Blod, svett och tårar

Igår sparrade vi nästan hela träningen (dvs. boxas på riktigt med huvud, -tandskydd och handskar). Det var första gången jag gjorde det och de andra var imponerade. Blev inte helt ihjälslagen och lyckades få in en och annan träff. Lyckades dock även bli träffad ett antal ggr. Typ tre ggr på näsan och en rätt i solarplexus. Inte helt skönt kan jag lova. Men jävligt skoj var det, behöver nog avreagera mig lite då och då. Hårda sporter är min grej. Det är blod, svett och tårar som gäller.


Proline

Började fundera lite över Prolines besök igår och kom fram till att de måste ha kollat på fel stammar. Eftersom vice värden bara gav dem nycklarna och ett lägenhetsnummer så fattade de ej att det var i vardagsrummet läckan var och inte i köket. De skulle ju kollat stammarna i lägenheten snett ovanför. Så jag ringde och frågade och självklart hade jag rätt. De har kollat fel stammar. JÄVLA HELVETE. Ska man behöva göra allting själv?

Idag ska jag upp och fotografera det avkapade röret för att kunna bevisa att vi inte gjort något med det. Sen ska jag göra ett test för att kolla vems matos det är som kommer upp till min mystiska grannes lägenhet. Börjar bli riktigt trött på den där jävla föreningen.

Den där jävla vattenläckan

Blir såå trött. Igår var Anticimex och skulle göra en fuktmätning. Tror ni att lägenhetsinnehavaren hade lämnat överlåset öppet, som jag bad honom om KVÄLLEN INNAN? Nej, självklart inte.

Idag var proline hos oss. Hade bestämt med vice värden att han skulle ta emot dem kl 07.30 och visa dem lägenheten. 07.45 ringer Proline och säger att de inte kommer in, så jag får ge dem koden så att de kommer in och kan knacka på. Vice värden är då hemma men ger dem bara nyckeln och skiter fullständigt i att berätta om röret på vinden som vi upptäckte igår. Hur jävla puckad får man vara? Som tur väl är ringde jag för att kolla läget precis innan de skulle gå och hann se till att de gick upp på vinden och kollade.

Proline säger dock att det inte är något de har gjort (röret är avsågat och tejpat) och tror inte heller att det är därifrån läckan kommer, så nu är vi tillbaks på ruta ett.

Födelsedag!

Igår fyllde jag 25. Ingen big deal direkt tycker jag. Firade ju redan med fest i september, så det här var ju liksom bara rent datummässigt. Dock tycker jag att jag blev ovanligt mycket uppvaktad i år. Massor av sms, massor av facebook-hälsningar, en del telefonsamtal och till och med ett riktigt födelsedagskort från mamma, pappa och mormor.

Melker uppvaktade med frukost på sängen och Delia på vägen till jobbet med blommor och choklad. På jobbet bjöd Tord på tårta (jag hann inte ta med mig så han var och köpte). På kvällen lagade jag och Melker hemmagjord pizza och sen kom Marika och käkade sorbet. En mycket trevlig födelsedag med andra ord!

Ännu en bok


Vinterträdgården av Christine Falkenland

Folkuniversitetet

Folkuniversitetet söker en ny projektledare, intressant lönevillkor tycker jag:

"Anställningsvillkor: Projektanställning, 100%, helst från den 1 januari och till sista december 2009. Utvärdering som underlag för beslut om tillsvidareanställning i november 2009.
Lön. Förmodligen inte lika spännande som tjänsten, men skriv ändå vad du förväntar dig i din ansökan."


