AxW Consulting

Nu är det snart dags att gå hem och sen är jag ledig i en hel vecka. Fasen va skönt! Känns som jag bara inväntat ledighet hela denna vecka. Fast måste ta tag i det här med företaget i jul också. Har nog glömt att berätta. Har startat ett eget konsultbolag, kommer fortsätta på samma uppdrag med med en arbetsgivare mindre. Det vill säga att jag hyr ut mig själv till Sigma som i sin tur hyr ut mig till Sony Ericsson. Måste fixa försäkring, bokföringsprogram, faktureringsmall, logga och säkert en jädra massa andra saker som jag inte kommer på just nu.

Fika

Idag känns det som vi har fikat hela dagen. Först frukost vid kvart i nio, sen lunch vid tolv och så eftermiddagsfika/knytkalas vid 13.30.


Gyllene Prag

Gick inte så bra det där med att ni skulle få följa med mig hela dagen. Hann inte.

Mötet med min mentor gick iaf riktigt bra. Kände mig lite skeptisk när jag gick dit, men nu tror jag att det kommer bli superbra. Mer energirik och drivande människa får man leta efter.

Hoppade över innebandyn igår och gick och käkade med flickorna och Özlem på GP istället. Mycket trevligt!


Marsipanskulpturer

Nu har vi haft möte med nya organisationen och haft masipanskulptureringstävling (eller vad det nu kan heta). Vad föreställer min skulptur?



Nu måste jag skynda mig. Ska hämta min dator hos Janssons och sen ska jag fika med min mentor.

Lunch

Glömde ju som sagt lunchen hemma idag. Köpelunchen här smakar skolmat och kostar 68 kr, så idag blir det en banan, ett äpple, 3 pepparkakor och en yogurt till lunch.


God morgon!

Idag tror jag att ni ska få följa exakt vad jag gör. Det kommer bli ofantligt spännande.

Jag kan börja med att berätta om morgonen. Klockan ringde kvart i sju, jag var trött och ville inte gå upp. Lite tröttare än vanligt faktiskt eftersom vi satt upp och kollade på andra Arn filmen med Marcus och Linn igår. Gick ändå upp, hoppade in i duschen och när jag kom ut hade Melker lagat havregrynsgröt som är vår standardfrukost nu för tiden. Efter detta fönade jag håret, packade ihop mina saker, sa hejdå till Melker och begav mig mot bilen. Körde typ 200 m, stannade, sprang in till Jocke och lämnade dator och nyckel. Körde till jobbet, parkerade, gick in på jobbet, satte igång datorn. Kom på att jag glömt lunchen hemma. Fan.

Arbetsdagen har hittills bestått av att läsa de 4 mail jag hade fått, irriterat mig över att min projektledare är OoO (Out of office) när jag behöver prata med honom, granskat några Sales Items, samt kollat hotmail, facebook, bloggkoll, di och expressen.  Nu gapar mailboxen tom och jag måste avvakta tills projektledaren hör av sig. Så tror att jag ska spela lite Jewelquest 2.


Musikhjälpen

Ännu mer välgörenhet. P3 kör just nu musikhjälpen för att samla in pengar till radiohjälpen och deras arbete för att hjälpa flyktingar i krigsdrabbade områden.

Ring, gå in på hemsidan eller SMSa/MMSa och önska en låt. Kostar 50 kr och pengarna går till Radiohjälpen. Tvinga sedan minst 2 av dina vänner att göra detsamma!


Dagens samtalsämne

Hade en liten fikapaus på eftermiddagen idag, jag hade med mig lite mjuk pepparkaka och lussebullar. Av någon konstig anledning kommer vi alltid in på ganska udda samtalsämnen när vi fikar. Idag avhandlades förlossningar som jag tror triggades igång av att jag frågade om Tomas var på pappamöte. Sen diskuterade vi förlossningar i typ en kvart. Det intressanta är att det endast tre av oss som har barn och endast en av dem är tjej. Efter förlossningarna kom vi av någon anledning in på allergier och allergier ledde osökt till en diskussion om steklar (kom nog genom getingallergi) som bedövar kackerlackor, fjärrstyr dem genom impulser till hjärnan och styr dem till sitt bo där de lägger ägg i dem samt käkar upp dem innefrån. Det finns även en larv som gräshoppor kan få i sig som sedan växer sig stor inne i gräshoppan och till slut hypnotiserar gräshoppan så att den går och dränker sig så larven kan komma ut. Spännande grejer.  

