Två nya kalvar

Två nya kalvar föddes när vi var i Hyltåkra. Att bevittna en kalvfödsel är inget jag kan rekomendera då kalven inte ser helt fräsch ut när den kommer ut samt att kossan käkar upp allt överflödigt som kommer ut (tydligen en gammal instinkt eftersom rovdjur annars fattar att kon har kalvat, samt att det är näringsrikt)


Stefan märker kalv 1


Nyfödd kalv 2


Kalv 2 på benen



Ett trädgårdsland

I helgen hann jag också med att anlägga ett land. Där har jag nu planterat morötter, sallad, rädisor och gräslök. Lite tråkiga saker att plantera tycker jag så här i efterhand, men kanske pötar ner nåt mer nästa gång jag är där.

Band även upp vinbärsbuskarna och nästa gång ska jag tvinga Melker att hjälpa mig att sätta upp ett staket runt dem. Kommer bli mycket trevliga grödor till sommaren! Det ska saftas, syltas och allt vad man nu mer kan göra med hallon och vinbär.


Vildsvin!

Melker och jag satt ute i kojan vid åteln både fredag och lördag kväll. På fredagen var det inte ett endast djur som visade sig men på lördagen såg vi desto fler. Först 2 suggor och 9 kultingar och sedan 2 nya suggor och 22 kultingar. Vi är dock lite osäkra på om det var 22 nya kultingar eller om de 9 första var med igen. Många vildsvin var det iaf. Och tror ni jag hade med mig kameran? Glömde naturligtvis den hemma på lördagen, men lyckades iaf ta en bild med mobilkameran som blev hyfsad. Tyvärr (tycker Melker) så var det inget skjutbart, så vi fick nöja oss med att titta på dem.



Glöm inte att rösta i EU-Valet

Igår började förtidsröstningen till EU-valet! Från och med den 20 Maj och fram till den 7 Juni kan man rösta i närmsta vallokal. info om närmsta vallokal hittar du här

Vad vi röstar till är Europaparlamentet, som är en av EU's lagstiftande makter (den andra är Europeiska unionens råd). I EU-parlamentet kommer fr.o.m detta val att sitta 750 ledamöter (tidigare 785) och varje land har mellan sex och 96 platser. Sverige har 20 platser i EU-parlamentet. Antalet platser baseras på befolkningsmängden i landet, men EU har nu också tagit följande beslut:

"The committee agreed that the "degressive proportionality" means that bigger Member States agree to accept fewer seats than they would receive if the total were divided according to population size, so as to allow for better representation of less-densely populated states" 

Det är val till Europaparlamentet vart femte år och i parlamentet är ledamöterna indelade i partigrupper. Dessa partigrupper är till för att ledamöter med samma åsikter och ideologier ska kunna bedriva en starkare politik samt för att effiktivisera parlamentets arbete.

Det är viktigt att rösta i EU-valet. Det som beslutas i EU påverkar ca 60% av de beslut som tas av våra politiker i Sverige. Alltså är det viktigt att vi är med och kämpar för att samma politik förs i EU som i Sverige. Så rösta!

Själv kommer jag att rösta på Christoffer Fjellner, mer info om hans politik här.


Pimpad balkong

Det blev en riktig fixarhelg. Var på Plantagen igår och inhandlade lite växter till balkongen som jag sedan planterade. Nya blommor till balkonglådorna, en tomatplanta, ett olivträd och myntafrön. Passade även på att plantera om i princip alla mina växter samt plantera lite hibiskusskott!


Städdag!

I lördags hade vi städ- och trädgårdsdag med bostadsrättsföreningen. Fick en hel del gjort, byggde spaljeer och fixade grill, köpte tvättmaskin/torktumlare och installerade, anlade en kryddträdgård samt planterade andra växter, gjorde en cykelrensning, tömde grovsoprummet, städade och fixade massa annat.

Det som var mest positivt var att det var så många som deltog! Säkert 25 st som deltog till och från. Helt klart deltagarrekord.




