Tilt-shift

Har testat tilt shift maker idag. Smart lösning om man inte vill köpa dyra objektiv och hålla på i photoshop :)

"Tilt-shift miniature style photos are pictures of real-life scenes that are manipulated to look like model photographs. Now you can easily transform your existing digital camera photos into tilt-shift style miniatures using tiltshiftmaker.com"





Vår

Eller faktiskt nästan sommar idag. Kollade precis termometern och den står på 18 grader och då har det inte ens varit strålande sol idag utan ganska disigt. Fortsätt gärna så :)

Uppdraget

Väntar fortfarande besked på om det nya uppdraget blir av eller inte. Har verkat helt säkert innan, men nu verkar det ha fastnat på högre instanser så vi får hoppas på att det går igenom där också. Hade varit skönt att veta när och om man ska börja jobba. Ska jag inte måste jag ju verkligen ta nya tag med jobbsökandet.
Nu ska jag dock ut och plantera en rabarberplanta som jag hade med mig från Hyltåkra. Sen ska jag försöka få några fönster putsade och lite tvätt struken. Och sen har jag ingen aning om vad jag ska göra...hade ju planerat att jobba ju...

Eldning

I övrigt har vi mest eldat i helgen. Rev en gammal vedbod och eldade upp allt annat skräp vi kunde hitta samt en hel del gräs. Planterade även jordgubbsplantor och flyttade rabarber. Gräsmattan är nu även sådd, men glömde ta kort på det och på mina planteringar.

Melkers första svin

Melker sköt sitt första vildsvin i helgen.
På väg till slaktaren

Café Knutpunkten ännu en gång

Även i regn och rusk står vi på Knutpunkten.

Duktig

Har varit ganska duktig i tre dagar nu. Städat vinden, rensat och städat garderoberna, strukit massa kläder, torkat balkongstaketet, storhandlat, städat, planterat, handlat grönsaker på torget, fixat Mellerstas hemsida, badat badkar och säkert nåt mer som jag glömt bort.
Ikväll kommer Maina och Björn och käkar och imorgon är det Kafé Knutpunkten och sedan åker vi till Hyltåkra för att så gräset, fixa vinbärsbuskarna och förhoppningsvis ska jag få röja lite i ladorna!
Vet fortfarande inte när jag får börja jobba. Tar lite tid när inköp ska gå igenom allt.

Dagens smoothie


Shopping

Idag har vi shoppat lite...

Mellanrum

Ett tag funkade det där med mellanrum mellan radera, men nu verkar bloggen kommit fram till att mellanrum är onödigt igen. Vet verkligen inte vad jag ska göra åt det...

Fönsterputsning

Idag ska jag försöka att äntligen få mina fönster putsade. Det var nog typ minst 2 år sedan sist. Men det är ju så tråkigt. De blir ju liksom smutsiga direkt igen. Och nu ska vi ju snart byta fönster, så det kanske inte är lönt?
Ska även stryka massa tvätt och fortsätta upprensningen av kläder och annat som jag påbörjade igår. Städade faktiskt till och med lite i vindsförrådet. Igår planterade jag också om lite växter. Funderar på om jag kanske skulle odla något också. Har satt lite basilikafrön, så får se om det blir något med dem, men det är inte lika roligt att plantera saker när man bor i lägenhet.
Igår var jag på första utbildningstillfället med Team 2010, som är en grupp med valarbetare inför det kommande riksdagsvalet. Tyvärr gav utbildningen inte så mycket eftersom jag redan hade hört det mesta innan, men det är ju alltid kul att träffa lite folk!

Säpo

Glömde ju skriva att på fjärde bilden nedifrån i inlägget från Kommunala Riks är det Säpo som håller koll på Filippa Reinfeldt (som rockar loss på dansgolvet). Även om Säpo försöker smälta in så lyckas de inte riktigt. För det första är de mycket större än alla andra och för det andra har de en sladd i örat. Fy fan va jobbigt att ha en säpo-vakt som glor på en när man rockar loss..