Gööran!!??

Göran är försvunnen! Sist sågs han hemma hos LB, där han blev kvarglömd efter steekarfesten. Men nu kan inte LB hitta Göran, vilket måste innebära att han antingen har rymt eller blivit kidnappad (alltså Göran, inte LB). Om nån sett Göran eller har information som kan leda till att han hittas, hör av er! Hittelön utlovas.


Allas vår Göran på skidsemester

Julfika

Igår var det julfika hos oss. 11 pers blev vi till slut. Fyra sjukanmälningar, en som var tvungen att jobba och två som helt enkelt inte dök upp (skäll har de fått). Jag hade varit duktig och bakat lussebullar, gjort mjukpepparkaka med getost (fast jag använde ett annat recept till pepparkakan), hemmagjorda pepparkakor och limekola. Till detta lite trevliga ostar och Sövdeglögg.







Ett myggnät till farmor?

I år skippar vi julklapparna till pappa (som ändå köper allt han vill ha själv) och ger istället bort gåvor till behövande genom Unicef. Ett myggnät, 100 doser mässlingsvaccin och en kylväska för vaccin åker tomten med till Afrika (eller någon annanstans). Pappa får istället för presenter ett gåvobrev.


Bild från Unicef


Stolt pensionär

Ja, jag vet. Jag är pensionär. Jag kollar hellre på På spåret än på Idol, hellre Dansbandskampen än Stjärnor på Is. Mitt favoritgodis är Riesen. Jag syltar och saftar, plockar svamp och lagar stekar. Men jag är stolt. Punkt slut.


Helgen

Jag har varit hemma hela helgen, Melker har mestadels varit i Lund och tentapluggat.  Tvättade massa tvätt, lagade fajitas och kollade på "På spåret" i fredags kväll. I lördags väckte Melker mig klockan 06.00 och sen typ en halvtimme efter han åkt var det nån som la in en lapp i mitt brevinkast. Tvungen att upp o kolla vad det var och sen kunde jag inte somna om. Lappen var för övrigt från surgubben Jan som ville berätta att lyset var tänt i fastighetsskötarrummet. Fick läsa minst fem ggr innan jag faktiskt fattade vad det stod. Börjar få en min samling lappar från honom och från den halvpsykade grannen.

Iaf, gick upp och var jävligt effektiv. Hämtade tvätten, diskade, rengjorde köksfläkten, dammade, dammsög, städade badrummet, sorterade tvätt, satte upp julbelysning på bakgård och på balkongen, slängde masas sorterat skräp, bar upp saker till vinden och massa saker ner till källaren, lämnade in datorn på Janssons och handlade på Maxi. Fotbad hann jag också med. Vid halv åtta kom Melker hem och då hade jag lagat hel kyckling i ugn, ugnsrostad rotfrukter samt en fin liten gräddsås. På kvällen kollade vi ju självklart på "Dansbandskampen". Bengt Hennings is back till min stora glädje.

I söndags väckte Melker mig vid åtta. Efter det kunde jag heller inte somna om så gick till Konsum och inhandlade sirap. Gjorde sedan en plåt med limekola och var klar innan kl 10.00. Sedan torkade jag golv, dammsög soffan, vek tvätt och installerade timer till slingan på bakgården. På eftermiddagen åkte jag första till IKEA och inhandlade nya kuddar och filt till soffan som börjar se lite risig ut. Kom på att jag har faktiskt haft den i tio år så det är ju kanske inte så konstigt. Var även en sväng på Väla och letade efter nyårsklänning och en gardinstång, sen på Lidl och till sist åkte jag hem och pimpade upp soffan samt slängde ihop en tacopaj och åkte till Lund.

Ojojoj, busy helg men ack så osocial. Tur att vi blir 20 pers hemma imorgon.


Paris, Kate and I

Jag har hittat min nyårsklänning! 699 pix på MQ. De hade den inte i min storlek i varken Hbg eller Lund men så ringde jag till Malmö idag och där hade de ett exemplar kvar i S. Jippi! Nu slipper jag fundera mer på klänning, såå skönt.


