Älgmiddag


I söndags hade vi älgmiddag. Vi lagade älgstek, älggulasch och hargryta. Fy fan vilken tid det tog. Vi hade hittat diverse köttbitar i frysen i Hyltåkra, men när vi tinade upp dem visade det sig inte vara riktigt så bra bitar som vi ville haft. Steken hade ett stort ben i sig, haren var flådd men inte styckad och soppköttet var ett ben med lite kött på. Så vi satte igång med att först ta reda på hur fan vi skulle göra. Sen insåg vi att köttbenet var för stort för vår största gryta, så vi var tvugna att såga i tur det, Som tur väl är har vi resurser hemma. Sen fick jag stycka den stackars lilla haren. Jag kan meddela att rått harkött luktar sjukt äckligt. Kom på den briljanta idén att stoppa öronproppar i näsa, det funkade rätt bra mot lukten men fick istället problem med att andas. Till slut blev han iallfall uppstyckad och hela middagen blev mycket lyckad! Tror dock att jag spenderade 6 h i köket...


 
Melker sågar i benet


Hare luktar äckligt!


Vi lyckades få in ett långbord i lägenheten


Menyn (orkar inte vända på bilden, vänd på huvudet)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0