Pudrade citronrutor

Idag bakar jag pudrade citronrutor.
PUDRADE CITRONRUTOR, ca 20 st
Deg:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör

Ovanpå:
3 medelstora ägg
2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
rivet skal av en stor citron
5-6 msk pressad citronsaft
florsocker att sikta över

Mät upp mjöl, socker och vaniljsocker i en skål eller i en matberedare. Lägg i smöret i klickar och arbeta snabbt ihop degen. Degen ska inte vila. Platta med mjölade fingrar ut den i en fyrkantig form med löstagbar botten, ca 20x25 cm.
Förgrädda mitt i ugnen i 200°, 12-15 minuter.
Vispa under tiden ägg och socker rejält pösigt. Tillsätt vetemjöl, pressad citronsaft och rivet skal. Häll smeten i den förgräddade degformen och grädda i ytterligare 10 minuter. Citronkrämen är fortfarande lös när kakan tas ur ugnen, men det är så det ska vara. Pudra över florsocker med en tesil och låt sedan kakan kallna helt och hållet (gärna till dagen därpå). Lyft ur kakan ur sin form och skär rutor, ca 6 x 6 cm stora. Ät rutorna som de är eller servera med bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0