Boktips

Här kommer lite boktips, eller iaf tips på böcker som jag vill läsa :)

 
Brida av Paulo Coelho



Min väg, mina val av Göran Persson


Chockdoktrinen av Naomi Klein


Citybondens Handbok av Henrik Francke


Yacoubians hus av Alaa al- Aswany


Skulden av Jodi Picoult


American Wife av Curtis Sittenfeldt


Darwins idé: den bästa idé någon någonsin haft och hur den fungerar idag av Staffan Ulfstrand

Veckans to-do

Måndag: Melker har föreläsning till 19.00, Alex ska till Nova med Jocke
Tisdag: Alex fyller 25 år, har inte riktigt bestämt hur det ska firas.
Onsdag: Alex har boxning
Torsdag: Innebandy
Fredag: Födelsedagsfirande med tjejerna
Lördag: Mingel hos Marika och Malla
Söndag: Adventsfika på Sinclairsholm

EDIT. På lördag ska vi även sälja munkar på Sövdes julmarknad!

Söndagen

Mådde sådär på lördagen. Ganska för jävligt kan man nog säga. Melker tvingade mig upp för att äta frukost vid halv tio och sen åkte vi till Brösarp för att hämta en bok hos Per. Efter bokhämtandet bestämde vi oss för att fortsätta åka lite bil och åkte på utflykt till Kivik och lite andra hålor däromkring. Glömde tyvärr att ta med mig kameran och hade slut på batteri på telefonen, så kunde inte ta några bilder :( Faktiskt endast andra gången jag var på Österlen, och första gången var väl typ 10 år sedan. Får bli en sväng i vår när det är lite trevligare väder. Hur som helst så piggnade jag till lite under utflykten och det var mysigt att åka lite bil.

När vi var på väg tillbaks till Åhus ringer Melkers pappa och berättar att han tappat sina bilnycklar i skogen och undrar om vi kunde komma till Hyltåkra med reservnycklarna. Så i med lite mat och sen blev det ännu mer bilåkande. Först till Hyltåkra och sedan hem till Helsingborg.


Bild framgooglad


Lördag

Lördag förmiddag var vi först på utställning om Pompeiji och sedan på julmarknad i Hässleholm med Melkers föräldrar. Mycket trevligt. Sen kom vi hem, gjorde oss i ordning och drog på 25-årsfest i Kristianstad. Festen började bra, men vad som hände efter 22 har jag något svårt att... hm...komma ihåg. Tror att det blev lite för mycket snaps lite för snabbt. Men som min bror sa: "Orutinerat, men det kan hända även den bäste." Blev osämja och hemgång rätt tidigt.


Fredag

Jaha, så vad hände i helgen? Jo, det ska jag ta och sammanfatta nu tänkte jag (de delar jag kommer ihåg)

I fredags var jag på en liten After Work med ett telefonprojekt. Trevligt, även om det var såna där människor som bara pratar med dem de redan känner. Tre glas mousserande vin och lite smörgåstårta blev det iaf. Vid halv sju tiden bar det vidare mot Åhus vilket tog typ över 1,5 h och gick mestadels i 30km/h. (Jag vidhåller: När fan ska skåningar lära sig köra bil?)

När vi kom fram till Åhus kollade Melker på sitt presentkort på Taste och såg att det gick ut 1/1-09. Vi insåg att vi inte skulle ha tid att utnyttja det innan dess så vi bestämde oss för att dra till Kristiandstad och käka. Taste var sådär. Lammet hade de lyckats med, tyvärr var det dock det enda. Risotton var torr, beanaisesåsen inte hemmagjord och fläskfilén smakade kokt.

Mycket trevligt var det iaf att gå ut och äta med min lilla Karl Melker.

After Work

Nu ska jag på After Work PÅ jobbet. Ska bli spännande.

Ikväll ska vi troligtvis åka till Åhus/Kristianstad. Imorgon blir det 25-årsfest i Kristianstad. Klädsel blir favorit i repris från förra gången vi var på 25-årsfest, fast i en annan färg.

Mycket intressant inlägg det här va?

När ska skåningarna lära sig köra bil?

Första snön idag och som vanligt lamslås hela Skåne. Hur svårt kan det vara att byta däck i tid? Hur svårt kan det vara att lära sig att bromsträckan blir längre när det är halt? Vintern kommer liksom varje år vare sig vi vill det eller inte.