Idioti

Det här var det dummaste jag hört på länge. Hela rapporten verkar korkad, men mest korkad är meningen:

"en sänkning av taket för arbetsinkomster (fribeloppet) i studiemedelssystemet så att studenterna arbetar mindre och studerar mer. "

Lösning bör väl istället vara en HÖJNING av fribeloppet så att studenter som klarar av att både studera och jobba kan tjäna mer pengar, låna mindre pengar samt få viktig arbetslivserfaranhet redan innan de slutat plugga. Det säger också direkt emot denna mening "Rådet föreslår också en automatisk anpassning av pensionssystemets åldersgränser till medellivslängden, eftersom fler behöver arbeta för att bekosta välfärden." Vi behöver fler som arbetar, men studenterna ska inte göra det. De ska leva på bidrag och lån. Hm..realistiskt?

Men enligt västerblocket vore väl detta orättvist, det är bättre begåvade studenter använder tiden som blir över (när de skrivit sina tentor och fått MVG/5:a) till att festa. Eller? 


2009-05-13

Tänkte bara påpeka att artiklen som är länkad till uppdaterades senare på dagen och båda citaten ovan togs bort. Mycket märkligt. Skulle vara intressant att läsa själva rapporten.

Framtiden ledare

I helgen har jag varit på internat i Båstad med framtidens ledare. Eller vi började egentligen i Helsingborg med att lyssna till vår försvarsminister Sten Tolgfors (eller Sven som vår kampanjledare först skrev på affischen). Sten följde sedan med till Båstad för "samtal med ett stadsråd" där vi fick veta mer om hans bakgrund och tankar samt ställa frågor. Det var intressant. Kan inte säga att jag direkt hade nån uppfattning om honom tidigare, men måste säga att jag nu har en ganska positiv uppfattning och relativt stort förtroende för hans försvarspolitik även om jag fortfarande ställer mig lite tvekande till det här med frivillig värnplikt.

Annars bjöd helgen på personvalstips med Peter Danielsson, info om nämndarbete, info om moderaternas ekonomiska politik och om M-Qvinnorna samt en debattövning (som gick sådär, hatar att debattera ämnen jag inte kan ett skit om). 

Helgen bjöd också på enormt DÅLIG service. Fick sitta med förrättstallrikarna säkert i 45 min (tomma), sen började de servera varmrätt innan de tagit bort förrätten och vin innan alla fått varmrätt. Inte ett rätt med andra ord. Så restaurangen på Enehalls pensionat i Båstad kan jag knappast rekommendera. Hoppas att vi ska vara någon annanstans nästa gång!   

Nedan kommer lite bilder från helgen:


Fyra "superpärlor": Linnea, Jag, My och Janna


Mats Sander, Ann-Charlott Hammar (båda riksdagsledarmöter), Erik, och Gabriel


Fler "Superpärlor": Louise, Janna och Lana

Dålig start

Började dagen med att hälla en kopp te över tangentbordet. Sen spolade jag tangentbordet under en kran. Vad tror ni om överlevnadschanserna?


Högstadiebrudarna

Har ju glömt att lägga upp dessa bilder. På långfredagen var tjejerna från Högstadiet och hälsade på! Supertrevligt att träffa girlsen igen, var flera år sedan jag träffade några av dem. Men nu ska det bli ändring på det.








Bostadsrättsföreningen

Mycket med Bostadsrättsföreningen just nu. För er som inte vet så är jag ordförande i min bostadsrättsförening. Vilket jag är riktigt jävla trött på för tillfället.

Vi har en person som terroriserar oss med mail och sms angående matos som kommer in i hennes lägenhet. Hon är dock inte intresserad av att göra något själv och inte av att komma ner och diskutera en lösning med styrelsen. Hon har nu även anmält oss till Miljökontoret. Samma person har tidigare haft: Mögeldoft på balkongen, fukt runt elementen, duvbo på balkongen, getingbo på balkongen, granne som diskar för tidigt och låtsashostar för att reta henne, det smäller i hennes rör, folk renoverar för högt och för mycket, för kallt i lägenheten osv. Fy fan vad jag blir trött. 38 mail sedan i november och säker dubbelt så många sms.

