Åter kättrad

Då var det dags för ytterligare ett gästspel på Alexandras blogg. Helgen är över och vår rundtur på Taiwan är slut. Igår återvände vi till Taipei för att återigen tillbringa tid med skola och SE.

I lördags gav vi oss av genom att åka med Taiwans HSR (High Speed Rail). 300 knyck bar det iväg och vips var vi vid den stora Buddha figuren i Changhua, vilket inte var så speciellt.

För att inte glömma att berätta det jag tänkte sist men givetvis glömde tänkte jag flika in det nu. Jag och Alexandra har dragit en del slutsatser om Taiwan och dess invånare. Först så kan de inte äta ordentligt, bordsskick finns inte i detta land (Eva här äter de verkligen med öppen mun) det bara slafsas in i munnen på enklaste sätt. Nummer två är att kvinnorna i detta land ej kan gå, det ser smärre komiskt ut när de försöker ta sig framåt mot sina mål. Nummer tre är att de måste sakna smaklökar eftersom de äter allt oavsett om det luktar, smakar eller ser äckligt ut. Allt ska helt enkelt ner, eftersom det ändå blandar sig i magen.  Den fjärde delen är att antingen finns det inte arkitekter i landet eller är de totalt värdelösa. Det bör tilläggas att det inte är enbart arkitekternas fel, statsplanerarna ska även de ha en känga.

Tänkte återgå till resan så att man kan få sova och förberedda sig för Julians (hotellets äggspecialist) omelett. Efter Changhua som inte var en vacker stad överhuvudtaget gav vi oss av med TRA(vanlig järnväg) till Ershui där vi tänkte ta ett specialtåg upp i bergen. När vi anlände insåg vi att vi var tvungna att tillbringa 2,5 timme i denna stad i väntan på bergståget. När bergståget anlände insåg vi att detta var ett vanligt tåg precis som det som åkte ifrån stationen fem minuter efter att vi anlänt. Tåget tog oss i allafall till Shuliei som vi tänkt oss, vilket var en ganska trevlig stad med en flod rinnande rätt igenom. Härifrån tog vi oss till vårt slutmål Sun mooon lake. En sjö som var fylld med så kallade yachter och förmodligen rejällt förgiftad alternativt på god väg. Här hittade vi ett hotell  där vi tillbringade natten. Byn (som den kallas av vår värdelösa guidebok) innehar även en resturang som serverade en god pasta carbonara. Planen var sedan att vi skulle åka till östkusten i söndags, men det spoilerades på grund av en tyfon som hade förstört vägen. Detta resulterade i en bussfärd till Taichung och HSR till Taipei där vi åt på en engelskliknande pub(ja, ibland får man synda och äta västerländsk mat).

Innan middagen igår tog vi en tur till Taipei Zoo där vi möte Bert, en oerhört underhållande orangutang. Förutom Bert hade vi givetvis ett antal djur så som fåglar, zebror m.m, men det som vi kommer minnas från Taipei zoo är utan tvekan Bert, en sjuhelsikes orangutang.

Eder
Karl Melker

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0