Gårdagens sysselsättning

Vet inte riktigt vart dagen försvann igår. Helt plötsligt var klockan 19 och jag hade inte gjort något av det jag hade tänkt göra. Sen funkade inte internet på hela dagen heller, bredbandsbolaget hade driftstopp som först (vid kl 10) skulle vara fixat vid 16, sen vid 20 och sen vid 22. Vid 22.38 hade jag äntligen mitt internet.

Det vi hann med att göra var att hämta och paketera massa o-friterade chips till Melkers vildsvin. Nu återstår bara o se om de gillar dem, vilket vi verkligen får hoppas med tanke på mängden som vi hämtade.
Baconchips
Mer chips
Paketering av chipsen

Sci-Fi mässan

Då har man varit på sin livs första Sience Fiction mässa, visste inte ens om att de fanns innan detta. Tydligen kommer det även att vara en mässa på Sundspärlan i Helsingborg i höst eftersom det finns en väldigt stort intresse för det hela.

 

På mässan var vi (och Treker-klubben) de enda som inte sålde någonting. Mycket prylar var det; samlarfigurer, leksaker, posters, tavlor, kostymer, hannibal-lecter docka i naturlig storlek osv. Sen var det även ett gäng som satt och skrev autografer. Det stora dragplåstret var Robert Englund som spelade Freddie Kruger i Terror på Alm Street. Sen drog Charlie Bewley från Twilight New Moon en hel del småflickor, trots att han bara är med i ca 10 minuter i slutet på filmen. Sen fanns även ett gäng statister som gick runt som olika filmkaraktärer som var populära att bli fotade med.

 

Folket som var där var av minst sagt blandad kompott. En hel del som var utklädda, men också många barnfamiljer och personer som såg helt vanliga ut. Mest förvånad var jag av det stora antalet personer som var i mina föräldrars ålder eller äldre.

 

Montern när allt är på plats



Mässan



Hipp Hipp spelade in på mässan


Statisterna



TV4s monter


Mot Sci-Fi mässan i Malmö

Jaha, då var det dags att åka till Malmö och ställa i ordning montern inför mässan i morgon. Mycket intressant ska det hela bli då den enda information vi fått är vad som ska finnas på plats och en bild på ungefär hur montern ska se ut. Vi har också blivit hänvisade till att hitta info på tv4s sience fictions hemsida. Bosse som är ansvarig för det hela och som vi blivit tillsagda och fråga om hur det ska se ut och vad vi ska göra kommer imorgon kl 13. Mässan börjar alltså klockan 10. Spännande som sagt...
Jag får väl börja med att göra lite reklam här: Missa inte den nya serie Dresden Files som snart börjar på tv4 Sci-Fi!

Kaffekampanj

Idag var jag uppe tidigt för att bjuda på kaffe på Knutpunkten igen. Janna och jag vara de enda tappra kampanjare som orkade sig upp denna gången också. Kaffet gick som smör i solsken och redan vid halv åtta var 80 koppar kaffe slut!

Vår!

Igår var det riktigt mycket vår i Helsingborg, verkar bli helt ok idag också!

TV4

I helgen blir det visst lite jobb för min del. De ringde från mitt gamla konsultbolag Maxkompetens och undrade om jag inte hade möjlighet att ställa upp på ett event i Malmö i helgen. TV4 ska lansera en ny tv-kanal och jag ska hjälpa till i att sätta upp och plocka ner montern samt svara på frågor osv. Ska bli riktigt roligt faktiskt och ska ändå sova i Malmö lörd-sönd eftersom vi ska på fest där då!
Haha, kom på att jag glömde att fråga vad det var för sorts kanal och om jag googlar på mässa i Malmö i helgen verkar Sci-fi mässa vara det enda på gång :) Kanske ska komma utklädd...

SP

Igår var jag hos Ullis på middag med "Superpärlorna", vårt lilla moderatgäng. Lana delade ut uppdrag till alla och jag fick den inte allt för betungande uppgiften av fixa en pubkväll för SP och grabbarna. Fick också stafettpinnen, så nästa gång är det min tur att fixa uppdrag.
My, Janna och jag

Jobbläget

Var ju på intervju i fredags, vilket jag tyckte gick hyfsat bra. Dock ville de ju helst ha någon som kunde prata flytande danska och de ringde redan på igår och sa att jag tyvärr inte gått vidare till nästa intervju pga att de hade ett gäng kandidater som kunde danska. De ville behålla mitt CV och skulle höra av sig om något annat dyker upp.
Dock ringde Academic Work idag och ville intervjua mig på torsdag för ett två-månaders uppdrag som marknadsanalytiker/projektledare vilket låter rätt intressant. Dels projektledandet och dels att det bara är 2 månader. Kul att bli inkallad på intervju i vilket fall som helst!

