Cykelsemester i Danmark

Åtta mil på cykeln blev det sammalagt. Något mör i kroppen idag, men en mycket trevlig cykelsemester blev det!

Melker och ett pensionärsgäng i väntan på färjan

Första matpausen utanför Hornbaek


På väg mellan Gilleleje och Rågeleje


Tisvideleje


Vårt hotellrum



Tisvideleje


Dags för morgondopp


Frusen efter morgondoppet


Cykelbyte på vägen hem


Utanför Hornbaek


Mera HK by day


Hong Kong by day




Mobilbilder

Så här ser det ut när vi har möte. Smygbilder från kontoret :) Nedan: Magnus in action.



Vår Project Manager Sharon samt några andra mötesdeltagare


Taipei 101 by night

En handikappad toalett

Ingen tur med vädret

Är nu i Beijing efter 2 ganska hektiska dagar i Hong Kong. Inte för att vi egentligen har gjort så mycket, men blev ju två uppstyckade dagar eftersom vi flög dit på lördagen och hit på söndagen. 

Vi var i Hong Kong vid ett-tiden i lördags, jobbade lite när vi kom fram och sedan tillbringade vi eftermiddagen på elektronic market där vi shoppade min kamera. Sprang runt och jämförde priser i någon timme och sen slog jag till. På kvällen var vi nere på "Avenue of stars", som är HK's strandpromenad (eller vad det nu kan heta) där kinesiska skådespelare har sina stjärnor. Där kollade vi på en ljusshow där skyskraporna på HK Island blinkade i takt till musik. Rätt coolt, men lite för långdraget.

På söndagen regnade det, så vi tog en lugn morgon och begav oss inte ut förrän vid elva-tiden. Vi tog då färjan till Hong Kong Island för att kolla in down-town HK. Där gick vi bara runt i någon timme tills vi blev överraskade av en störtskur och var tvugna att rusa in på ett café. Vi tröttnade efter det på det dåliga vädret, gick och käkade och sedan var det dags att bege sig mot flygplatsen.

I Beijing är vädret lika kasst. Luftfuktigheten är riktigt hög och det duggregnar konstant. Här gör det dock inte lika mycket, kommer tillbringa dagen på kontoret och eftermiddagen kvällen på nån marknad. Imorgon blir det heldag i fabriken och sedan ska vi ut och äta med projektet. och på onsdag är det dags att bege sig hemåt igen.

Ska försöka lägga upp lite mer bilder när jag kommer tillbaks till hotellet!


Electronic Market- HK

Här är lite bilder från electronic market, där jag köpte min nya kamera. Det blev efter mycket övervägning en Nikon D60 med motiveringen att jag behöver en kamera som inte är för stor för att bära med sig samt inte för invecklad för att ta spontana bilder med. D80 kändes helt enkelt för klumpig och man kan ju alltid byta upp sig lite senare om denna är för enkel.

Än så länge är jag iaf nöjd med den. Kommer lite bilder tagna med den senare, lämnade den hemma idag vilket var ett smart val eftersom vädret är kasst.


Hong Kong by night

Svårt att ta bilder utan stativ i mörkret, men här kommer några hyfsade (fotade med nya kameran) från HK by Night.


Bilder Taipei

Här kommer äntligen lite bilder från Taipei. Hann inte ta så många, men ska ju dit igen v 34-35 så jag får ta lite fler då istället och nu har jag ju äntligen köpt en digital systemkamera! (Mer om det senare).

De översta två är på gatan utanför kontoret, samt ingången. De nedersta på Taipei 101 dag 1 och dag 2.



DÅLIG uppdatering

Ledsen för den dåliga uppdateringen, har varit rätt busy senaste dagarna.

Landade på Taipeis flygplats i onsdags kväll, blev hämtade av Mr Ho (SE's taxichaufför) och åkte direkt till hotellet för att sova. Ganska mör blir man av 16 timmar flygresa plus väntetid.

Torsdagen tillbringade vi på kontoret med att fixa allt inför produktionsstarten. Jobbade till 18.00, åkte och käkade och sedan hem för att jobba lite till.

Gårdagen var väl ganska katastrofal ur både jobbsynpunkt och personligt. Vi började dagen med att besöka Foxconn Design Center (r&d för våra foxconn fabriker) för att besvara deras frågor, därefter tillbaks till kontoret för att lösa alla problem som dykt upp under besöket samt lite annat smått o gott. Vi blev sedan sittandes på kontoret till 22.30 (med en liten matpaus). När vi sedan kom hem upptäckte jag att jag tappat/förlagd/blivit bestulen på mitt bankomatkort. Det är helt enkelt försvunnet. Så kvällen (eller natten) gick åt till att reda ut hur vi smidigaste skulle göra så att jag kan betala mina utgifter under resterande delen av resan. Vi kom till slut fram till en relativt bra lösning iaf (tror vi, vi har inte testat ännu).

Nu är vi i Hong Kong. Anlände till hotellet för några timmar sedan, var tvungna att jobba lite, och nu ska vi snart iväg för att kolla in Hong Kong. Mål nr ett är electronic market där jag ska kolla kamera. Sen tar vi nog en tur till Hong Kong ön för att kolla ett annat kameraställe och vid åtta ska vi vara tillbaks på hotellet för att kolla in ljus/fyrverkerishow från taket.

Idag är vädret sådär, men imorgon hoppas vi på sol för då är planen att ta färjan över till Hong Kong island och att åka åka till Victorias peak. Flyget går nämligen inte förrän ganska sent på kvällen.

Ska försöka lägga upp lite bilder ikväll!

Välkommen till min blogg!

Här kommer jag fortsättningsvis lägga upp text och bilder från mina resor. Kommer med andra ord inte längre att använda backpacking. Tanken är att också kontinuerlit lägga upp bilder från vardagen, fester och annat.

Vad är Jiali? Jo, det är insider-namnet på en av de telefoner jag jobbar med. Testade alla passande namn jag kunde komma på typ: alexandrawikstrom, alexandraw etc. etc. men inget funkade så jag tog helt enkelt Jiali.
 
Första resan kommer gå till Taiwan/Hong Kong/Beijing och påbörjas 8/7, innan dess kommer säkerligen bilder från midsommar och 25-årsfesten läggas upp!

Så återigen; välkommen till min blogg!

RSS 2.0