Jul med familjen Wikström

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Mycket som har hänt sen dess, men vi tar lite i taget och börjar med julen som i år för första gången så länge jag kommer ihåg inte följde traditionen.

Familjen Wikströms jul börjar alltid med att vi går upp relativt tidigt, äter frukost och öppnar varsin julklapp (som man inte får välja själv). Sen är det påklädning och tillfixning för mig, pappa och Jocke för vid tio-tiden är det dags för julblomsutdelningen, mamma får då vara hemma och fixa allt som ska fixas inför julfirandet. Jag, pappa och Jocke packar in oss i bilen och åker runt till grannar och lite annat folk med julblomma. I vanliga fall brukar det bli en hel del choklad och ett par whiskey (för dem som inte kör), men i år klarade vi oss ifrån och choklad på de flesta ställen och blev istället bjudna på glögg samt köttbullar! I år fick vi även träffa en 3 dagar gammal liten kille :) Julblomsrundan brukar vara avklarad runt halv ett och då åker vi hem och hämtar mamma/gör oss redo för att ta emot gästerna.
Vi firar alltid jul först med pappas släkt och sedan med mammas. Pappa har tre bröder, två som vi firar jul med och vi alternerar mellan de olika hemmen. Vart tredje år är vi hos oss och då är även mammas släkt med redan från början. Vi brukar anlända runt klockan ett och strax efter det serveras det julbord. Efter julbordet är det mingel och Kalle Anka och sedan serveras ostkaka och kaffe. Efter ostkakan brukar vi oftast fortsätta till mammas släkt, men i år bröts denna tradition och istället hämtades mormor till kaffet och hon fick sedan följa med oss hem på paketöppning medan firandet med resten av släkten blev uppskjutet till juldagen. Vanligtvis är det paketöppning samt gröt och skinkmacka hos mammas släkt som gäller.
Gillar inte riktigt det här med att bryta traditioner och hoppas att det återgår till det vanliga till nästa år!
Kul är dock att en annan gammal tradition som har varit död i några år verkar ha återuppstått, nämligen middag hos farbror Bo efter jul. Enligt traditionen ska denna middag egentligen vara på annandagen, men det får väl duga med andra helgen i januari som det blir i år.
Hur firar ni jul?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0