Göteborg

När Kommunala Riks var slut åkte jag vidare för att träffa Moa och Rebecka. Fikade med Moa och Lars tills de började jobba vid tre-tiden och gick sedan vidare till Konst & Design Högskolan där Rebecka läser Keramik. Fick göra studiebesök på hennes plats:
Tillbringade sedan kvällen i Moa och Lars soffa, behövde vila lite med tanke på att jag bara sov 4 h natten innan. Söndagen bjöd på städdag i Moa och Lars bostadsrättsföreningen samt fika på stan :)

Kommunala Riks

Helgen har faktiskt varit över förväntan! Kommunala Riks var riktigt inspirerande med intressanta seminarier och föredrag. 2500 moderater från 251 kommuner var samlade. Fick lyssna på Anders Borg och Fredrik Reinfeldt och seminarium med Christoffer Fjellner, Gunilla Carlsson och Tobias Billström. Mest inspirerande var Gnosjös kommunalråd som berättade om integrationsarbete och Växjös kommunalråd som berättade om hur man kan jobba med bistånd i kommuner.
Helgens minus var maten. Kass mat på kvällen och riktigt kass lunch. Tur att man fick en rejäl hotellfrukost på lördag morgonen.
På fredagkvällen spelade Alcazar och sedan ett cover-band som spelade irländsk musik, vilket resulterade i att jag har en blå tå. Tyvärr hade jag bara min gamla Canon Ixus med så de flesta bilder blev lite suddiga...

Göteborg

I morgon kl 06 bär det av mot Göteborg för Moderaternas kommunala riks. Heldag i morgon och halvdag på lördag. Sen stannar jag i Göteborg för att träffa Moa och Rebecka och åker tillbaks till Helsingborg på söndag. Kommer förhoppningsvis bli en mycket trevlig helg!

Intervjun och dagens planering

Intervjun igår var rätt märklig. För det första var lokalerna ganska sunkiga och i rummet som jag intervjuades i stod två sopsäckar (förhoppningsvis inte innehållande sopor). Intervjun var väldigt informell och tog ca 20 min. Kändes sådär lönt att åka till Malmö för det. Dock skulle vi även och hämta prospekt på ett tryckeri i Lund och där blev vi kvar i nästan 2 h eftersom det krånglade lite. Hann således knappt vara ute i solen alls igår :( Ska försöka ta igen det idag.
Idag har jag lämnat in bilen på service och snart ska jag och klippa mig. Vi ska även tvätta massor av tvätt och jag ska försöka hinna med och handla lite mat eftersom jag åker till Göteborg i morgon, kommer tillbaks söndag eftermiddag och ska troligtvis börja jobba på måndag (om alla papper har hunnit bli klara tills dess).
Här var vi igår

Kiwimarmelad

Nu är kiwimarmeladen klar! Har dock inte smakat den ännu, tänkte att den skulle få svala först.

Idag ska jag ännu en gång till Malmö på intervju, känns som det har blivit en och annan runda dit. Dock verkar det vara nästan helt klart med uppdraget som jag pratat om ett tag, men kan ju ändå vara bra att skapa lite kontakter. Idag är det även styrelsemöte med Mellersta där vi ska diskutera lokala kampanjer och vad som gjorts i vårt närområde till en liten folder inför valet.

Fredriks korvgryta

Idag har vi lagat Fredriks (Reinfeldt) korvgryta. Väldigt lättlagad och hyfsat gott. Kan tänka mig att den är väldigt bra om man har barn.
Fredriks korvgryta

2 msk smör
500 g potatis, tärnad
1 purjolök
1/2 dl vatten
1 buljongtärning
1 burk krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
1 falukorv i bitar
Svartpeppar
Salt
1. Fräs purjolöken och potatisen
2. Häll på vatten och krossade tomater och smulad buljongtärning
3. Koka på svag värme i 10 min
4. Lägg i falukorv, koka 5 min
5. Häll i vita böner i tomatsås och värm upp
6. Salta och peppra

Pannkakor

Glömde föreviga de fina pannkakorna som jag stekte till mig, Melker och Jocke ju :( I övrigt är det städning som gäller här idag. Jocke dammar, Melker dammsuger och jag städar toaletten. Måste boka tvättid också, börjar blir lite för fullt i tvättkorgen nu. Tvättade kläder hos mamma i påsk, men kvar är fortfarande alla sängkläder och handdukar.

Ska även hinna med att köpa jord till mig och ett äppelträd till Melker, plantera pelargoner, attestera fakturor, maila miljökontoret, göra kiwimarmelad och kanske skriva ett litet resereportage om London. Blev inspirerad när jag läste Escape 360 igår (som vi fick till Brf), inte pga att den var bra utan pga att den var så jädra kass. Riktigt tråkiga bilder och okreativa texter. I vanliga fall brukar jag blir jättesugen på att resa när jag läser restidningar, men fanns inte en bild som lockade eller en text som var tilltalande. Skittidning!

Lund

Idag har jag varit i Lund och pratat med chefen på det nya uppdraget (som inte är helt klart ännu). Hann också med en mycket trevlig lunch på stan med Anders och en trevlig fika med Tord samt lite shopping. Måste shoppa upp mig lite på kläder nu om jag ska börja jobba. De ringde även från ett annat konsultbolag och undrade om jag vill komma på intervju på onsdag och det ville jag eftersom det inte är helt klart med det andra uppdraget.