Nu har vi även en nyckel som försvunnit, vilket skulle kunna leda till stora kostander för föreningen. Denna har försvunnit i en av våra trappuppgångar, vilket innebär att de enda som skulle kunna ha tagit den är de boende, besökande till de boende, posten eller städerskan. Min gissning är personen i stycket ovan. Har en del indikationer på att det skulle kunna vara så, men orkar inte skriva ner dem nu.

Vi måste även ta tag i vår underhållsplan, vi har en trasig tvättmaskin, en vattenläcka, en städdag att planera, en brandskyddsinformation. Jag har säkert glömt hälften.

Så, nu har jag fått beklaga mig lite. Och ni har fått en inblick i en ordförandes underbara liv.

En liten bild

Från Mallas 30-årsgrillning förra helgen:


Helgen!

Resten av helgen tillbringades i Hyltåkra (för er som inte vet: Melkers farföräldrars gård, där ingen bor numera förutom på helgerna). Var ganska duktig med uppsatsen, men är inte riktigt klar ännu, har lite kvar på analys/slutsatser. Dock har jag gjort framsidan, abstract, förtexter till alla kapitel samt gjort alla bilder utom en. Nu måste jag bara färdigställa analys och slutsatser, hitta nån som kan fixa engelskan samt hitta nån som kan översätta min sammanfattning till spanska.

Förutom att skriva uppsats hann jag med att rensa hallonlandet, plantera lite granplantor samt en liten jakttur. Såg mina livs första levande vildsvin i helgen! Två suggor plus massa kultingar på fredagkvällen (då vi även såg: 2 älgar, nio rådjur och ett antal harar) och en galt på jakten i lördags kväll. Dock var han lite stirrig så Melker fick inget bra skottläge. Tyvärr vågade jag inte langa upp kameran heller, så fick inga bilder. Blev dåligt med bilder överhuvudtaget faktiskt. Hade ingen inspiration.



Just det, flyttade kor gjorde vi också.


Valborg

Jag tror jag börjar bli gammal. Jag hade nämligen inte minsta lust att fira Valborg igår. Valborg känns faktiskt lite som en tonårsgrej som jag liksom kommit över. 

Igår slutade jag lite tidigare från jobbet och käkade lunch på Kalmar nation med Melker, två av hans studiekamrater och en av deras flickvänner. Efter det gick vi ner till stadsparken för att leta efter några andra pluggkompisar till Melker och detta var mitt livs första Valborg-stadsparksbesök och jag säger bara att Gaza-remsan på Hultsfred har inte en chans. Fulla ungdomar i trashiga kläder, smutsigt, skräpigt och dammigt. Kanske trevligt om man ligger på typ 2 promille, men nykter var det ingen hit. 

Istället för fest tillbringades Valborgsmässoafton (eller sista april, som det heter i Lund) med att grilla korv med LB, Andreas och LB's granne. Senare anslöt också Fimpen och Bonnie?, två minst sagt intressanta figurer, som jobbar på samma åkeri som LB's granne. Mycket lastbilssnack blev det men hur som helst så var det trevligt och jag är nöjd med mitt Valborgsfirande. 



Ännu en underbar d-uppsats dag

Då sitter man här framför datorn igen. Solen skiner ute och jag borde ha varit i Hyltåkra och rensat hallonland och odlat morötter. Istället ska jag sitta här framför min dator tills jag skrivit klart min analys. Eller nej, jag ska sitta här framför datorn till klockan tolv för då ska jag infinna mig på Bjäregatan för att hjälpa LB och Jeanette att flytta. En jättefin lägenhet på Råå har de köpt. 

Idag går det iaf framåt med analysen. 2 sidor snart skrivna och uppsatsen är snart uppe i 38 sidor, vilket innebär att sammanlagt borde jag kunna komma upp i en sådär 45 sidor vilket måste vara ok för en d-uppsats? Sen om mina kära handledare tycker att uppsatsen är tillräckligt akademiskt korrekt för att gå upp med är ju en annan sak, men jag beräknar lämna in den så fort som möjligt för att hinna göra eventuella kompletteringar. 

RSS 2.0