Oj vilken blå bild det blev


Denna blev mer verklighetstrogen.

Byxor

Stressade som fan idag på morgonen. Tvätta håret, packa, hämta tvätten, köpa bröd till frukosten och så kommer jag äntligen ut. Tio meter till bilen. Tappar en grej, böjer mig ner och jeansen spricker från ljumsken hela vägen över till yttersömmen. Jippi! Som tur väl var hade jag ett par byxor nedpackade.


Hektisk torsdag

Nu kanske ni undrar hur det går med vattenläckan (eller inte). Jag sprang runt hela kvällen igår och undersökte lägenheten med läckan, undersökte tanten snett övers diskho (hur man skriver man den meningen, vart ska s:et vara? Tantens? övers?), sprang runt på vinden, tittade till och med ut på taket för att kolla om skorstenen gått sönder. Det är nämligen så att läckan vekar vara precis vid murstocken, så om vi har tur läcker det på nåt konstigt sätt in därifrån (till våning 3?).

På måndag kommer Anticimex och på onsdag kommer Proline.

Tog även tag i grannens matos-problem och la lappar i lägenheterna mitt emot. Och idag ringde surpuppans (som slängde igen dörren framför oss) lägenhetsvakt och sa att han kunde öppna så att jag kunde gå in och kolla. Superbra! Jag kommer in utan problem och slipper träffa surpuppan.

Samtidigt som jag gjorde detta tvättade jag 5 maskiner tvätt samt var och handlade frukost till jobbet. Hektiskt med andra ord. Till på köpet spelade jag innebandy vid kl. 21. Har 5 snygga blåmärken på vänsterbenet. Tur att det inte är sommar.


Julklappar

Håller med Husmusen om att denna gärna får ligga i min julklapp i år.


Alternativt dessa:


Fast det går egentligen bra med vilken som.

Sävsjös STORA julmarknad

Det här tycker jag är intressant. Design & Inredningsbloggen skriver om Bazaars nyöppnade efter renoveringen.

"Nästa helg håller Baazar extraöppet i samband med den stora julmarknaden i Sävsjö". (jag har fetstilat) Den STORA julmarknaden i Sävsjö, hm..den har jag aldrig hört talas om. Visst, julmarknaden är mysig..men den är ganska liten. Men det är ju alltid kul när Sävsjö får lite reklam.

Jag kan passa på att göra lite till. Gå in på upplevelseriket så hittar ni massor med saker som ni kan göra i Sävsjö!


Vattenläcka

Vi har fått en vattenläcka i vårt hus. Så jag har spenderat hela förmiddagen med att ringa runt till diverse människor. Började med försäkringsbolaget, sen anticimex, NVS, bostadsrättsinnehavaren, vicevärdenordförande, ordförandens man, pappa, proline, NVS igen osv.

Vi vet fortfarande inte vad det är som läcker. NVS (rörfirma) tror inte att det är rören som läcker utan att det på nåt sätt regnar in från taket. Pappa tror inte att det är sant eftersom det endast är blött på våning 3 (ej våning 4), Proline (som har rörinfodrat) ska komma och filma sina rör, jag ska undersöka vinden. Anticimex ska komma och göra fuktmätning och läcksökning.

Till på köpet terroriserar min granne mig med diverse sms och mail. Det är för kallt, det brusar i rören och det luktar matos. Vi förstör hennes liv och tar inte henne på allvar. Vi prioriterar andra boende, vi är arroganta, osv. Hon har lagt hela serien om HSB's gräddfil i min postbox.

Det är fasen inte lätt att sitta i en Brf styrelse.

Sövde Musteri

Blev ingen boxning igår, jag och Melker åkte till Sövde Musteri och hälsade på istället. Musteriet ägs av Melkers föräldrars vänner och Melker jobbade där för några år sedan. Tyvärr har de precis sålt hela verksamheten, annars hade jag lugnt varit spekulant. Tänk va trevligt att ha ett musteri och en liten butik. I butiken hade man även kunnat sälja massa andra trevliga saker. Typ sånt som jag ska importera nån gång i framtiden.