Anders på Vespa
Espresso och italiensk glass på Piccolo efter maten

Hyltåkra

Melker matar sina vildsvin
Nyanlagd gräsmatta eftersom den gamla var sönderkörd
Melker byter däck

Stefans kossor med den nyaste kalven i mitten

Lördag

Idag blir det fika med Björn, Maina och alla andra som dyker upp på slottet. Sen bär det av mot Hyltåkra, där jag planerar att rensa i ladorna. Sist vi var i Hyltåkra upptäckte vi att varenda utrymme är proppfullt med gamla möbler och andra grejer som man skulle kunna sälja, slänga eller i undantagsfall spara. Dock tror jag att Melkers pappa och farbror inte kommer hålla med om i undantagsfall spara, blir nog snarare i undantagsfall sälja eller slänga.

Kaffekampanj igen!

Idag har vi haft kaffekampanj utanför knutpunkten igen. Kallt var det idag och inte riktigt lika mycket folk som vanligt, men efter en timme var kaffet slut. Många positiva människor och en och annan negativ. "Från er? Aldrig i livet!" fick vi tillexempel höra.

Jobberbjudande

Fick ett samtal med jobberbjudande idag. Från och med så snart som möjligt till sista december. Ska förhandla lite i morgon, men det lutar åt att jag blir kvar i trakterna ett tag till. Mer information kommer när det hela är klart.

Påsken

Denna påsk har varit väldigt lugn. Grillning i båthuset i torsdags, slappardag i fredags, shopping i Värnamo och grillning med Jocke & Jocke B på lördagen, besök hos kusinen, biltvätt och bastu i söndags och middag med mormor och utflykt i måndags.
Men nu är det ny vecka och nya tag. Ska försöka få in några jobbansökningar idag samt ta mig en liten titt på uppsatsen. Måste även boka tid för service till bilen, skriva ett mail till miljönämnden, betala en faktura åt moderaterna och kanske tvätta några maskiner tvätt! Måste även försöka få in offerter från lite fler fönsterföretag..

Bloggdesign

Som ni ser har jag äntligen kommit igång lite med min bloggdesign. Är långt ifrån nöjd, men en liten förbättring är det ju! Börjar också komma igång med photoshop. Bloggdesign och photoshop var två grejer som jag planerade att lägga tid på under min ledighet så man kan väl säga att det verkligen var på tiden. Nu är det bara uppsatsen, jägarexamen och affärsplan kvar på listan då. Och ett antal fler timmar framför datorn och med kameran.
Eller så kanske jag borde skaffa ett jobb?

Kaffemaskin!

Insåg idag att jag måste köpa en espressomaskin (med ångmunstycke till mjölken) så att jag kan göra mina egna latte. Det är inte hållbart att lägga 30 spänn på en latte på stan om man vill dricka latte så ofta som jag. Funderar lite på denna från Ascaso, handgjord från Barcelona! 7 papp kanske dock är lite mycket för min uppdragslösa budget just nu.

Långfredag

På långfredagens morgon kom Frida & Line, Sanna & Emilio och Thes på besök. I övrigt var jag rätt trött, så det blev en lugn kväll med mamma och pappa.

Skärtorsdagen

I torsdags grillade vi och drack vin i båthuset.

Vallsjön


Grillning i båthuset


Dagens fynd

Idag har vi varit på Erikshjälpen i Vrigstad och shoppat samt i Värnamo. Här är mina fynd (totalt 65 kr) och pappas nya skjorta och slips i bakgrunden.


Morgon i Vallsjö


Hbg-Hyltåkra-Sävsjö

Nu är jag i Sävsjö igen. Åkte till Hyltåkra i förrgår kväll och hämtade upp Jocke på stationen i Älmhult igår kl 15 och körde sedan vidare mot Sävsjö. På vägen fikade vi på Lammhults konditori och käkade varsin gigantisk pariserbulle (sockerbulle för er som inte kommer från Sävsjö). Vi tog även en sväng förbi antik & chokladaffären och chockades ännu en gång av priserna på hans antikviteter. 6 glas för 900 kr som hade kunnat köpas på loppis för max 100. Kan hända att vi shoppade lite choklad också.

I påsk har jag faktiskt inte många planer alls. Idag blir det en liten tur till mataffären med mormor, kan till och med hända att vi åker till Vetlanda och i eftermiddag har jag dejt på systemet med Kristin, Angelica och Mathilda.
I morgon kl 10 kommer Frida, Sanna och kanske Thes (+barn) och fikar, så måste hinna med att baka något idag också! Och så har jag visst lovat mamma att handla åt henne och städa lite, men resten av påsken är inte planerad ;)

RSS 2.0