Projekt toalett

I söndags kl 10 var det dags att måla toaletten i källaren. Helt pigg var man ju inte då med tanke på att jag kom hem vid fem-tiden i söndags morse. Målningen blev dock bra, stor skillnad med vitt istället för den hemska aprikosaktiga färg som var där innan. Efter målningen bar det av till Bauhaus med Kalle för att inhandla klinkers, fog, fix och allt annat spännande som man behöver när man lägger golv. Som tur väl var blev det inget golvläggande den dagen, utan direkt hem till soffan där jag fastnade hela kvällen.


Fredriksdal

Melker o jag hamnade på Fredriksdal idag under vår långpromenad och hittade världens sötaste getunge, tyvärr ville han inte riktigt stå stilla. Mamma get var dock fotogenisk. 

Bilder från lördagen

Blev visst inte så många bra bilder från lördagens utgång, jag själv höll nog inte i kameran alls. Men här kommer i alla fall de två som blev hyfsade:
Magnus, Jonas & Jag
Mufare & Janna

Kretsårsmöte och Val Kickoff

Igår var det en heldag med Moderaterna. Började kl 9 på Marina Plaza med kretsårsmöte. Där fick jag, Janna och My utmärkelsen "Bästa kampanjaktivist" :) Tobias Billström som var mötesordförande mobilbloggade om detta:
Bild lånad från Tobias blogg

Efter kretsårsmötet bar det upp till Sundspärlan för att lyssna på Anders Borg och andra talare på Skånemoderaternas Val Kickoff. Framåt kvällen var det middag och Galenskaparna och Aftershave. Blev för första gången i mitt liv tillsagd av en pensionär att hålla käften (kanske inte jag personligen, men vårt bord). Sen blev det en sväng ner till Helsing och Cardinal.

Modeblogg

Tänkte att jag skulle modeblogga lite och visa mitt senaste inköp. Två par skor för 273 kr, gilla skopunkten!

Gårdagens sysselsättning

Blev inte så mycket målat igår, vi blev helt plötsligt lite petiga och bestämde oss för att jämna till väggen lite. Och som ni ser var det en del rätt stora hål då vi fick använda putsbruk.

Dagens uppgifter

  • Fixa in priser på luftavfuktare till torkrum
  • Lunchmöte med Nick för att ta över kassör och hemsida för Mellersta
  • Fila på uppsatsen (analysen)
  • Måla toalett i källaren samt planera golvläggningen
  • Attestera en hög med fakturor för Visitören

Brolle Jr

I lördags var familjen på Buddy Holly the musical i Kinnarps Arena. Brolle Jr var riktigt bra som Buddy Holly, kanske till och med bättre än Buddy Holly himself. Betydligt snyggare i alla fall :)

Latte på Johans

Nu sitter jag på Johans Café i Jönköping och dricker latte och surfar. Fick precis ett telefonsamtal med förfrågan om jag ville komma på intervju i Malmö på fredag. O det ville jag ju gärna. Intervjuer är alltid bra, vet dock inte om jobbet är något för mig med tanke på att översättning från engelska och svenska till danska ingick. Min danska är inte så stabil om man säger så.

Kaffekampanj på Knutpunkten

Idag har moderaterna varit på Knutpunkten och bjudit på kaffe. Riktigt skoj att bjuda alla stressade morgonresenärer på kaffe. Mest humor var det dock när folk håller på att säga ja till kaffe och sedan ser moderatloggan och ändrar sig. Tror de att vi har förgiftat kaffet eller?? Kanske spetsat det med moderatserum? ;)

Varför staten inte ska stödja enskilda företag

Johan Norberg skriver (som vanligt) bra om varför staten inte ska stödja enskilda företag:
"Statsstöd brukar ofta betraktas som en jobbskapande åtgärd. Men de som vill stödja ett företag tänker sällan på att göra det med egna pengar. Pengarna tas ur ekonomin, vilket innebär att andra företag får betala, i form av skatter och minskad efterfrågan. Ofta blir det de gamla bjässarna som gynnas på bekostnad av de småföretag som hade kunnat bli morgondagens bjässar. Att politiker stolt kan peka på alla jobb som har skapats tack vare deras stöd får inte förblinda oss för det faktum att mängder av jobb aldrig blir av på grund av stödets kostnader."
Läs hela artikeln här.
Bild från DN