Melker dricker råsaft


En av maskinerna

Plusvardag

Hittade genom Lilla Gumman (teknikblogg för tjejer) sidan Plusvardag. Där finns massor av coola grejer som ska förenkla vardagen. Kanske inte så snygga saker, men praktiska. Denna funderar jag på att köpa till massa folk:


Droppskydd för Bag-in-box 45:-

Finns också mycket bra grejer till min mormor som knappt ser något:


Yoghurtöppnare


Nålpåträdare

Och också en del saker man kan undra lite över:

Stödstrumspådragare


Bananöppnare

Sen To-do

Har ju glömt bort den underbart spännande veckans to-do, så här kommer en lite försenad:

Måndag: Melker föreläsning till 20.00, Alex KF-möte 18.00 och sen fika med Marika
Tisdag: Alex möte med Mellersta 18.00
Onsdag: Alex Boxning
Torsdag: Melker i-Mentor träff, Alex spelar innebandy 21.00
Fredag: Middag i Kristianstad
Lördag: 25-årsfest för Emil i Kristianstad
Söndag: Inga planer, Melker vill (inte helt otippat) jaga

Bildad på jobbet

Det här är nu min sysselsättning på jobbet:


Dansbandskampen

Har ju glömt att skriva om mitt nya favvoprogram; Dansbandskampen (otippat va?) Tyvärr åkte ju mina favoriter ut för ett tag sedan, nämligen Bengt Hennings. Guldkostymer, sax, dansbandigt namn, riktiga dansbandsröster, etc., vad mer kan man begära? Ett riktigt dansband. Larz Kristerz håller dock inte måttet. Visst, de är roliga men de kan ju för helskotta inte sjunga och de har inte riktig dansbandskänsla. Känns mest lite löjliga.

Sen har vi ju Scotts med sängkammarblickssångaren Henrik. Helt annan inriktning än Bengt Hennings, men bäst när det gäller moderna dansband. Och att Henrik faktist kan sjunga är ju ett stort plus.

Nu väntar jag bara på att nåt band ska få "du ringde från Flen" slumpad.



SATC-The movie

Jag vet, jag är lite sent ute. Men nu har även jag sett Sex and the City filmen. Och fy fan va tråkig den var. Noll handling. Somnade till och med i slutet och klockan var inte mer än 22.


Jakt

Lite vildsvinsjakt hann vi med i söndags. Melker var ute nästan hela dagen, men jag tog sovmogon och pallrade mig upp ur sängen vid halv tio. Melker kom då hem och hämtade mig och klädde mig som en Michelingubbe. Sen fick jag följa med honom och sitta på pass. Tyvärr inte en endaste liten gris i sikte. Inget annat heller för den delen. Dock sprang 7 rådjur och en älg över vägen när vi senare på kvällen var ute och körde. 






Michelingubben Alex

Desperate Housewife

Fast kanske lite mer oldfashion. I lördags efter taktorinköpet kokade jag saft och äppelmos i massor. 



 


En traktor

I lördags var vi och inhandlade en traktor i Vejbystrand med Melkers farbröder Roland och Stefan. Traktorn köpte vi (farbröderna) av en man som hette Sven och hans fru,  ett par i 75-80-årsåldern. Sven hade stenkoll på börsen och förde statstik på utvalda aktier. Frugan pratade så man fick skav i öronen och hällde kaffe på Stefans arm utan att själv märka det. När kaffet var uppdrucket frågade de om vi ville ha en kaffegök och hivade fram...(konstpaus) inget mindre än en tre-liters dunk med Jeltsin. Vi tackade vänligt men bestämt nej, varpå Sven kollade kostigt. I samma stund kom Melker in med en flaska Whiskey, som Stefan hade med sig som present, och Sven utbrast; "Ja, det var tur...redigt folk, jag trodde att vi hade med absolutister att göra."