Veckans to do

Måndag: Melker har föreläsning till 20.00 (som alltid), Alex ska hämta klänning i Malmö, gå till banken, gå på klubbkväll på Pavement och förhoppningsvis klippa mig.
Tisdag: Melker tenta, sen Julfika hos oss för ca 20 pers
Onsdag: Boxning
Torsdag: Fika på Waynes med min mentor Peter 18.00, Innebandy 21.00
Fredag: Melker har tenta, Alex har inga planer
Lördag: Melker har tenta, sen Sävsjö
Söndag: Göra julgodis i Sävsjö

Städ- och tvätthelg

Bestämde mig för att inte åka till Göteborg i helgen utan istället vara hemma och städa, tvätta och fixa. Känns som jag aldrig är hemma nu för tiden, så det kan verkligen behövas. Detta ska jag göra:

-Tvätta MASSOR av tvätt (fast det hjälper Melker till med ikväll)
-Damma, dammsuga, torka golv, städa badrum etc.
-Bära ut och sortera skräp
-Rengöra köksfläkten samt torka köksskåp
-Bära upp bord, TV, TV-bänk till vinden
-Åka till IKEA och köpa bokhyllor samt montera desamma
-Fixa slinga till bakgården och sätta upp samt sätta upp slinga på balkongen
-Köra fönster till Glasmästeri (om de har öppet)

Finns säkert massor med andra saker som jag också borde göra, men får väl starta med ovanstående. Fast först ska jag soova.


Skumtomte

Dagens fråga: Vad heter skumtomte på engelska?

Vi på SICM är väldigt nyfikna på detta och hittar inget svar någonstans. Nån som kan hjälpa till?

Idag har vi dock lärt oss att "Det finns även marshmallowkräm som kallas Fluff som på konsistensen liknas vid grillade marshmallows. Fluff innehåller glukossirap, socker, torkad äggvita samt vanillin. Denna produkt är väldigt populär i USA och är en av huvudingredienserna i sandwichen "Fluffernutter". Fluffernutter består av två skivor vitt bröd varav den ena skivan bres med jordnötssmör och den andra med Fluff. På förpackning finns följande rekommendation: "Bred direkt på toast, scones eller tekakor som en del av en balanserad frukost.""


Julfika

I tisdags julfikade jag med Sofia, Plingan och Helen. Som vanligt tog jag kort med systemkameran, men glömde att ta med minneskortet. Denna bild som jag tog med P1an blev ändå ganska cool.


Sofia

Övergångsbesvär

Jörgen (min chef) efterlyste ord som innehåller å, ä och ö. Mitt bidrag var övergångsbesvär. Sen visade det sig att det var till hans dotter som fått uppgiften i skolan, så mitt ord kändes inte så passande. Dock kändes det mer passande än Tord ord: Våldtäktsförsök.

Förkyld

Har använt upp 1 paket näsdukar redan idag. Ögonen rinner, näsan rinner och jag har lock för öronen. Och jag som aldrig blir sjuk. Får hoppas att denna förkylning går över lika snabbt som den förra, på typ en dag med andra ord. Eller tills ikväll vore bra, för då ska jag spela innebandy. Måste inviga nya skorna och klubban. Borde nog dock försöka gå in skorna lite först med tankte på att jag får skoskav av allt.

Dagens lärdom: Förkylning orsakas vanligen av rhinoviruset men det finns över hundra olika virus som ger upphov till förkylning, däribland coronavirus, humant parainfluensavirus, humant respiratoriskt syncytialvirus, adenovirus, enterovirus och metapneumovirus. [3] Rhinoviruset är uppdelat i 8 segment som kan kombineras på diverse olika sätt. Olika förkylningsvirus kombineras och utbyter segment med varandra och ger nya virus, med andra/nya egenskaper, mildare eller värre, varför man upplever olika starka förkylningar emellanåt. På grund av de oändligt många kombinationerna av virussegment är det i princip omöjligt att bli helt immun mot förkylning


Text och rhinovirus från Wikipedia

Vad hände i helgen?

