Glöm inte att rösta i EU-Valet

Igår började förtidsröstningen till EU-valet! Från och med den 20 Maj och fram till den 7 Juni kan man rösta i närmsta vallokal. info om närmsta vallokal hittar du här

Vad vi röstar till är Europaparlamentet, som är en av EU's lagstiftande makter (den andra är Europeiska unionens råd). I EU-parlamentet kommer fr.o.m detta val att sitta 750 ledamöter (tidigare 785) och varje land har mellan sex och 96 platser. Sverige har 20 platser i EU-parlamentet. Antalet platser baseras på befolkningsmängden i landet, men EU har nu också tagit följande beslut:

"The committee agreed that the "degressive proportionality" means that bigger Member States agree to accept fewer seats than they would receive if the total were divided according to population size, so as to allow for better representation of less-densely populated states" 

Det är val till Europaparlamentet vart femte år och i parlamentet är ledamöterna indelade i partigrupper. Dessa partigrupper är till för att ledamöter med samma åsikter och ideologier ska kunna bedriva en starkare politik samt för att effiktivisera parlamentets arbete.

Det är viktigt att rösta i EU-valet. Det som beslutas i EU påverkar ca 60% av de beslut som tas av våra politiker i Sverige. Alltså är det viktigt att vi är med och kämpar för att samma politik förs i EU som i Sverige. Så rösta!

Själv kommer jag att rösta på Christoffer Fjellner, mer info om hans politik här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0