Gokart

Gokart var sjukt kul! Gick inte så bra (4:a i B-finalen), men man måste ju få öva lite (?). Nästa gång kommer jag regera.







Födelsedagspresent

I födelsedagspresent av flickorna fick jag en lapp med ett datum på. Nämligen 28/11. Igår fick jag nästa ledtråd: Den innehöll:

När: 28/11
Tid: 17.00
Plats: Utanför din port
Att ta med: Ficklampa, reflexväst och bikini

Hm, låter spännade det här.


Det går framåt

Tänkte bara meddela att jag tränade 2 timmar boxning igår. Massa armträning som ni kanske kan lista ut själva men också rätt mycket magträning på slutet. Och nu till det revolutionerande; jag har knappt träningsvärk idag. Lite ont i överarmar och lite ont i magen när jag sträcker på mig. Men annars inget. Betyder detta att jag börjar bli vältränad? Melker påpekade även igår att mina armar ser större ut och att han är rädd att jag ska bli för "tjock" som han uttryckte det hela.

Nehe, gokart var det.

Gokart

Nu är det dags för gokart med jobbet. Vi ska köra ett en-timmes race med tidsträning, kval och hela köret. Ska bli kul. Har varit lite väl kaxig kanske så jag får fan ge järnet. Jag ska ju självklart vinna! Efter gokarten blir det mat på Glorias och sedan kör vi till Hbg för lite innebandy.


Hundbajs?

Jag bakade cookies igår, tänkte att jag skulle fjäska lite på jobbet. Visst ser det gott ut?


Obakad kaka

De ser dock betydligt godare ut när de kom ut från ugnen. Bildbevis kommer.

Fy hundan

Hur sjukt är inte detta? Varför skulle man vilja ha sex med en hund? Eller en åsna?


Mitt nya jobb?

Sitter och kollar efter lite jobb. Har fakiskt hittat en del intressanta jobb och så hittade jag det här:

Tarottolkare/Spådam
Livslinjen

Publicerad: 2008-08-29, Annons-ID: 0008-245405

1 plats
Sista ansökningsdag: 2008-11-29

Söker ett antal medarbetare till en tarotlinje för jobb hemifrån. Erfarenhet från mediala arbeten krävs. Du skall kunna lägga tarot kort och ha mediala förmågor. Du skall även kunna göra drömtydningar och kunna spå i framtiden. Du bör vara bra på att ge personliga råd och det är ett plus om du har en astrologi utbildning.

Då jobbet innebär att du arbetar hemifrån krävs det att du har en fast telefonlinje.


Undra om de får in många ansökningar? Om man är spåtant, kollar man då efter jobb på arbetsförmedlingen?

Lite gamla bilder

Har inte så mycket att göra idag heller, så jag tänkte att jag kunde slänga upp lite gamla bilder som jag hittade på minneskortet.


Marika morgonen innan min 25-årsfest


Marcus och Melker över innför kvällen


Taipei i juli. Saknar faktiskt Taipei.


Jag, Mia och en okänd talang på Harrys förrförra helgen


Mia, Jossan och Marika på Harrys


Bilder från lördagens fest

Lite bilder från i lördags då vi var på Debaser i Malmö. Jävligt skumt ställe.


Jag in action


Marcus och jag


Jag och födelsedagsbarnet (nej, han tar mig inte på bröstet, det bara ser ut så)


Dennis och Melker

Bilder från Åhus


Födelsedagsmiddag för svärmor


Däckbyte på Marikas fina bil


Däckbyte på min fina bil

Veckans to do

Måndag: Melker har som vanligt föreläsning till 20.00, Alex ska hänga med Jocke
Tisdag: Middag med Marika i Hbg
Onsdag: Alex boxas
Torsdag: Alex Go-cart med jobbet, sen innebandy
Fredag-Söndag: Hyltåkra

Nu ska jag på möte. Sen ska jag berätta lite om helgen, fast jag glömde kameran hemma. Så jag kan inte lägga upp några bilder. Kanske ikväll.

