Skottland del 2

Efter stoppet i Fort Augustus åkte vi upp mot Inverness som ligger vid Loch Ness norra spets.
Inverness är en lite större stad och inte alls lika turistig som Fort Augustus. Vi spenderade någon timme med att kolla i affärer, mest jaktbutiker, och sedan körde vi vidare upp mot Ullapool som vi blev rekommenderade.
När vi började komma upp mot Ullapool som är en kuststad i nordvästa Skottland förändrades landskapet och helt plötsligt förstod vi varför vi valt att åka till Skottland. Vi spenderade några timmar med att gå runt i Ullapool och äta, shoppa och kolla på naturen. Vi försökte också hitta boende vilket visade sig vara omöjligt även där.
Eftersom vi inte hittade någonstans att bo bestämde vi oss för att köra ännu mer norrut.
Till slut hamnade vi i Durness, en liten by i nordligaste Skottland. Tyvärr fanns det ingenstans att bo där heller, men eftersom vi gärna ville stanna i Durness fick det bli en natt i bilen. Ett av hotellen var vänliga nog att låna ut täcke och kuddar.
Som ni ser passade vi även på att bada, vilket var KALLT. Lokalbefolkningen badade i våtdräkt. Vi råkade även ut för att litet missöde här. När vi sov i bilen fällde vi ner baksätet. När vi sedan skulle fälla tillbaks det hade det fastnat pga att säkerhetsbältet var sönder och låste sig. Vi fick då tipset att åka ner till "Boat yard" där vi hittade en snubbe som kunde fixa det hela för 5 pund.
Efter att spenderat en dag i Durness (hade kunnat spendera fler om vi inte hade haft tidsbrist) så åkte vi vidare mot Tain för att kolla in Glenmorangies destilleri.
Vi missade precis rundturen så efter att ha inhandlat en flaska whiskey åkte vi istället vidare till Inverness där övernattade hos en gubbe en bra bit utanför. Inte vårt bästa boende direkt, men det var svårt att hitta även där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0