Tennis och avfallshandläggare

Idag var vi uppe tidigt och spelade tennis. Eller ja, tidigt om man inte jobbar. Upptäckte att mina gamla tennistakter inte sitter där de ska, men att de kanske skulle kunna tänka sig att titta fram om jag spelar några gånger till. Som tur väl är satt inte Melkers heller i, så jag fick iaf vinna!
Nu ska jag träffa en avfallshandläggare från kommunen som ska konsultera i hur vi ska planera vår sophantering. Vi måste nämligen börja sortera kompost och det lär inte gå så bra så länge vi har sopnedkasten kvar.
Vid tolv kommer ännu en fönsterfirma och ikväll har jag möte med Björn och Hanna ang. Visitörens hemsidan och sedan ska jag och Hanna gå igenom allt styrelsearbete (har äntligen hittat en potentiell ersättare!) och diskutera ventilationsproblem med en boende.
Ska försöka hinna med en liten powernap någon gång däremellan också, kunde inte sova igår kväll och ska jag orka med att vara uppe längre än till sju utan att bli övertrött så bör jag nog vila lite.

Vad gör jag om dagarna?

Vad gör en arbetslös Alexandra om dagarna. Jo, idag har jag:
  • Bakat kaka
  • Läst igenom min uppsats och fixat lite
  • Kollat FB, mailen och bloggkoll ett antal ggr
  • Diskat
  • Undersökt vår trasiga luftavfuktare samt ringt ett företag som har service/säljer nya
  • Pratat med en fönsterfirma
  • Städat lite
  • Läst DI
  • Kollat efter jobb på Monster, Ams, Manpower, Adecco
  • Sökt 2 jobb
  • Gjort en lista med alla jobb jag har sökt, företag, datum, stad, svar och svarsdatum
  • Vattnat blommorna
  • Suttit i fotbad samt filat fötterna
Kvar att göra är:
  • Duscha
  • Styrelsemöte med Mellersta
  • Val & Kampanjmöte
  • Felsöka luftavfuktaren
Igår städade jag toalett i källaren , rev bort gammal plastmatta, visade lokal som vi ska hyra ut, pluggade tysk grammatik, lånade böcker på biblioteket, skickade massa mail, kollade jobb i Tyskland och England, var och handlade på Citygross, undersökte trasig luftavfuktare, hjälpte Melker att förbereda sig inför intervju...
EDIT: Glömde ju BADMINTON, det spelade vi också igår. Nästan viktigast av allt ju.

Ännu ett intressant jobb

Rådgivande Häxa

HÄXRIKET I NORDEN HANDELSBOLAG

Publicerad: 2010-03-01, Annons-ID: 1653293

Utdrag från annonsen (den är jättelång)
"Idag finns det fortfarande en del som använder sig av dessa gamla tekniker för att kunna göra detta. Är Du en av dem som kan det? Brukar du spå dina vänner och bekanta? Har du kunskap om kristallernas kraft? Har du kunskap i astrologi? Har du kunskap om runor? Eller du har kanske någon annan för oss och våra kunder nyttig kunskap. Om du svarat ja, på ovanstående frågor, ska du inte tveka att söka till oss."

"Innan vi anställer dig, kommer vi att göra ett arbetsprov, för att se om du har de kvalifikationer som vi söker. Känner du dig osäker, har vi utbildningar att erbjuda."

"Vi ser att den sökande ringer till oss, så att vi får höra din röst. Ansökningar mottages mån-fred 10-15 via telefon."
Kanske skulle ta och söka? Melker tycker nog det iaf..;)

Pudrade citronrutor

Idag bakar jag pudrade citronrutor.
PUDRADE CITRONRUTOR, ca 20 st
Deg:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör

Ovanpå:
3 medelstora ägg
2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
rivet skal av en stor citron
5-6 msk pressad citronsaft
florsocker att sikta över