Rubriker är inte min grej. Bara så ni vet.

I helgen var jag ju som sagt hemma i Sävsjö. Hade med mig kameran, men hade glömt minneskortet i jobbdatorn. Lånade då pappas minneskort för att jag skulle kunna föreviga, o så glömde jag det i kameran när jag åkte hem. Tror dock inte pappa har upptäckt att jag stulit det ännu. Hur som helst så glömde jag kamera och minneskort hemma så några bildbevis blir det inte.

I fredags kom jag hem lagom till auktionen i Torset skola började. Torset skola är vårt byalags samlingsplats. Auktionen hade vi (de) för att samla in pengar till byalaget. På auktionen såldes allt från ostkakor till granrisbockar och jag inhandlade en burk honung samt 1 virkad mössa (eller pappa, jag hade inga lösa pengar). Ett halvt kilo köttbullar gick för 250 kr och en stor ostkaka för 400. Vad gör man inte för sitt byalag.

I lördags sov jag till 10.00. Helt underbart. Sen var jag och mamma på shoppingrunda. Inhandlade 1 st innebandyklubba (Melker steg sönder min i torsdags) och ett par inne jympadojjer för sammanlagd 600 kr. Fynd tycker jag. Sen var vi runt i några av Sävsjös butiker, finns faktiskt fler än vad man kan tro. På eftermiddagen tog vi en promenad, bakade lussekatter, bröd och gjorde gulaschsoppa. På kvällen satt vi självklart bänkade inför Dansbandskampen. Goo Scotts!!

I söndags hade jag planerat att gå upp tidigt. Lyckades dock inte så bra. Gick upp 10.00 igen, gick på promenad, hämtade mormor, bakade pepparkakor, käkade och sen bar det av mot Helsingborg. På vägen hem höll jag på att köra rätt in i en trafikolycka. Halt som snor, men lyckades som tur väl var bromsa i tid.

Godis

Det här är inte bra. Varför har vi konsulter från alla generösa konsultbolag? Det är fan godis och pepparkakor överallt. Folk vallfärdar till vår avdelning, vilket iofs är bra för då tar det slut fortare så jag slipper äta mer. Jag kommer se ut som michelingubben på riktigt till jul om det fortsätter så här.




Veckans to do

Har ju glömt att skriva en veckans to do, här kommer en försenad:

Måndag: Melker har föreläsning till 20.00, Alex ska fika med Julia
Tisdag: Alex intervju 10.00, Alex ska fika med Sofia, Helen och Ingela 18.00
Onsdag: Julfest med Bostadsrättsföreningen 19.00
Torsdag: Innebandy 21.00
Fredag: Ev. Göteborg, alt. städhelg
Lördag-Söndag: Göteborg eller städhelg


Julkalender

Stjärnfall och vinterkyssar är en trevlig blogg upplagd som en julkalender. Fina texter och illustrationer. Läs.


Bild från Stjärnfall och Vinterkyssar

Intervju

Idag har jag hunnit gå på en intervju samt tacka nej till en efterföljande intervju. Sökte ett jobb som säljare, men missade den där delen med att det enbart var provisionsbaserad lön. Insåg det innan intervjun, men tänkte att jag ändå kunde gå och höra vad de hade att säga. Jobbet lät väl hyfsat intressant och framför allt fritt, men känner att ett säljarjobb med endast provisionsbaserad lön inte är helt rätt nu.

Tror att jag kommer göra slag i saken och starta eget snart. Har tre grejer som jag skulle kunna tänka mig att satsa på, måste bara bestämma mig nån jädra gång.

Pumla

Idag har jag lärt mig ett nytt ord, nämligen Pumla. Normala människor säger vanligtvis julgranskula, men kommer man från Norrland eller mer specifikt från Luleå eller Boden eller i krokarna däromkring säger man Pumla. Det finns till och med en hemsida tillägnat detta vackra ord. Känner du att Pumla är ett ord för dig kan du även gå med i fanklubben "Pumlans vänner" eller köpa en vacker t-shirt med pummeltryck.


Smile

Johan Norberg tar upp den här undersökningen av "happiness" (hur översätter man det? Glädje? Lycka?). Intressant tycker jag.