Sööt

Idag är Tinas söta lilla unge här och hälsar på. Jag vill kidnappa. Hann inte ta nån ny bild, men här kommer en gammal från Tinas resedagbok (då de adopterade lilla Liv). Hon är fortfarande lika söt, om inte sötare.


Ryforskola

Min kollega dricker vaniljte och det luktar precis som Ryforskola, så nu sitter jag och är sjukt sugen på denna delikatess. Finns de i Skåne?


Perfekt julklapp



Dessa ljusstakar blir ju en perfekt julklapp till typ vem som helst. Mamma, mormor, svärmor, svägerska?

Röda korset gör dem i samarbete med Kostfack Humanity och ICA och de ska finnas att köpa på just på ICA. Läs mer hos Husmusen.

Var tredje man drömmer om Linda Rosing?

Vad säger detta om svenska mäns intelligens? Var tredje man skulle vilja ha en kärleksrelation med Linda Rosing? Va?

Jag känner ingen som ens skulle vilja ta i henne med tång, eller så är det så att de vill det men inte vågar erkänna?


Bild stulen från Expressen

Spaning på E22an

Nu händer det spännande saker på E22:an. En polisbil har stoppat en personbil mitt på E22:an och nu har de stått där i snart en kvart. Undra vad som händer?

Dresscode

Ännu ett exempel på dresscoden för SI CM.


Brinner det?

Nej, inte denna gången heller. Brandlarmet går minst en gång i månaden och hela byggnaden måste utrymmas. Snacka om slöseri med pengar. Kallt och jävligt är det att gå ut också.




Josh

Nån som kan sno den här reklamaffischen till mig?


Jävla jobb

Shit, vilken otroligt händelselös jobbdag det här har varit. Har väl fått typ 3 mail på hela dagen. Tyvärr kommer det väl vara lugnt nu fram tills arbetet med nya projektet drar igång på riktigt nån gång efter jul :( Fast då vet jag ju inte ens om jag kommer att vara kvar. Jag vet varken om jag får vara kvar eller om jag vill vara det. Håller på att prata lite med Sigma, så vi får väl se vad som händer.

Under min arbetsdag har jag:
-Läst diverse bloggar
-Spelat spel på telefonen
-Diskuterat hur tlite vi har att göra med mina kollegor
-Fikat med Delia i en timme
-Jobbat lite (fixat några dokument och skickat några mail)

Men nu börjar denna arbetsdag lida mot sitt slut, så jag ska skicka iväg ett litet mail och sen ska jag hem till Melker som har börjat med maten. Måste nämligen äta tidigt idag eftersom jag ska boxas ikväll. Ska blir riktigt skoj, har längtat sen förra lördagen! Och imorgon blir det innebandy. Jag har gått från att inte träna alls till att träna 2 ggr i veckan (när jag hinner). Var väl bara så att jag var tvungen att hitta något kul...och boxning och innebandy är kul!


Veckans to do

Måndag: Melker har föreläsning till 20.00, Alex borde gå på KF-möte men tänker ligga i soffan o kolla på TV
Tisdag: Melker ska käka middag med i-Mentor, Alex till Hbg
Onsdag: Alex har styrelsemöte och boxning (måste välja)
Torsdag: Innebandy
Fredag: Födelsedagsmiddag i Åhus för Pia (mamma Cullin)
Lördag: 25-årsfest för Dennis i Malmö
Söndag: Inga planer

Dopet

Igår var vi ju som sagt på dop i Staffanstorp. Alfred Lars William Greko döptes. Han verkade inte riktigt tillfreds med detta då han skrek konstant under hela dopet. Det var han dock inte ensam om, var väl sådär 10 ungar där och ingen av dem var tyst nån längre stund.

