Taipei 101

Igår tog vi långlunch och åkte upp i Taipei 101, än så länge världens högsta byggnad (Dubai håller på att bygga högre). Tyvärr var det lite molnigt (vilket det alltid är här) och Taipeis tak är inte direkt någon vacker syn. Några fina berg såg vi dock och hissen i sig var en upplevelse då det är världens snabbaste hiss. En liten besvikelse var att det inte fanns något slags utomhus-observationsdäck, utan bilderna nedan är tagna genom ett fönster.

Annars har vi mest tagit det lugnt de senaste dagarna. Måndagkvällen tillbringade vi med att springa runt och leta efter en restaurang, som var rekomenderad i guideboken (världens sämsta guidebok), men som visade sig vara nedlagd. Istället hittade vi en italiensk restaurang med taiwanesiska pizzabagare, vilket kanske säger sig självt inte är en hit.

I går kväll gick vi inte ens utanför hotellet. Vi började med en förrätt bestående av en cheesecake på Sheratons café (då restaurangen inte hade bord förrän 20.00) och fortsatte sedan med en pizza utan salt accompanjerad av diverse vackra
covers på kinesbrytning. 

Ikväll ska vi ut på en lite shoppingrunda, kanske blir det lite kläder (rea här=REA) eller ett nytt objektiv till kameran. Jag är lite spekulant på skor då det eftersom alla går i högklackat här finns enormt mycket snygga och billiga skor.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0