Müsli

Ska ta tag i mig själv och göra müsli nån dag. Hittade ett bra recept:

5dl boveteflingor
0,5 dl solroskärnor
1 del sesamfrön
1 dl cashewnötter
1 dl valnötter
1 dl mandel
1 dl hasselnötter
1 dl hyvlad kokos
4 msk kanel
0,5 dl rapsolja
1,5 dl vatten
1 msk honung
5 st torkade aprikoser
5 st torkade fikon
0,5 dl goijibär

Gör så här

1/Blanda alla torra ingredienser, utom den torkade frukten i en skål. Olja, vatten och honung blandas separat i en annan skål. Blanda sedan ihop innehållet i de båda skålarna.
2/Bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Rosta i ugn på 175 grader i 30 minuter, rör om då och då.
3/När müslin svalnat, blanda i den torkade frukten som du klipper ned i bitar. Förvara müsliblandningen i en burk.
4/Vill du ha sötare smak så kan du droppa i 1-2 droppar stevia. En droppe motsvarar cirka en sockerbit.

Fast nu när jag tänker efter är det samma sak med detta som alltid när jag ska baka eller laga mat. Det är för mycket ingredienser och va fan är goijibär? Recept och bild kommer från Allt om Mat (fast de hör inte ihop)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0