"So it´s interesting to see a study in the British Medical Journal showing that our happiness very much depends on the happiness of our friends, and even our friends´ friends´ friends, even if we don´t know them, and the mood of our closest neighbour is also important."


Årets snyggaste gran

Vi fick tag i den sista granen, fick den till och med för halva priset inklusive ljusslinga och kulor. Sen pimpade vi den lite till med diskokulor och glitter. Så ta da, årets snyggaste gran:


Mest tacky vinner

Vi utlyste precis en tävling mellan avdelningar; mest tacky juldekoration vinner. Vi ska nu åka och köpa denna:


Korrekt sysselsättning på jobbet?

Denna har jag tillbringat senaste kvarten med att läsa:



Tydligen hade de nån slags diskussion om silikonbröst i förra veckan när jag inte var här. Nu har Jonas köpt en Slitz där de avhandlar detta ämne på 5 sidor, jag tror ju dock inte att det var enda anledningen till att han köpte den men han kan ju få låtsas. Så nu har jag iaf lärt mig mer om silikonbröst, hur man raggar tredje parten till en trekant och att "Män som liknar Ken-dock inte lämnar snigelspår i kvinnors trosor" samt att det inte är sexigt att "vaxa flaggskeppet". Mycket intressant.

Vattenläckan

Kanske dags för en liten update i vattenläckafrågan. Inte för att jag tror att det är någon som egentligen bryr sig, men ändå:

Anticimex har gjort en fuktmätning och kommit fram till att det är blött ca 3 meter åt alla håll runt tantens vask. Detta innebär att vi måste riva ut köket, riva upp golvet och avfukta i tantens lägenhet. Även i köket under är det fukt samt i lägenheten mitt emot och snett under (där vi upptäckte läckan). Så detta kommer att bli ett rätt stort jobb. Som tur väl är är det inte föreningen som kommer få stå för det hela utan respektive lägenhetsinnehavares försäkringar.

Dock är det jag som måste fixa dit massa hantverkare och samordna hela skiten. Det är ju det som är det stora problemet med vattenläcka, så många som är inblandade. Och denna vattenläckan är än mer krävande då det har visat sig att HSB har bytt tantens vask samt rör och inte gjort det ordentligt. För 3 år sedan. Detta har sedan dess stått och läckt och nu påstår HSB att de inte tänker ta på sig skadan eftersom det var så länge sedan. Glöm säger jag om det. Jag är numera expert på konsumenttjänstlagen och man kan reklamera i 10 år. Jag är för övrigt numera även expert på vattenläckor/fuktskador, ventilation samt dagvattenanslutningar.

Mitt nästa uppdrag blir att skriva en skriftlig reklamation med bevis på att HSB gjort fel. Ska bli kul.


Otätad skarvning

Nästa KS ordförande?

Har fått en mentor genom Framtidens Ledare:

"Du är tilldelad Peter Danielsson enligt ditt önskemål och nu har vi förväntningar på att du kandiderar till KS ordförande i nästa val:)"

Får väl börja betala TV-licensen nu då även om jag INTE KOLLAR PÅ TV.


Bild från HD

Nyårsklänning?

Jag måste snart börja fundera över vad jag ska ha på mig på nyår. Eller ja, rättare sagt köpa en klänning som jag ska ha på mig. Här kommer två förslag, båda från Haléns (fråga mig inte varför, bara råkade hamna på deras hemsida). Den ska kosta max 500 pix och helst inte vara svart.


Sjukt ful pose, men tror att klänningen ändå kan vara ganska snygg
399:-, Haléns


Svart och lite över min budget, men just nu lutar det ändå åt denna
899:-, Haléns

Samsung LE-37A696

Jag vill ha en ny TV. Fast en ny TV skulle innebära stora kostnader, dels då för själva TVn, dels för TV-avgift (som jag inte betalar nu pga att jag inte kollar på TV***) och dels på grund av att vi då kommer köpa bokhyllor och sätta upp där TVn står nu. Och om man köper TV vill man ju också ha ett hemmabio system, vilket om man vill ha ett hyfsat (som också ser snyggt ut) kommer kosta typ minst lika mycket som TVn.