Jag kände mig väl inte heller helt tillfreds med att sjunga psalmer och läsa trosbekännelser och skit. Och de har ju moderniserat Fader Vår- Katastrof. Insåg än en gång att jag inte kan döpa min unge i kyrkan, skulle bara kännas falskt och helt fel att svara ja på frågan om jag vill döpa ungen till den tro. För det vill jag ju definitivt inte. Jag tycker om kyrkor och skulle inte ha något emot att gifta mig i en eller döpa min unge, bara jag slipper religionen.

Efter kyrkan bar det av till nån församlingsgård för mat och presentöppning. Blev lite förvånad över hur kortsiktiga presenter folk hade köpt, nästan bara leksaker och kläder. Jag trodde att man brukade ge smycken, träd, pengar och sånt som ungen kan ha glädje av senare.






Tura

I lördags eftermiddag/kväll turade vi. Först var vi och käkade på Papi, sen gick vi en sväng på Landborgspromenaden, fikade på Espresso House och sen ville pappa åka båt.

Vi tog ACE link och fy fasen va skumma människor det var på båten. Vid två bord satt uppklädda äldre herrar och drack öl/vin, vid ett bord satt två riktigt skumma män med sällskap, en av dem med riktigt backslick (typ som Phontom of the Opera) och slimig kostym och den andra med putsad flint och små runda glasögon. Vid ett annat bord satt en äldre man som såg stelopererad ut med sin fru. Varje gång frugan gick iväg från bordet somnade han sittande. Vid ett annat bort satt de största stjärnorna, ett alkispar där mannen hela tiden försökte få kontakt med en av de äldre männen. Han satte sig vid gubbens bord och försökte smeka hans händer och sen försökte han sno hans öl. Detta upprepades typ 5-6 ggr tills gubben sa till på skarpen och personalen kom. Alkistanten såg att vi beskådade det hela och började stirra oavbrutet på oss och gjorde kikare av händerna. Pappa glodde tillbaks och tanten blev riktigt förbannad, men höll sig ändå vid sitt eget bord.

Vi åkte 2 rundor fram och tillbaks och sen gick vi av i Helsingör för att käka, hamnade på nåt steakhouse eftersom det var fullt där vi tänkte gå. Helt ok revben men bearnaisesåsen var katastrofal, smakade som knorrs påsbearnaise.


När vi kommit tillbaks till Sverige gick mamma och pappa hem och jag och Melker gick till Malla en stund, där vi spelade lite TP. Självklart vann mitt lag. :)








Städlördag

I lördags städade vi med Bostadsträttsföreningen. Hade ju dock missat att soptippen hade stängt pga alla helgona, men vi fick ganska mycket uträttat ändå. Vi högg äntligen ner granen på baksidan, vi tog in alla pelargoner och hängde i ett mörkt rum, vi hängde upp julbelysning, vi förberedde för termostater, vi tog in möbler och vi bar upp allt skräp från grovsoprummet till bakgården.

Grovsoprummet såg för jävligt ut. Man kan verkligen ifrågasätta IQ nivån hos människorna som bor i vårt hus. Hur tänker man liksom när man sätter in växter, kartonger med blandat skräp, påsar med mjölkpaket etc. i ett grovsoprum? Imponerande var dock deltagarantalet denna gång, hela 12 lägenheter fanns representerade.








Fredag kväll

Slutade jobbet tidigt i fredags. Var riktigt trött och uttråkad. Åkte istället hem till Hbg och handlade doppresent, det blev en Streamliner. Sen tillbringade jag nån timme med att städa och försöka få ihop min insändare. Det gick sådär, den blev tyvärr inte inskickad förrän lördag vid middagstid.

När mamma och pappa kom drog vid ner på stan för att äta och hamnade på Maria Tapas, som jag tycker var riktigt bra! Massor av goda tapas och mysig stämmnig. Beställde dock in alldeles för mycket mat, tur att slaskhinken Melker var med :)

På hemvägen hamnade vi på nattmässa i Mariakyrkan.




RSS 2.0