Skottland del 3

Från Inverness åkte vi ut längs den östra kusten för att följa en liten bit av "whiskey trail" som området kallas eftersom många destillerier ligger runt Grantown on Spey.
Vi började dock med att besöka Fort George som är ett fort som byggdes på 1700-talet för att försvara sig mot "the highlanders". Här spenderade vi en förmiddag, hade Melker fått bestämma hade vi nog fortfarande varit kvar där.
Efter besöket på fortet åkte vi vidare mot Cawdor Castle som var lite av en besvikelse på insidan, men väldigt slottsaktigt på utsidan. Fin trädgård hade det också.
Efter slottet bar det äntligen av till ett whiskey destilleri, vilket råkade bli Glen Moray, mest på grund av att det råkade ligga på vägen.
Vi åkte sedan vidare mot östkusten för att hitta någonstans att övernatta och åkte in till en liten by vid havet strax söder om Aberdeen och hittade det klart bästa B&B hittills. Tyvärr glömde vi helt bort kameran. Morgonen efter åkte vi vidare mot Edinburgh där det var festivaltider, Military Tatoo och Fringe festival. Det sistnämnda är en festival för teater och stand-up comedy och andra som vill visa upp sig. Gatorna är fyllda av uppträden och alla lokaler är fyllda med evenemang.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0