Bilder torsdag och fredag kväll

Vi har varit duktiga när det gäller sightseeing i Taipei. Vi har besökt diverse nattmarknader och platser. Vi har dock kommit fram till att det mesta ser likadant ut och hur mycket vi än försöker så tycker vi att all mat både luktar och ser äcklig ut (se tex bild nedan). Dessutom äter Taiwaneserna väldigt slafsigt, vilket inte bidrar till en ökad aptit.

I torsdags skulle vi kolla på den gamla delen av Taiwan, men hittade inte så mycket av intresse förutom templet i inlägget nedan. Där var förberedelser för fredagens Ghost festival, då buddhisterna hedrar de dödas andar. Ett av de coolaste tempel jag besökt då det verkligen var liv och rörelse.

I torsdags besökte vi även "Snake Alley" där man om man vill kan käka orm. Vi hade även hört rykten om grymma shower där ormar hetsas och seden dödas, men av detta såg vi inget. Däremot såg vi ett antal ormar på väg mot en säker död i diverse kök.

I fredags var vår intention att gå till floden och kolla när de brände pappersbåtar för att fira Ghost Festival (vilket vi hade hört från osäkra källor), men då vi var lite sena verkade vi ha missat allt firande. Istället kollade vi på ännu fler små taiwanesiska gator med massa små affärer där det mesta säljs. Som ni också ser på bilden nedan gick det att köpa hajfenor av alla de slag. Troligtvis för att tillaga.

Melker har lovat att uppdatera er om helgens utflykt, så detta kommer lite senare idag. /Alex



Herbal Street


Hajfenor


Ännu en nattmarknad


Gott?


Snake Alley

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0