Mät upp mjöl, socker och vaniljsocker i en skål eller i en matberedare. Lägg i smöret i klickar och arbeta snabbt ihop degen. Degen ska inte vila. Platta med mjölade fingrar ut den i en fyrkantig form med löstagbar botten, ca 20x25 cm.
Förgrädda mitt i ugnen i 200°, 12-15 minuter.
Vispa under tiden ägg och socker rejält pösigt. Tillsätt vetemjöl, pressad citronsaft och rivet skal. Häll smeten i den förgräddade degformen och grädda i ytterligare 10 minuter. Citronkrämen är fortfarande lös när kakan tas ur ugnen, men det är så det ska vara. Pudra över florsocker med en tesil och låt sedan kakan kallna helt och hållet (gärna till dagen därpå). Lyft ur kakan ur sin form och skär rutor, ca 6 x 6 cm stora. Ät rutorna som de är eller servera med bär.


Skottland Tips & Trix

  • Åk inte i Augusti och om ni ändå gör det--boka boende hemifrån innan resan!
  • Undantag: Åk till Edinburgh i Augusti om ni gillar festivaler och mycket folk
  • Skottland är litet, men det finns mycket att se--om ni bara har en vecka, välj ut ett eller två områden och satsa på att spendera lite mer tid där (ex. highlands, whiskey trail, slott, någon ö-grupp, södra delarna)
  • Prestwick ligger en bra bit utanför Glasgow, så om ni inte absolut vill till Glasgow, åk direkt till Edinburgh eller eller bo över i staden Prestwick.
  • B&B kostar runt 50-60 pund på sommaren och det finns inga billiga vandrarhem (förutom i de större städerna) så räkna inte med alltför billigt boende.
  • Hyr inte bil om ni inte är beredda på ett äventyr. Skottarna kör som galningar och vägarna är smala. Motorvägarna är kantade med skyltar som säger "om du kör sakta, flytta på dig så att de som kör fortare kan komma förbi". Dessutom kör de ju på vänstersidan.
  • Åk till de nordligaste delarna av Skottland! Jag hade gärna spenderat minst en vecka däruppe!

Skottland del 3

Från Inverness åkte vi ut längs den östra kusten för att följa en liten bit av "whiskey trail" som området kallas eftersom många destillerier ligger runt Grantown on Spey.
Vi började dock med att besöka Fort George som är ett fort som byggdes på 1700-talet för att försvara sig mot "the highlanders". Här spenderade vi en förmiddag, hade Melker fått bestämma hade vi nog fortfarande varit kvar där.
Efter besöket på fortet åkte vi vidare mot Cawdor Castle som var lite av en besvikelse på insidan, men väldigt slottsaktigt på utsidan. Fin trädgård hade det också.
Efter slottet bar det äntligen av till ett whiskey destilleri, vilket råkade bli Glen Moray, mest på grund av att det råkade ligga på vägen.
Vi åkte sedan vidare mot östkusten för att hitta någonstans att övernatta och åkte in till en liten by vid havet strax söder om Aberdeen och hittade det klart bästa B&B hittills. Tyvärr glömde vi helt bort kameran. Morgonen efter åkte vi vidare mot Edinburgh där det var festivaltider, Military Tatoo och Fringe festival. Det sistnämnda är en festival för teater och stand-up comedy och andra som vill visa upp sig. Gatorna är fyllda av uppträden och alla lokaler är fyllda med evenemang.

Skottland del 2

Efter stoppet i Fort Augustus åkte vi upp mot Inverness som ligger vid Loch Ness norra spets.
Inverness är en lite större stad och inte alls lika turistig som Fort Augustus. Vi spenderade någon timme med att kolla i affärer, mest jaktbutiker, och sedan körde vi vidare upp mot Ullapool som vi blev rekommenderade.
När vi började komma upp mot Ullapool som är en kuststad i nordvästa Skottland förändrades landskapet och helt plötsligt förstod vi varför vi valt att åka till Skottland. Vi spenderade några timmar med att gå runt i Ullapool och äta, shoppa och kolla på naturen. Vi försökte också hitta boende vilket visade sig vara omöjligt även där.
Eftersom vi inte hittade någonstans att bo bestämde vi oss för att köra ännu mer norrut.
Till slut hamnade vi i Durness, en liten by i nordligaste Skottland. Tyvärr fanns det ingenstans att bo där heller, men eftersom vi gärna ville stanna i Durness fick det bli en natt i bilen. Ett av hotellen var vänliga nog att låna ut täcke och kuddar.
Som ni ser passade vi även på att bada, vilket var KALLT. Lokalbefolkningen badade i våtdräkt. Vi råkade även ut för att litet missöde här. När vi sov i bilen fällde vi ner baksätet. När vi sedan skulle fälla tillbaks det hade det fastnat pga att säkerhetsbältet var sönder och låste sig. Vi fick då tipset att åka ner till "Boat yard" där vi hittade en snubbe som kunde fixa det hela för 5 pund.
Efter att spenderat en dag i Durness (hade kunnat spendera fler om vi inte hade haft tidsbrist) så åkte vi vidare mot Tain för att kolla in Glenmorangies destilleri.
Vi missade precis rundturen så efter att ha inhandlat en flaska whiskey åkte vi istället vidare till Inverness där övernattade hos en gubbe en bra bit utanför. Inte vårt bästa boende direkt, men det var svårt att hitta även där.