*** Jag tycker regeln att man måste betala bara för att man äger en TV är totalt idiotisk. För in nån slags avgift som baseras på hur mycket man kollar på TV istället. Hade varit mycket smartare.

Om jag skulle köpa en TV funderar jag lite på denna. Vill inte ha en alltför stor TV så 37 blir nog lagom.


"AC/DC bär skulden till finanskrisen"

Det här var en rolig artikel på di.se. AC/DC bär skulden till finanskrisen. Varje gång det går bra för dem går det dåligt för samhället. Hell yeah, vi skyller allt på AC/DC.


Trött

Nu är jag så sjukt trött på att sitta här och glo så att jag har sökt 10 jobb bara sådär. Väldigt varierande jobb, allt ifrån säljare för Telenor till kvalitetstekniker. Nu är det bara att hoppas att nån hör av sig och att de har ett intressant jobb att erbjuda. Måste fan härifrån nu innan jag dör av uttråkning.

Har några alternativ här på SE också som jag överväger att söka, men de är inte officiella ännu för just nu sparkar vi folk istället för anställer.


Medlemsmöte med Mellersta

Igår hade vi medlemsmöte med Moderaternas Mellersta Förening. Jag hade fått i uppgift att fixa underhållning och hade bokat kvartetten Kennex, vilket blev en stor succé. Tyvärr kom inte så många medlemmar som vi hade hoppats, men de som var där verkade uppskatta evenemanget.









Mingelbilder










Julmarknad i Sövde










Linda Skugge

Haha, Linda Skugge eftersökte recept på pastasallad i förra veckan och jag tänkte att då kan jag väl dela med mig av mina bästa recept. I torsdags publicerade hon mina recept på sin blogg :)

Jag vet, jag är lite sent ute...men har inte hunnit läsa bloggar sedan dess. Har ett hektiskt liv.

EDIT. Länken var visst fel, nu har jag ändrat till den rätta.

Aktiverum








Ännu en helg har passerat

Jaha, då var det väl dags att sammanfatta helgen.

I fredags var det ju dags för min födelsedagspresent från flickorna. Blev upphämtad kl 17.00 och sedan bar det av till aktiverum för ansiktslermask, bodyscrub, bastu, jacuzzi och annat trevligt. Efter detta var det middag och tjejsnack hos Marika. Vi insåg att vi helt plötsligt blivit vuxna då vi mestadels diskuterade jobb, framtidsmål, finanskrisen och annat vuxet. Hur som helst var det en mycket bra födelsedagspresent.

På fredag kvällen åkte jag till Lund och på lördag morgon klockan 7.00 åkte vi vidare till Sövde för att göra munkar på julmarknaden. Stod från 9-14 och gjorde munkar och den rena, fina hyn jag fick på spa't blev istället igentäppt av fett. Marknaden var liten och mysig, med endast ca 10 stånd och den lilla butiken men vi hade ändå ruljans hela tiden.

På vägen hem stannade vi på Blentarps byakrog för att käka och lyckades där sälja några av de munkar som egentligen var menade för Marikas mingel på kvällen.

Framåt klockan 20 när vi var lagom trötta efter dagens munktillverkning var det dags att gå till Marika/Malla för lite mingel. Massa trevliga människor som jag inte träffat på länge dök upp och hela kvällen var mycket angenäm, dock tog tröttheten överhand vid ett-tiden och vi gick hem istället för att följa med ut.

I söndags fick jag äntligen sovmorgon och sov till 11. Frukost och lite städning och sedan var klockan fyra och vi var tvungna att bege oss mot Sinclairsholm för adventsfika. Kvällens idol var lille Colin som alla slogs om att få hålla. Tyvärr glömde jag att ta med mig kameran och fick således inte en bild på denna lille sötnos.

Veckans to do

Måndag: Melker har föreläsning/exjobbs-middag, Alex ska julfika hos Helena
Tisdag: Alex har styrelsemöte/medlemsmöte med Mellersta
Onsdag: Alex boxas 19-21
Torsdag: Alex har styrelsemöte med Brf, Innebandy 21.00
Fredag: Alex ska på Auktion i Torset skola, Melker till Hyltåkra
Lördag: Alex är i Sävsjö
Söndag: Melker har jakt, Alex i Sävsjö

RSS 2.0