vi inte har någon bil med dragkrok...nån som vill låna ut? Senare på kvällen kom Jocke och Marcus hem från Münster så vi satt uppe och snackade till rätt sent.
I tisdags var Christian (vår schweiziske fd inneboende) här och käkade middag. Vi gjorde hemmagjord pizza och presenterade Christian för svensk musik, tyckte det var på tiden med tanke på att han varit här i ett halvår och ska åka hem i juni.
I onsdags var det nymedlemsmöte med Moderaterna. Runt 20-25 nya medlemmar, men tyvärr bara 3 till vår förening. Men tre bra verkar det som :) Tog även ett glas vin med en ganska ny tjej, vilket var mycket trevligt. Vi insåg att våra pojkvänner skulle trivas utomordentligt ihop då de verkar vara precis likadana.

Igår gjorde jag inte mycket alls. Fixade lite med Mellerstas hemsida, sorterade papper, var ute och gick och kollade på två avsnitt av Gossip Girl. Får försöka vara lite mer produktiv idag. Måste fortfarande putsa fönsterna, men väntar på det perfekta vädret. Idag blåser det för mycket...
Melker kommer ikväll och imorgon är det som sagt städdag med Bostadsrättsföreningen. I övrigt har jag inte så många planer. Egentligen skulle det varit Framtidens ledare, men det blev inställt.
Jocke på Krooks. Vi räknade in minst 50 converse på en halvtimma..

Deklarationskampanj

Igår kampanjade vi utanför skatteverket i Helsingborg. Vi delade ut skatteåterbäring (i form av chokladpengar) och informerade om hur mycket extra folk fått genom jobbskatteavdraget. Var riktigt roligt, bra drag och många som lämnade in deklarationen. Trodde inte att det var så många som skulle lämna in manuellt, men det var bilkö utanför hela tiden o folk kom även på cykel eller gående. Bra drag som sagt!

Sävsjö och Jönnet

Har varit i Sävsjö i helgen. I fredags blev det lugn kväll med mamma och pappa eftersom de små liven (Kristin & Angelica) var för trötta för att göra något. Lugn hemmakväll var dock trevligt det med. Vi käkade räkor och havskräftor och kollade på Cinderella Man.
På lördagen hade familjen Magnusson 20-årskalas för Johan så jag åkte in vid ett-tiden för att hjälpa till med förberedelserna. Vid två kom gästerna och vid halv sju tiden åkte vi vidare mot Jönköping för lite party. Hade förfest hos Amanda och sedan gick vi till Karlssons. Det sistnämnda var ingen höjdare tyvärr, för mycket folk och dålig musik! Vi var väl kvar i 1,5 timme ungefär och sen gick vi till Evergreen och käkade pizza istället.
Söndagen spenderades med fika på Ikea, en sväng på A6, lunch på Soya och sedan hemfärd för att hinna till Linns (min kusindotter) 1-årskalas. Efter kalaset hemfärd till Vallsjö för lite deklaration (som jag sedan lejde ut till pappas revisor) och bastubad.

RSS 2.0