Skottland del 1

I somras (i augusti) var jag och Melker i Skottland. Tror inte att jag lagt upp några bilder därifrån, så här kommer ett litet resereportage.

Resen började sådär. I sammandrag: När vi kom fram till flygplatsen 2 h senare än beräknat (på grund av RyanAir) hade Avis-kontoret stängt. Personen som hade tagit emot vår bokning hade tydligen glömt att skriva flight-numret. Istället fick vi ta tåg och taxi in till vårt hostel och försöka få tag på bil dagen efter istället.
Efter mycket om och men fick vi tag på en bil, en söt liten Ford fiesta och kunde bege oss mot vårt nästa mål.
Vi hade inte planerat hur och vart vi skulle åka, utan bara att vi skulle upp mot de skotska högländerna. Vi åkte med andra ord uppåt och hamnade i Fort Augustus som ligger vid Loch Ness sjöns södra spets.
Vårt första stopp blev lunchstopp i en liten by där vi käkade resans godaste hamburgare. Stället var precis som man tänker sig en skotsk pub, med ett gäng äldre herrar som dricker öl och pratar skit klockan 11 på förmiddagen.
Vi körde även förbi en brittisk flottbas:
De skotska vägarna var bra, men SMALA. Jag var livrädd större delen av tiden, speciellt eftersom det var vänstertrafik.
Landskapet mellan Glasgow och Fort Augustus var ganska tråkigt så vi satsade på att köra på utan så många stopp för att hinna köra längre norrut. I Fort Augustus var det sjukt svårt att hitta boende. Allt var fullbokat. Till slut kom vi till ett B&B där tanten kände en annan tant som hade ett B&B en liten bit från staden och som hade rum lediga. Detta visade sig vara en lyckoträff, då huset var nybyggt, familjen var jättetrevlig och rummen fina. Där träffade vi även en svensk familj som rekommenderade att vi skulle åka upp till Ullapool istället för att åka till öarna (som var vår ursprungliga plan).
Fort Augustus är för övrigt en liten, ganska mysig stad som lever på närheten till Loch Ness. Härifrån kan man åka på utflykt för att kolla på Nessie och det mesta heter nåt som har med sjöodjur eller Nessie att göra.

Cosmopolitan

En sån här har jag blandat till nu.

Lördag

Började dagen med att hoppa upp ur sängen för att kolla om jag hängde tillbaks tvättnyckeln igår kväll. Jag är sjukt dålig på att komma ihåg att hämta tvätt och hänga tillbaks nyckeln. Som tur väl är hade jag kommit ihåg det denna gång. Hämtade istället DI och läste den i sängen och sen kollade jag klart på ett avsnitt av Vampire Diaries som jag somnade ifrån igår kväll. Hann även med att diska och dammsuga innan det bar ner mot stan för att köpa födelsedagspresent till Linnea samt deltaga i den traditionsenliga lördagsfrukosten på slottet (Café Chateau foret).
Eftermiddagen har spenderats i Bruce skog med LB och Obi (-Wan). Vi var ute och promenerade i 1,5 h. Så här trött var Obi när vi kom tillbaks till bilen:

Fönsterbyte

Vi ska byta fönster i vår Bostadsrättsförening och eftersom jag är hemma är det jag som får ta emot alla företag som vill komma och kolla. Jag gjorde en förfrågan på fönsterproffs och nu ringer de som galna och vill komma hit.
Har redan träffat 4 och det ska komma en till nu vid kl 14. Och så har jag 2 inbokade på måndag.
Det är material, storlekar, UV-värden, glas, persienner, typ av fönster. Trä, aluminium, PVC, inåtgående, H-fönster, Två-luft, tre-luft, UV 1,1, fönsterbleck, smygar, ventiler, mm. Inte lätt att veta vad man ska välja.

