Rotfruktsplättar med bacon

Igår hade vi akut hjärnsläpp vad gäller mat i affären, så vi bestämde oss för att testa ett av recept-tipsen som fanns i affären. Blev gott, men tyckte att det tog lite för lång tid och skapade lite för mkt disk för att vara vardagsmat.

Rotfruktsplättar med västerbottenost

2 morötter
2 palsternackor
1 bit rotselleri
3-4 dl överblivet potatismos
1,5 dl västerbottenost
3/4 dl majsstärkelse
2 ägg

Riv rotfukterna grovt på ett rivjärn
Blanda majsstärkelsen och äggen med potatismoset
Blanda i rotfrukterna och osten
Salta och peppra
Stek på medeltemperatur ca 3 min på varje sida
Servera med bacon och rårörda lingon




Signe Tillish

Igår var jag och Melker och köpte ett äppelträd (till Hyltåkra). Till och med ett äppelträd gick att få in i min lilla Justy, som måste vara världens största småbil. Cyklar, flyttkartonger, träd, kampanjmaterial. Allt får plats.




La petite






Snygga rattar

Jag kanske är lite efter, men jag tycker det är sjukt roligt att Ahlgrens tagit fram rosa rattar till förmån för Bröstcancerfonden :)


Frisyren


Liten smygkoll på frisyren, lägger upp en snyggare bild en dag när jag har fixat det lite..

Herman

Detta är en Herman, han är väldigt populär på jobbet just nu. Han ska pysslas om och matas i 10 dagar och sedan blir han fyra nya Herman samt en kaka.


Lunch på Viggos och espresso på Piccolo


Mina kära kollegor Tomas och Anders

Älgjakt i Hyltåkra








Mattes 25-årsfest














Så här såg jag ut på förmiddagen idag


Efter..

Nu var ju tanken att jag skulle bli duktig på att lägga upp bilder och hålla bloggen uppdaterad, men det går sådär. Ligger redan efter med bilder från Mattes 25-årsfest förra helgen och lite bilder från denna helg. Till på köpet har jag slarvat bort min laddare till D60n så jag måste antingen köpa en ny för ca 500 kr eller låna någons varje gång jag ska ladda. Skit. Ska iaf försöka lägga upp lite bilder ikväll (för din skull Sanna ;)

I helgen har jag varit duktigt. Städade och tvättade i lördags och i söndags hjälpte jag Melker och hans pappa att plantera masurbjörkar. Kände pressen då det från början var min idé med dessa masurbjörkar...


Café Château Forêt

Har hittat ett nytt favvoställe i Helsingborg: Café Château Forêt. Grym frukost (dock något dyr, men enligt mig definitivt värt pengarna!) Hembakat bröd, hammagjord yoghurt och müsli, goda ostar och korvar, hemgjord marmelad mm. Man kan även handla hem bröd och andra grejer gjorda på cafét.


Skitblogg

Från PC funkar det iaf att lägga upp bild, så då får vi testa med Macen igen när jag kommer hem. Ska även försöka rätta till designen, som ni ser blir bilderna som är mobilbloggade alldeles för stora. Får försöka fixa en lite snyggare heading också...och sen jävlar ska den här bloggen vara igång igen!


Bildtest

Nu ska vi se om det funkar bättre att lägga upp en bild från PC. Med min Mac gick det sådär igår. Eftersom jag inte har några nya bilder på denna dator testar vi med en gammal från min och Melkers cykelsemester förra sommaren:


Återupplivningsförsök

Tänkte att jag än en gång skulle försöka återuppliva denna blogg. Verkar dock ha problem med att ladda upp bilder, så testar först en inlägg med bara text.


RSS 2.0