Idioti

Det här var det dummaste jag hört på länge. Hela rapporten verkar korkad, men mest korkad är meningen:

"en sänkning av taket för arbetsinkomster (fribeloppet) i studiemedelssystemet så att studenterna arbetar mindre och studerar mer. "

Lösning bör väl istället vara en HÖJNING av fribeloppet så att studenter som klarar av att både studera och jobba kan tjäna mer pengar, låna mindre pengar samt få viktig arbetslivserfaranhet redan innan de slutat plugga. Det säger också direkt emot denna mening "Rådet föreslår också en automatisk anpassning av pensionssystemets åldersgränser till medellivslängden, eftersom fler behöver arbeta för att bekosta välfärden." Vi behöver fler som arbetar, men studenterna ska inte göra det. De ska leva på bidrag och lån. Hm..realistiskt?

Men enligt västerblocket vore väl detta orättvist, det är bättre begåvade studenter använder tiden som blir över (när de skrivit sina tentor och fått MVG/5:a) till att festa. Eller? 


2009-05-13

Tänkte bara påpeka att artiklen som är länkad till uppdaterades senare på dagen och båda citaten ovan togs bort. Mycket märkligt. Skulle vara intressant att läsa själva rapporten.

Kommentarer
Postat av: Maina

Vem var det som skrev artikeln?

2009-06-10 @ 13:08:15
URL: http://nightabove.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0