Mingel, EU-vals kampanj, crosstraining och d-uppsats

Ja, det var detta jag ägnade mig åt under förra helgen. Fredagen började med middag på Mai Tai i Malmö där jag och 5 kollegor möttes upp för att sedan gå på Mingel med Epsilon. Epsilon är ett konsultbolag där en av mina kollegor är anställd och håller till i samma byggnad som Glasklart i "dockan" i Malmö.

Lördag klockan 10.45 var det dags att infinna sig på Mäster Palms plats för lite EU-vals kampanjade med Mellersta stadsdelsföreningen. Samma dag var det loppis och väldigt mycket folk i omlopp på Mäster Palms plats. Sossarna var också där och delade ut lite lappar, men det kändes ändå som intresset för Moderaterna var störst (kan berott på kaffe och vetekrans?). Vi lyckades iaf värva en ny medlem till Mellersta!

Efter en tur till systemet var det dags att åka hem och slänga på sig träningskläderna för ett Crosstraining pass i Pålsjöskog. Malla fyllde trettio och tjejerna hade ordnat hiphop-danspass (som jag missade) och crosstraining. Lite synd att jag inte hade kameran med mig, ett lämmeltåg av gympaklädda killar och tjejer ledda av "friskis och svettis" urtypen måste ha varit en intressant syn! Framåt kvällen blev det grillning hos Malla och Özlem. 

Söndagen ägnades åt d-uppsats fram till att Melker kom och vi lagade söndagsmiddag bestående av Dansk ribbestek med potatis, sås, smörkokt blomkål och ugnsgrillade grönsaker. Mycket gott!

Turkiet i text

Kanske skulle berätta lite om Turkiet också. Svårt att få sammanhang i massa bilder.

Första dagen i Alanya HATADE jag Turkiet (eller Alanya iaf), vart man än gick var det en drös med människor som försökte få in oss på diverse restauranger och affärer genom att börja prata med oss på tyska eller ibland på svenska. Att vi var första charterturisterna som anlände till Alanya gjorde ju inte saken bättre. 

Efter ett par dagar vande man sig dock vid inkastarna och orkade till och med börja prata med en och annan och det visade sig att de flesta var jättetrevliga! Höll oss iaf för det mesta borta från de värsta gatorna och hittade en superbra restaurang lite längre upp från havet.

Bodde gjorde vi också superbra och benmuskler skaffade vi oss av allt traskande upp och ner för berget. Men det var lugnt, skönt, tyst och som ni sett på bilderna väldigt trevlig utsikt. Läget var också idealiskt för morgonpromenader runt i kvarteren på berget samt upp till borgen.

Första dagen var vi på Hamam och blev renskrubbade och masserade, vilket gjorde att jag (som aldrig bränner mig annars) knappt kunde vara i solen de första dagarna. Dock verkar solbrännan sitta som berget nu när den väl sitter där. Hamam var mycket trevligt och rekomenderas till alla som ska åka till Turkiet!

För utom våra morgonpromenader och utflykten till Side tog vi det ganska lugnt. Orkade knappt gå ut och äta alla kvällar och la oss innan klockan 22 nästan varje dag. 3 böcker hann jag med, hade nog blivit fler om inte Obama (den första boken) hade varit så seg att läsa.

Till Side tog vi oss med Dolmus, som är en slags minibuss. Vi satt längst bak och jämte oss satt en äldre herre som ivrigt förklarade allt vi åkte förbi på turkiska. Vi försökte med hjälp av en liten ordlista hänga med och lyckades förstå att han skulle hälsa på sin "madam" i Manavgat och vart man skulle svänga av om man skulle åka till Ankara.

Helhetsintrycket av Alanya var iaf bra, dock åker jag nog hellre någon annanstans i Turkiet nästa gång. Men tillbaks till Turkiet skulle jag jättegärna vilja åka. God mat och trevliga människor, det är det som gör en plats till en bra plats.

Trappor

Mycket trappor har vi gått i, här kommer några.








Bästa restaurangen


Billigare än KAPP AHL?


Vårt hotell




Från poolen


Vägen upp till hotellet (det är brantare än vad det ser ut)

Hotell till salu

Jag hittade ett hotell som var till salu. Perfekt läge, hade varit coolt att bli hotellägare i Alanya!


Uppifrån berget


Från "markplan"

D-uppsats

Idag försöker jag skriva på min d-uppsats igen. Jag fattar inte hur det kan vara så jädra svårt att koncentrera sig på skiten. Har suttit här sedan halv nio idag och har väl skrivit sådär en halv sida. Resten av tiden har ägnats åt att..ja, jag vet fan inte. Tiden bara försvinner. Fattar inte hur jag ska få den här uppsatsen klar. Jag vet precis vad jag ska skriva. Problemet är bara att få ner det på papper. Det går inte. 28 dagar kvar till dead-line. 16 dagar efter min ursprungliga dead-line (påsk) och rätt många sidor kvar att skriva. Nån som har några tips?

Bilder från Side










Alanya del 2: Utsikt


Utsikt från morgonpromenaden


En av många vikar längs kusten


Nedanför grottan ligger viken på bilden ovan, dock var det lite för brant för att klättra ner i shorts


Utsikt över muren samt den lilla borgen



Bilder Alanya del 1: Staden


Utsikten från balkongen


En liten shoppinggata


Turkiskt te blev det en del



Och även färskpressad apelsinjuice


Solceller är poppis i Alanya


Alanya by night


Lösenordsskyddad

Jag har nu lösenordsskyddat min blogg eftersom jag inte riktigt känner för att skriva sådant som den allmänna massan ska läsa, typ mina politikerkollegor och andra som jag kanske inte vill ska veta så mycket om mitt privatliv. Så från och med nu kommer denna blogg endast att handla om sådant som kan vara intressant för släkt och vänner som man inte träffar så ofta och det kommer endast vara de (ni) som har tillgång till att läsa den.

Ska även bli lite duktigare på att uppdatera.

Turkiet

Efter mycket velande har mamma och jag nu äntligen bokat en resa. Det lutade in i det sista åt Barcelona, men sen ångrade vi oss och bokade en sistaminuten till Alanya i Turkiet istället. Charter är ju inte riktigt min grej, men vi fick tag i ett lägenhetshotell en liten bit upp i bergen och man kan ju försöka hålla sig så långt borta från turiststråken som möjligt. Turkiet ska hur som helst bli mycket intressant!


RSS 2.0