Avesta/Norberg

På söndagen åkte vi på utflykt till Norberg, där vi besökte Elvisboden och fikade på Elsa Andersons konditori.

På tal om sidoverksamhet..

...så hade den här mannen vars shop vi besökte i Norberg en intressant sidoversamhet. Vad sägs om Elvis-shop och begravningsbyrå?
Runo åker till Memphis 3 ggr om året, köper hem diverse Elvis-prylar, säljer dem i sin lilla Elvisbod och sen bekostar han Elvis-dagen i Norberg med försäljningsinkomsterna. Nästan så man får åka dit och kolla. 12 juni blir det i år :)

Wasgij

För er som inte vet så är wasgij ett pussel där man pusslar vad personen på bilden ser eller vad som kommer hända några minuter senare. Alltså kommer detta inlägg att handla om vad mannen (Melker) på bilen i inlägget "Fotografering" ser.
Vi fotograferade även dessa. Allt till ett sido-projekt som Melker pysslar med..

På tal om jobb

Jag har faktiskt varit på en liten jobbintervju idag. Eller snarare på ett oväntat informellt samtal (alltså oväntat informellt inte oväntat samtal). Träffade en kille från ett konsultbolag som eventuellt hade några uppdrag på gång som kunde passa mig. Kändes som vi hade ett bra samtal, vi kom till exempel fram till att jag var "flyttbar inom orimliga gränser" eftersom jag skulle kunna tänka mig ett uppdrag i princip vart som helst samt att jag fick plus i kanten p.g.a. min politiska läggning. Han ställde även den väldigt politiskt inkorrekta frågan "har du tänkt att skaffa barn inom två år". Har dock full förståelse för att de frågar. Det är klart att konsultbolag inte vill skicka i en person som inte kommer kunna fullfölja sitt uppdrag till en kund. När den dagen kommer planerar jag att antingen ha ett ännu mer flexibelt jobb alternativt ha ett fast jobb (hemska tanke ;)).
Fick även ett mail om att jag var en av de intressantaste kandidaterna till ett annat uppdrag som jag sökt. Än så länge har jag bara skickat in kompletterande kompetensprofil, så vi får se om det leder längre eller inte.
Intressant är att jobb alltid kommer i små klungor. Det är aldrig jämn fördelning mellan jobberbjudanden (eller visat intresse från arbetsgivare/konsultbolag), helt plötsligt slår det till och så står man där med flera alternativ och så har det varit stendött i veckor innan dess.

Vattenpipstekniker

Nu när man är "mellan uppdrag" och kollar på ams.se lite då och då upptäcker man att det finns sjukt mycket jobb som man inte ens visste fanns eller att det fanns något behov av. Men det är klart att "vattenpipstekniker" också behövs, vem skulle annars laga vattenpipan när den går sönder?

Vattenpipstekniker

ABDEL-SALAM, AHMED YOUSSEF

Publicerad: 2010-02-27, Annons-ID: 1652728

Malmö (Kommuninformation)1 plats
Sista ansökningsdag: 2010-03-09

För arbete i butik sökes en person med tidigare erfarenhet av vattenpipor samt butiksarbete. Arbetet innefattar vanligen förekommande butiksgöromål med stort eget ansvar samt goda möjligheter till utveckling. 
På grund av att företaget befinner sig i en expansiv fas behöver vi nu rekrytera någon som har lång professionell erfarenhet av vattenpipor gällande t.ex. drift, underhåll och reparation av dessa. 
Som person vill vi att du är trevlig, social och på ett bra sätt kan representera arbetsplatsen. Vidare är det en avgjord fördel om du talar ytterligare språk utöver svenska.

 


Fotografering

Detta pysslade vi med igår. Ska försöka lägga upp vad vi fotograferade lite senare.

Avesta

I helgen har vi varit i Avesta och hälsat på Pär och Malin. Vi hann även med en tur till Romme för lite skidåkning.

Melker lagar kåldolmar

Jag köpte Per Mobergs kokbok till Melker på bokrean. Det visade sig vara ett bra köp, för nu har Melker kommit på att det är roligt att laga mat. Idag lagar han kåldolmar!

RSS 2.0